[ MilanMilan @ 31.10.2006. 16:16 ] @
Videh sledeće obaveštenje na sajtu Telekoma:

Citat:
31.10.2006 Beograd

Moj račun - bez sakrivenih cifara

Počev od 01.11.2006 godine svim korisnicima servisa «Moj račun» omogućeno je izlistavanje i štampanje specifikacije obavljenih razgovora za svoje telefonske/ISDN priključke bez sakrivenih cifara.

Da li ovo znači da će konačno(posle bar 3-4 godine) svi korisnici moći da vide listing za tekući mesec, ili je ovo samo neko poboljšanje za one koji već mogu da gledaju? Meni od kako su uveli taj "Moj Račun" piše "trenutno je moguće videti listinge samo za digitalne centrale tipa Alcatel i Siemens"(or something like that), a moja centrala je takođe digitalna, samo DKTS.

Ja bih rekao da je ovo drugo u pitanju. Gde Telekom da uradi nešto dobro..
[ calexx @ 31.10.2006. 17:11 ] @
Ne znam kako je za one koji do sada nisu mogli da gledaju, ne verujem da je to promenjeno, jedino sada pokazuju sve cifre a ne bez tri poslednje kako je bilo do sada. Ne znam ni zašto je tako bilo, listing koji se dobijao na šalterima je pokazivao sve brojeve ... deluje mi da hoće da pokažu da od sada imamo više no pre.
[ fanfon @ 31.10.2006. 17:12 ] @
Sacekacemo do sutra pa cemo videti...
[ VRider @ 31.10.2006. 17:13 ] @
Do sada je bilo totalno debilno. Sta mi znaci u Pirotu prve tri cifre, kada svi brojevi pocinju sa svega 5-6 razlicitih prvih par cifara? Dobro su se setili.
[ calexx @ 31.10.2006. 17:36 ] @
Citat:
fanfon: Sacekacemo do sutra pa cemo videti...
Meni se čini da su već promenili, sad sam proverio i raniji listinzi prikazuju kompletne brojeve mada mi to ne znači previše, uglavnom je i ono do sada bilo dovoljno da znam o čemu se radi.
[ Emil Ranc @ 31.10.2006. 17:43 ] @
Listing je sakrivao poslednje tri cifre zbog zaštite privatnosti svih korisnika priključka.

Početak broja bio je dovoljan da se ustanovi koji je tip poziva bio - lokal, međugradski, mobilni, inostranstvo. I ranije se moglo dobiti prikazivanje celih brojeva, na poseban zahtev. Verujem da je dosta ljudi podnosilo ovakav zahtev pa im je lakše bilo da svima omoguće ovaj fičr.
[ agasoft @ 31.10.2006. 19:14 ] @
Hvalim ti se bože. Inače je aplikacija glupa jer nema trenutnog stanja u
dinarima , a i u listingu piše broj impulsa a ne para. debilno zar ne?
[ agasoft @ 31.10.2006. 19:17 ] @
Sakrivanje radi zaštite privatnosti? a čije privatnosti? ako ja imam svoj
korisnički ID lozinku i plus LIB i plus sve ovo ide preko SSL standarda, o
čijoj privatnosti je reč? tojest ko može da provali te podatke?
[ Iksi @ 31.10.2006. 21:04 ] @
to se i ja pitam. Takojde mi je besmisleno ono trajanje sifre od 30 inuta
kod mts-a za pregled listinga halo ton i sl
[ Fuzz @ 01.11.2006. 09:53 ] @
Pa kaze vam covek, odnosi se na druge korisnikeaprikljucka. Znaci muz i zena imaju istu liniju. On vise puta dnevno zove 19 godisnju prijateljicu. Medjutim, zena ne moze da sazna njen broj jer nema poslednje cifre na listingu. Muz je zasticen. I obrnuto...
[ MilanMilan @ 01.11.2006. 13:07 ] @
Citat:
Priključak se nalazi na digitalnoj centrali tipa DKTS. Trenutno je moguće pregledati samo listinge sa Alcatel, Siemens EWSD, Metakonta i GTD centrala korišćenjem aplikacije "Moj r@čun".

Lopovi ostaju lopovi.

Citat:
deluje mi da hoće da pokažu da od sada imamo više no pre.

Potpuno se slazem. Jednog dana ce mi puci film pa cu da se samospalim u znak protesta. :D