[ jelena_matematika @ 31.10.2006. 13:41 ] @
Ustvari,treba da napravim demo koji prikazuje mom sefu da sam savladala osnove CSocket klase, u kome cu da se povezem recimo sa Telnetom , cija je IP adresa 10.12.110.57,a port koji koristi je 23.
Aplikacija(demo) je u Visual C++.net-u i napavila sam projekat(dialog based) na kome je samo button POVEZI SE i klikom na njega treba da resim postavljeni problem.Moj kod izgleda ovako:

Code:

void CSOCKETDlg::OnBnClickedButtonPovezivanje()
{
    CSocket MojSocket;
    MojSocket.Create(0); //ovo sam shvatila kao da racunar sam pronalazi slobodan port s moje strane
        SOCKADDR_IN Addr;
        Addr.sin_family = AF_INET;
    Addr.sin_port = htons(23); //port koji koristi telnet
    Addr.sin_addr.s_addr = inet_addr("10.12.110.57"); // ip adresa telneta
             memset(&Addr, 0, sizeof(SOCKADDR_IN));
    if (MojSocket.Connect((SOCKADDR *)&Addr, sizeof(SOCKADDR_IN)))
        AfxMessageBox("Povezivanje je bilo uspesno.");
    else 
        AfxMessageBox("Povezivanje nije bilo uspesno.");
}

Aplikacija prodje debug i otvori se dijalog,ali posle klika na POVEZI SE,dobijem poruku "Povezivanje nije bilo uspesno."
Ukljucila sam #include "afxsock.h".Ne znam gde gresim.Mozda uopste nisam shvatila sokete.
[ Buffy @ 31.10.2006. 22:16 ] @
mozda grijesim, jer nikad nisam radio u MFC-u, da li si pokusala da inicijalizujes winsock pomocu funkcije WSAStartup().
Pozdrav!
[ Tiristor @ 02.11.2006. 07:01 ] @
Ja o ovome nemam pojma ali mi deluje zanimljivo. Zato sam hteo da vas pitam da li ima neka knjiga na srpskom poocu koje bi ovo moglo da se solidno savlada?
[ jelena_matematika @ 02.11.2006. 08:34 ] @
>
[ Buffy @ 02.11.2006. 16:51 ] @
Po kozna koji put dajem link ka dobrom socket tutorijalu( dakle, ne mfc( ali i mfc takodje koristi winsock funckije)). To je Beej-ov vodic:
http://users.teol.net/~mvlado/sockets/
Ovaj tutorijal je stvarno odlican, obuci te dovoljno dobro da kasnije mozes da pravis solidne mrezne aplikacije.
pozdrav!
[ nikoladsp @ 09.11.2006. 15:26 ] @
@Buffy je u pravu...kada pravis MFC aplikacije koje ce koristiti socket-e,imas u wizardu opciju da se ovo automatski ukljuci.ako to nisi uradila onda MSDN pa WSAStartup(...)
a i onaj predlog za beej-ov vodic je odlican i apsolutno ga podrzavam-bice ti mnogo jasnije