[ plavigor @ 29.10.2006. 14:24 ] @
| Ovaj ruter podrzava PPPoE vezu sa provajderom, ali nigde u uputstvu nisam video mogucnost promene MAC adrese WAN porta. Procitah 65 strana tog uputstva i nista, a ja sam to smatrao standardnom mogucnoscu. Taj ruter je tek kandidat za kupovinu tako da njegov Web interfejs za podesavanje nisam video. Da li toga stvarno nema ili ja to ne vidim? |
[ Milan Andjelkovic @ 29.10.2006. 15:23 ] @
A šta će ti to? To nije nešto što standardno umrežavanje i konfigurisanje opreme podrazumeva, tako da će tema pod katanac ako ne navedeš neki valjan razlog zašto ti to treba (koji ne uključuje narušavanje bezbednosti mreže i sl).
[ calexx @ 29.10.2006. 16:23 ] @
Na
OvisLink sajtu možeš da vidiš kako izgleda Web interfejs za ovaj ruter pa overi.
[ plavigor @ 29.10.2006. 16:58 ] @
U jednoj kancelariji provajder je vezao MAC adresu za svoju uslugu. Do skora je tu bio samo jedan računar. Stigao je još jedan računar, a u najskorije vreme biće ih jos dva. Nov računar sa dve mrežne sam hteo da stavim kao Gateway, ali nisam mogao dok nisam promenio njegovu MAC adresu (to mi je bilo lakše nego da menjam kartice). Provajder neće kod sebe da promeni tu MAC adresu, već insistira na doplaćivanju za više računara iako se radi o flat režimu na 256kbps. Pošto ionako treba da se kupi svič, hteo sam da se odmah kupi ruter sa tom mogućnošću da ne bi jedan računar morao biti stalno upaljen radi ostalih. Jasno mi je da su svi ti ruteri od 30-40 evra približno istog kvaliteta, ali hteo bih da objedinim tu mogućnost i podršku za DynDNS radi moje lakše udaljene administracije. TP-Link ima MAC Clone, ali nema DynDNS. OvisLink suprotno. Na kraju ce se možda kupiti TP-Link Wireless ruter jer on ima obe mogućnosti, a ko zna - možda i zatreba AP.
Pozdrav
[Ovu poruku je menjao plavigor dana 29.10.2006. u 18:09 GMT+1]
[ calexx @ 29.10.2006. 17:30 ] @
Citat:
plavigor: TP-Link ima MAC Clone, ali nema DynDNS. OvisLink suprotno.
Nije suprotno, OvisLink ima i DynDNS i MAC Clone. Pogledaj link koji sam ostavio.
[ Milan Andjelkovic @ 29.10.2006. 20:34 ] @
Ok. Zar provajder ne prihvata ni mogućnost da ti je crkla mrežna karta i da si morao da kupiš novu, pa samim tim ona ima i drugačiju MAC adresu.
[ plavigor @ 29.10.2006. 23:08 ] @
@calexx
Hvala calexx, posle tvog prvog javljanja nisam shvatio da su okačili kompletan Web interfejs, pomislio sam da su samo dali par slika... Sad vidim da već na prvoj strani ima to...
@Milan Anđelković
Predpostavljam da bi u tom slučaju provajder pristao ili poslao nekog radnika da proveri. Mi smo odmah pitali za više računara pa je razgovor otišao u već poznatom smeru. U tom lokalu nema mogućnosti za ADSL, prvi kablovski distributer je daleko, pa predpostavljam da zbog toga tako nastupaju. Ruku na srce, u ugovoru piše da korisnik neće priključivati više od jednog računara.
Pozdrav
[ jvnvc.lksndr @ 03.06.2008. 13:33 ] @
Molim pomoc.
Ruter IP-1000R se nalazi na kablovskom modemu, sa nekoliko racunara u LAN-u, i ima staticku IP.
REMOTE configuration je omogucena, port:88.( adresa za pristup je dinamicka )
Kako da mu pristupim?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.