[ DoubleScorpio @ 26.10.2006. 19:20 ] @
Imam malo veci problem s hardverom konfiguracija: Intel P4 3.2 512 MB RAM Kingston Geforce 6600 GT 256MB ASUS maticna ploca P5GD1 HARD DISK 160GB Maxtor Imao sam problema sa zamrzavanjem windowsa, prvo sam pomislio da je softverski problem pa sam reinstalirao windows XP, cak pri instalaciji windowsa je zamrznuo jednom, na kraju sam uspio instalirati svjezi windows XP i odgovarajuce Drivere...problem je jos uvijek prisutan tako da sam iskljucio tu mogucnost. Krenuo sam u testiranje pojedinih dijelova hardvera ali nisam dosao do rjesenja, prvo sam testirao RAM modul sa Goldmemory i naravno zaglavio je na 35%...zamjenio sam modul sa potpuno ispravnim modulom iz drugog racunara i isto je zaglavio na 29% što mi govori da nije do RAM-a. simptomaticno je da bas nakon ovih testiranja racunar nije mogao preci ni POST test a kamoli bootati windows, izmedu ostalog jednom mi je javio gresku Overclocking failed! u toku POST. Nakon nekoliko restarta uspjeo sam pokrenuti ponovo windows i uspjeo sam istestirati hardver sa BURN-IN testom...i tu je zamrznuo nakon desetak minuta. Dok je windows pokrenut i nema nikakvih aktivnosti zna raditi i po nekoliko sati, ali cim pokrenem neku aplikaciju zamrzne nakon nekog vremena ali ni tu nema pravila (nekad nakon 10min nekad nakon sat vremena). Pretpostavljam da je procesor ili maticna ploca. Sve ove okolnosti su vrlo cudne za mene, obicno sam vrlo lako rjesavao ovakve probleme. Zamolio bi nekog iskusnijeg da mi da savjet u kojem smjeru da idem jer ovi testovi mi nisu dali nikakav odgovor a skupo mi je mijenjati vise dijelova. |