Ok, mozda ti do kraja nisam objasnio ali ovaj postupak primenjuješ.
Ja sam ti objasnio kako bi instalirao čistu instalaciju OS na sve računare, za image ide ovako:
-uradiš sve iz predhodnog teksta ali tada sa klijentske mašine mrežnom putanjom dolaziš do servera na kojem ti je podignut RIS tj. \\ime_računara\REMINST\Admin\i386 i pokrećeš riprep.exe.
- tada će image celog OS sa klijenstke mašine biti prebačen na server
- posle restarta klijenstke mašine moraćeš da ponovo ukucaš serijski broj i ona osnovna podešavanja zato što to image sve "počupa" za sobom na server
- kada klijentskoj mašini prilikom paljenja pritisneš F12 medju image operativnih sistema trebalo bi da ti se pojavi i taj image pod imenom kako si ga ti nazvao
Citat:
ursus:
Drugo što nisam razumeo je sledeće
- da ti ne bi kod klijenata ceo hard formatirao (sa pretpostavkom da ima dve particije) moraš promeniti to u fajlu "disk:\RemoteInstall\Setup\English\Images\WINDOWS\i386\templates\ristndrd.sif" , najbitnije da ti stoji ovako:
[RemoteInstall]
Repartition = No
UseWholeDisk = No
tu možeš i druge stvari da odradiš kao ukucavanje serijskog broja xp, domena....
Gde se nalazi taj fajl, dali je to nešto slično kao unattended.txt fajl u kome odredimo kako teče nameštanje OS.
Putanju sam ti napisao "disk:\RemoteInstall\Setup\English\Images\WINDOWS\i386\templates\ristndrd.sif"
To je fajl kojom se ris rukovodi tj. iz koga gleda podešavanja za odredjeni image. Po default "Repartition i UseWholeDisk" su namešteni na "yes" što znači da će ti ceo disk prepeglati i izvršiti instalaciju na celom disku. Veruj mi meni je to uradio prvi put, živ sam se pojeo.:)
Citat:
ursus:
Još nešto me zanima. Kako kada pravimo image OS odredimo da mapa documents and settings bude na D particiji, dok je sistem na C particiji.
Izvršite redirektovanje, desni klik na Documents and settings i stavi recimo D:\Documents. Samo moraš da napraviš taj folder "Documents" na toj D particiji.
Ako ti još nešto nije jasno slobodno pitaj.
Poz