[ yooyo @ 01.11.2006. 23:21 ] @
Imam jedan cudan problem sa ftp serverom na poslu. Dakle.. provjader je SBB-ov kabl. Modem ide u jedan router na kome je podignut NAT i ima firewall. Na jednoj masini u lokalnoj mrezi se nalazi filezilla ftp server. Posto se server nalazi iza NAT-a i firewall-a podesen je da radi u passive modu, a na routeru sam forwardovao odgovarajuci port. 1. FTP klijent sa druge masine u lokalnoj mrezi bz problema pristupa serveru. 2. FTP klijent sa moje kucne masine (Beotel ADSL) koja je direktno na modemu bez poblema pristupa serveru (u passive i standardnom modu) 3. FTP klijent sa masine koja je vezana za moju kucnu masinu se zakacim na FTP server ali nemogu da dobijem directory list. i prekida se veza. 4. Kolege koje imaju SBB internet kod kuce ponekad mogu da se zakace na server a ponekad ne. 5. Imam NetOp program pomocu koda kontrolisem server sa udaljenog racunara. Njegovi portovi su takodje podeseni na routeru. Ovaj program funkcionise bez problema sa bilo kog "spoljnog" racunara. Kada FTP radi u passive modu salje se komada PASV adresa i port na kojoj ce prihvatiti konekciju od klijenta. Podesio sam da server koristi portove 5000-5100 i te portove sam otvorio na routeru. Povezivanje i login prodje, ali dir list ne!!! Zasto? |