[ Psycoder @ 27.10.2006. 12:26 ] @
Pre nekoliko dana sam saznao da je na snagu stupio novi zakon o deviznom poslovanju, cija je namera da se vise kontrolishe i preispituje priliv novca na devizne racune fizickih lica. Da li je neko vishe obavesten o ovome? Naime, do sada sam regulatno primao novac na devizni racun tako sto sam klientu u inostranstvu slao SWIFT instrukcije, takodje sam uspeshno uspeo da primim manju kolichinu novca preko moneybookers-a. E sad, pre nekoliko dana klient mi je poslao odredjenu kolichinu novca regularno wire transferom, i cim mi je novac stigao dobio sam poziv od banke gde su mi rekli da donesem ugovor sa klientom i da podnesem izjavu u kome navodim svrhu uplate (grcka banka). Bukvalno isti dan, fiziko lice odavde je trebalo da mi uplati eure na devizni racun, medjutim, bio je odbijen od banke (banca intesa) jer nije prijavljan kao ovlasceno lice za moj racun. Napominjem da nijednu ovu proceduru nisam morao da prolazim do sada, i da nije bilo nikakvih problema sa uplatama. Po svemu sudeci, ove izmene mogu nekima da predstavljaju veliki problem. Posebno me interesuje sta se deshava sa ljudima koji su do sada uspesno radili sa moneybookers, 2checkout i ostalim servisima, i kako oni sada opravdavaju te uplate na svoje devizne racune? |