[ ana @ 30.10.2006. 17:55 ] @
...jos jedno brilijantno pitanje. ima li neko ideju kako povezati MacBookPro sa iMac-om, i iskoristiti ekran od iMaca kao primarni monitor. Radi se o tome da MacBook stvarno nije pravljen da sluzi kao office comp 8-12 sati dnevno, i hocu da umrem koliko me boli vrat svaki dan. Interesantna stvar je da imamo na raspolaganju jedan iMax od dobrih 19% koji niko ne koristi, i vrrrlo bih ga rado maznula i koristila kao monitor. Jel moguce, i kako?
[ MMX @ 30.10.2006. 18:06 ] @
Ne znam da li je moguće nakačiti Macbook, Powerbook... na monitore od iMac-a, ali uvek možeš koristiti Apple Remote Desktop pomoću koga bi dobila baš to što želiš, samo na malo drugačiji način:

http://www.apple.com/remotedesktop/
[ MacOS @ 30.10.2006. 18:22 ] @
> ...jos jedno brilijantno pitanje. ima li neko ideju kako povezati
> MacBookPro sa iMac-om, i iskoristiti ekran od iMaca kao primarni
> monitor.

Fizicki nikako, iMac ima samo mini-VGA za mirroring mod

> Interesantna stvar je da imamo na raspolaganju jedan iMax od dobrih
> 19% koji niko ne koristi, i vrrrlo bih ga rado maznula i koristila
> kao monitor. Jel moguce, i kako?

Uz MacBook stize i Mini-DVI adapter pa mozes da prikacis bilo koji
VGA monitor.
[ madamov @ 30.10.2006. 18:38 ] @
Ili da MacBook Pro povevežeš Firewire kablom na iMac, pa ga podigneš u Targe modu i butuješ iMaca sa njega. Radiš na iMacu podignutom sa tvog MacBooka Pro.
[ Darko Selakovic @ 30.10.2006. 21:35 ] @
Ako smo se razumeli tebi treba ovo:


www.screenrecycler.com


Kad već pominjemo zanimljiv je i Synergy - "Share your keyboard and mouse..." http://www.engadget.com/2005/0...ouse-in-realtime-with-synergy/
Mada za tako nešto između Mac-ova hvale i teleport http://www.abyssoft.com/software/teleport/

Novi Apple Remote Desktop 3 ima dosta noviteta pa i on možda može da završi dosta posla (stvarno je extra) http://www.apple.com/remotedesktop/newfeatures.html
[ ana @ 12.11.2006. 20:12 ] @
hej, hvala svima na idejama, totalno sam zaboravila na moju temu, a zlopatim se jos uvek svetski. OVaj ScreenRecycler zvuci dobro - javljam jel uspelo cim isprobam. Nego, Milane jel moze malo detaljnije uputstvo za tvoj predlog - posebno ovaj deo: (>pa ga podigneš u Targe modu i butuješ iMaca sa njega.). Moze i na private/

p.s.
>Uz MacBook stize i Mini-DVI adapter pa mozes da prikacis bilo koji
VGA monitor.

jest, al nemam VGA monitor,a nece ni da mi kupe. cicije ...ali je tu jedan iMac koji niko jos ne koristi!
[ MMX @ 13.11.2006. 08:28 ] @
Informacije o tome sta je target mode i kako se sa njim radi mozes naci ovde:

http://www.macosxhints.com/article.php?story=20020401233536141

U vezi tvog pitanja za Mikija... tako nesto nisam nikada radio, ali predpostavljam da je procedura sledeca. Podignes iMac u target modu, povezes ga firewire kablom sa MacBook-om i kada se na iMacu pojavi harddisk od MacBook-a, kliknes dva puta na njega da bi bootovala sistem.

Neka me neko ispravi ako gresim? Ili mozda trebaju oba racunara biti u target modu?
[ madamov @ 13.11.2006. 14:12 ] @
Citat:
ana: hej, hvala svima na idejama, totalno sam zaboravila na moju temu, a zlopatim se jos uvek svetski. OVaj ScreenRecycler zvuci dobro - javljam jel uspelo cim isprobam. Nego, Milane jel moze malo detaljnije uputstvo za tvoj predlog - posebno ovaj deo: (>pa ga podigneš u Targe modu i butuješ iMaca sa njega.). Moze i na private/

Povežeš iMaca i tvoj MacBook Pro firewire kablom (potreban je onaj 6-6, tj. široki na široki, dobija se uz svaki komad eksternog firewire kućišta), prilikom uključivanja ili restarta MacBook Proa držiš taster T i MBP će da postane eksterni disk prikačen na iMaca. Onda pokreneš iMaca i držiš taster Option (Alt) dok ti se ne pojave diskovi sa kojih možeš da butuješ mašinu, ovde može da se čeka i do dva minuta dok iMac ne proveri sve diskove koji su prikačeni. Klikneš na svoj disk sa MBP mašine i to je to, radiš na iMacu podignutom sa "eksternog" diska koji je u stvari tvoj MacBook Pro.

Nemoj da preteruješ, da ne bi došlo do pregrevanja, jer kada digneš mašinu u target modu ne radi joj ventilator.

Imaš drugo rešenje, koje možeš da izvedeš bilo u target modu bilo da ti je disk sa MBP mountovan preko mreže. Na iMacu napraviš novog korisnika i daš mu, preventivno mada bi trebalo da radi i bez toga, isti short username i password kao na MacBook Pro (u daljem tekstu neka username bude ana). Uloguješ se kao on (ana), ali moraš da znaš administratorski password iMaca, pokreneš NetInfo Manager (/Applications/Utility/NetIfno Manger), autentikuješ se kao administrator iMaca (opcija u meniju Security). Onda klikneš na property users, pa pronađeš korisnika ana. Jedna od stavki koju ćeš videti za korisnika je HOME ili home folder. Tu uneseš putanju do tvog home foldera na disku na laptopu (na primer, /Volumes/AninHD/Users/ana/), snimiš podatke i izađeš iz Net Info Managera, pa obaviš logout i ponovo login. Posle ovoga iMac će da se podiže sa svog diska, ali ćeš kada startuješ Mail imati svoje poruke, moći ćeš da pokrećeš aplikacije sa svog diska, Safari će imati svoje bookmarke itd.
[ madamov @ 13.11.2006. 14:17 ] @
Citat:
U vezi tvog pitanja za Mikija... tako nesto nisam nikada radio, ali predpostavljam da je procedura sledeca. Podignes iMac u target modu, povezes ga firewire kablom sa MacBook-om i kada se na iMacu pojavi harddisk od MacBook-a, kliknes dva puta na njega da bi bootovala sistem.

Neka me neko ispravi ako gresim? Ili mozda trebaju oba racunara biti u target modu?

Pa nije baš tako, za ovo poslednje odeš u System Preferences->Startup Disk, pa klikneš na disk od MBP. U tom slučaju nećeš morati svaki put da držiš taster Option (iliti Alt) da bi rekla iMacu da se podigne sa diska u MacBook Pro.