[ Kosta ******um Rex Persia @ 30.10.2006. 23:39 ] @
Naizad, posle mnogo alfa i dve beta verzije, pre tri sata Microsoft je konačno izbacio FINALNU verziju WMP 11 koja zauzima oko 22 MB.

Što je najbolje, ne traži se validacija, već je može svako skinuti.

Evo vam link direktan za download: http://download.microsoft.com/...49/wmp11-windowsxp-x86-enu.exe

[ dejankr @ 31.10.2006. 10:00 ] @
Validaciju traži prilikom instalacije.
U svakom slučaju zanimljivo izgleda. Nisam koristio beta verzije, pa mi novi (Vista) meniji malo čudno izgledaju. Ali čovek se brzo navikne.
[ Deda_Mraz @ 31.10.2006. 10:09 ] @
Evo sada sam je skinuo i instalirao... do sada sam imao isto verziju 11 za koju sam mislio da je final :)
Upravo tako, traži validaciju.

P.S. Sada se malo brže startuje nego ranije verzije.
[ Milan Gligorijevic @ 31.10.2006. 11:03 ] @
Evo i ja instalirao. Moram priznati da sam oduševljen samim izgledom jer nisam ni ja koristi oprethodne bete.
Posebno me raduje iznak finalne verzije jer će i Vista final uskoro da dođe. Još office 2007 final i eto.
[ Nenad Vranjanac @ 05.11.2006. 00:22 ] @
meni se ne svidja uopste.
-suvise zahtevna za jedan player
-playlista ne ostaje sacuvana kad izadjes
-uvek startuje u media library
-za delete from library je po defaultu obelezeno i delete from computer also
-color chooser menja samo boju dugmicima, a playlista je uvek bela i daleko nepreglednija od wmp10- ukratko jako ruzno, doduse on treba da se uklopi u vistu a ne xp, ali to nije opravdanje
-ne moze da se ugasi onaj smoreni buy now prozorcic
-ne uspeva mi roll back tokom deinstalacije, pa mora da se pribegava divljackim metodama

ima par poboljsanja u odnosu na wmp10
-kad se uradi minimize video nastavlja (to nije bilo kod 10ke, a veoma je korisno kad surfujete dok neko gleda film na secondary)
-par nekih podesavanja koji su bila propustena u 10ki

summary suvise ogromnih propusta, [0-10]=3, ako su wa5 i wmp 10 dobili 9

edit: imam jedan savet za ljude koji hoce samo da probaju "piratsku" verziju- ne pokusavajte!

1. sam player nije vredan upgrade-a
2. necete moci da deinstalirate bez validacije ;-) i ostace vam smoreni wmp11 dok traje i instalacija wina.

[Ovu poruku je menjao Nenad Vranjanac dana 05.11.2006. u 13:43 GMT+1]
[ Milan Gligorijevic @ 05.11.2006. 06:41 ] @
Zaobilaženje validacije je protiv pravilnika pa takva pitanja izbegavajte jer će biti brisana!
[ Goran Mijailovic @ 12.11.2006. 20:54 ] @
[Goran Mijailovic: Clan 14 Pravilnika za korisnike]

Molim za ozbiljnu diskusiju i bez krsenja clana 14 Pravilnika.
[ MZS @ 16.11.2006. 15:47 ] @
Da li se moze nekako instalirati na servis pak 1, posto mi trazi SP2, a ne zelim da se odreknem starog dobrog SP1
tako ako ne moze dobar mi je i 10

ako moze KAKO?
[ Nenad Vranjanac @ 16.11.2006. 17:59 ] @
naravno da ne.
[ MZS @ 16.11.2006. 18:31 ] @
hvala na odgovoru, drugi bi kazali, te ovako, te mozda, te ne znam probaj ovo ono, a ti kratko jasno NE, kao tito sto je staljinu kazao :) znam i ja to nego postoji li neki programcic, bilo sta sto ce instalirati media player 11 i niz drugih programa koji zahtijevaju SP 2? ili ako ne, moze li se SP 2 iskljuciti nekako ono njegovo ovo ti ne valja, ovo je mozda virus, ovo ti je kriticni fajl ... itd , pa se sve to ne instalira, nesto sto ce mene pustiti da ja odredim sta je virus a sta ne, jer na SP 2 pola programa kojie imam i koji su dobri ne rade zato sto su "mozda virus"
[ Nenad Vranjanac @ 16.11.2006. 20:21 ] @
ne! ;-)
jednostavno ti programi zahtevaju sp2 da bi bili instairani.

ja ti savetujem- nabavi win xp koji ima sp2 u startu. to sto izbacuje upozorenja "antivirus blabla..." se lako savlada.
moras jednom nauciti.
s druge strane, ako imas piratski win xp, da znas da i ie7 i wmp11 (i sve nove aplikacije od M$ uopste) zahtevaju validaciju i imaces problema da ih instaliras...