[ micostruja @ 30.10.2006. 14:42 ] @
Kako naj jednostavnije i s kojim programom napraviti DVD a da bude kompletan(Titlovi,meni idt.)
Filmovi od kojih bi pravio DVD-e su mi trenutno skinuti sa satelita uz pomoć sky star 2 kartice i u mpeg 2 formatu.
Molim pomoć.
[ Misa_exclusive @ 30.10.2006. 16:18 ] @
Koristi malo pretragu.
Neka od profi rešenja za DVD authoring su: DVD Architect, Adobe Encore, DVD lab...
[ micostruja @ 30.10.2006. 17:16 ] @
Koristi sam ja to ali nisam uspio naći ništa konkretno za recim adobe encore koji imam.
[ fangorn @ 30.10.2006. 22:12 ] @
Adobe Encore - import as asset pa ubacis te filmove sto si skidao. Odlicno sto su u mpeg2 formatu jer neces morati da cekas da Encore enkoduje avi u mpeg2. Onda menu - new menu pa izaberes neku pozadinu, onda stavis neke dugmice koje linkujes za te filmove i gotovo. File - build dvd -dvd folder i sacekas par minuta ( ili desetak, zavisi od konfiguracije) i dobio si DVD. Kad se malo uvezbas, mozes da dodajes pokretnu pozadinu, muziku, animirane dugmice, vise strana u menu-ju itd.
[ Sirenica @ 31.10.2006. 07:43 ] @
a nisi rekao kako da ubaci titlove!?
[ micostruja @ 31.10.2006. 13:17 ] @
Neide nikako!!!
[ fangorn @ 31.10.2006. 22:28 ] @
Kliknes na mpeg2 file koji si importovao pa ides na Timeline- new timeline. Otvorice ti se novi prozor u dnu ekrana (timeline). Prvi je video file, drugi je audio file iz tog mpeg2 file-a i tu dodajes subtitle track. Kliknes desnim klikom na prazan prostor ispod audio file-a pa onda Add subtitle track. U nju mozes da importujes vec gotov subtitle file u text formatu ili mozes direktno da ga pises iz Adobe-a.
[ micostruja @ 03.11.2006. 15:48 ] @
Imam još jedan problem sa titlovima.
DVD Encore mi nedozvoljava da ubacim titlove sa našim slovima(ć,č,š...).
Postoji li rješenje za to ili moram ručno prepravljati slova?
[ fangorn @ 04.11.2006. 00:25 ] @
Iskreno, nisam probao. Ako nemas puno slova za ispravak, najbolje ce biti da to uradis rucno.