[ plavigor @ 28.10.2006. 14:50 ] @
Interesuje me kako sa potpunom sigurnoscu da znam da li na nekom racunaru ima enkriptovanih podataka? To je cisto prakticno pitanje, jer ako negde treba da instaliram ponovo Windows, a podatke da sacuvam, ne bih zeleo iznenadjenja nakon nove instalacije tipa "ooops, neko je koristio enkripciju". Dobar deo korisnika koji je koristio enkripciju, zapravo ni ne zna ni prednosti ni mane enkriptovanja podataka, a mnogi su to, na zalost, iskusili na svojoj kozi. Predpostavljam da je mnogo glupo traziti "zelene" fajlove po racunaru... Moj metod je da pokrenem "mmc", Certificates, My user account, pa u levom oknu Console Root -> Certificates-CurrentUser -> Personal -> Certificates. Ako postoji taj poslednji folder Certificates, onda se u njemu i nalazi sertifikat (ili vise njih) pa cu ga i izvesti, odnosno sve njih. Ali to podrazumeva da moram da se logujem na svaki korisnicki nalog i da to proverim (npr. poslovni racunar). Da li je to dovoljno i da li mozda postoji drugacija provera? Interesuju me samo sertifikati koje je Windows napravio svojom enkripcijom.

Pozdrav
[ Balša @ 29.10.2006. 14:46 ] @
Odeš u konzolu i kažeš:

CIPHER /u /n /h


To bi trebalo da izlista sve kriptovane fajlove na celom sistemu, ako ih ima.
[ plavigor @ 29.10.2006. 17:17 ] @
To mi je trebalo! Hvala najlepše!
[ Balša @ 31.10.2006. 15:35 ] @
Nema na čemu :).

Ipak, proveri da li komanda šljaka i u slučajevima kada administrator nema pristup određenim folderima/fajlovima, a dati (običan) korisnik ima. To nije uobičajena situacija, mada je moguća.
[ plavigor @ 01.11.2006. 10:32 ] @
Bravo! Upravo sam proverio i moram imati prava čitanja nad svim fajlovima i folderima. Dakle, prvo preuzimanje vlasništva, pa nametanje mojih dozvola itd.

Valjda smo to sad zaokružili.

Pozdrav
[ Shadowed @ 01.11.2006. 13:36 ] @
Obrati paznju na to da kada podesis permissions tako sto dodas sebe i popagiras to na sve podfoldere, resetovaces sve permission-e u tim podfolderima tj. svud ce biti isti, sve sto je zasebno podeseno ce biti prepisano.
Huh, nadam se da je razumljivo, jednom sam pokusavao jednom adminu da objasnim na sta mislim i jedva smo se sporazumeli (a u pitanju je iskusan admin) :). Mislim da ce se i prepoznati ako procita temu ;).
[ plavigor @ 01.11.2006. 19:32 ] @
Obratio pažnju... Razumljivo... Hvala...