[ Goran uhhhh @ 02.11.2006. 02:18 ] @
Da li postoji aparat koji ima svoju bateriju{li-jon} zum izmedju 8-10 puta,min 5mpix za cenu od nekih 350-400e |
[ Goran uhhhh @ 02.11.2006. 02:18 ] @
[ crnibombarder @ 02.11.2006. 07:54 ] @
Ako kupis punjac za Li-Ion AA baterije,sa baterijama (http://www.craytonelectronics.com/crreba.html)
,i Fuji S5600 resio si svoj problem za mnogo manje pare ;-) [ Goran uhhhh @ 02.11.2006. 09:08 ] @
Hvala ali nisam kod nas nigde naleteo na Li-Ion AA baterije znas li mozda gde se to moze pazariti u bg?
[ Abdee @ 02.11.2006. 10:34 ] @
Gorane, sve tvoje zahteve ispunjava Panasonic FZ7. E sad ja tebe pitam zasto ne voles punjive AA baterije? Pazi to je mnogo dobro za putovanja jer mozes da kupis u slucaju nuzde i alkalne na svakom kiosku. Ako bi nekako mogao da se pomiris sa AA baterijama u izbor bi mogao da udje i odlicni Canon S3IS.
Crni bombarderu, to sto si postavio nisu punjive AA baterije vec punjiva zamena za Litijumske (ne LiIon) CRV3 koje su po dimenzijama slicne paru AA baterija i mogu da se smeste u leziste za iste. Inace to ni ne pase u vecinu aparata, pogotovo onih sto koriste 4 baterije. Molim te da ne iznosis netacne informacije i ne zbunjujes ljude. [ AMomcil @ 02.11.2006. 11:42 ] @
Mogu da kažem zašto ja ne volim AA baterije: sporije se pune, prazne se stajanjem i lošije su na hladnom. Takođe su mi nepraktičnije i glomaznije, komplikovanije - treba bar 2 kompleta, pa se onda razlete okolo. Više drndanja, slabiji efekat.
Jasno, stoji da se mogu turiti alkalne baterije u nuždi. Ali kada mi je blia nužda, nije bilo ni radnje sa baterijama. Na put sam nosio i punjač, pa sam više puta punio Li-Ion bateriju na pola sata/sat u kafiću ili restoranu. U Rimu i Barseloni me je to spaslo, recimo. Neću više aparat sa NiMH baterijama, i neću. Da imam aparat sa AA baterijama, kao recimo Pentax K10D, SIGURNO bih kupio baš ono što je Crni Bombarder pomenuo, a Abdee skoro pa imenovao - Li-Ion (da, baš Li-Ion) CRV3 baterije. 2 takve zamenjuju 4AA baterije, kod aparata KOJI TO PODRŽAVAJU: http://www.greenbatteries.com/dfgasfdg.html [ Goran uhhhh @ 02.11.2006. 12:03 ] @
kao sto je rekao AMomcil sporo se pune prazne se stajanjem e.t.c
meni je potreban aparat koji ce uvek biti spreman za upotrebu [ icko.nom @ 02.11.2006. 16:08 ] @
fz5/7 testiran i na hladnom i na suncu,baterija solidno drzi....
[ crnibombarder @ 02.11.2006. 18:51 ] @
Citat: Abdee: Crni bombarderu, to sto si postavio nisu punjive AA baterije vec punjiva zamena za Litijumske (ne LiIon) CRV3 koje su po dimenzijama slicne paru AA baterija i mogu da se smeste u leziste za iste. Inace to ni ne pase u vecinu aparata, pogotovo onih sto koriste 4 baterije. Molim te da ne iznosis netacne informacije i ne zbunjujes ljude. Znam ja odlicno sta je to,nema potrebe da mi objasnjavas,a te baterije pasu u Canon A seriju,pa verujem,dva para,i u S3is. [ NShappy @ 02.11.2006. 20:45 ] @
Citat: crnibombarder: Znam ja odlicno sta je to,nema potrebe da mi objasnjavas,a te baterije pasu u Canon A seriju,pa verujem,dva para,i u S3is. Da li pasuje u onu Axx seriju gde idu dve baterije (A510-520-530...) ili u onu gde idu 4 (A60-70-610-620....)? Gledam nešto A610, ne verujem da bi stao taj Li-Ion par jer je pregrada između dve susedne baterije suviše uvučena između njih. Prob'o li je ko? Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|