[ Masamunea @ 02.11.2006. 11:45 ] @
Kupio sam ovislink 5460 koji je radio mesec dana zatim izdahnuo zamenio ga za drugi koji je radio citavih 5 sati i opet ista stvar! Kvar je taj sto mu nemogu pristupiti niti ga restartovati kad stisnem restart i drzim bilo 3 ili 10 sekundi nista se ne desava samo svetle diode za power i lan zanima me da li neko zna sta bi tome mogo biti uzrok nemoguce da su oba bila falicna!, u netiksu su mi spminjali nekakve pikove i to sto sipka na kojoj stoji antena nije uzemljena, ali mi to nekako ne pije vodu.
Hvala unapred
[ Ivand @ 02.11.2006. 13:32 ] @
Pa ako si uspeo da spalis 2 komada proveri napajanje, ukoliko si radio POE proveri da li je tu sve u redu...
[ Masamunea @ 02.11.2006. 13:47 ] @
Nisam radio POE vec su se napajaal preko orginalnog adaptera, a video sam jos tema sa slicnim problemom ali nigde nema konkretnog odgovora.
[ cybercom @ 02.11.2006. 15:00 ] @
Obrati paznju,nemogu napamet da se setim,postoji fazon,nadji ovde na forumu.Postupak ide nekako da pritisnes i drzis dugme (ali ne znam dali je UTP kabel u AP-u ili ne,pa stavis napajanje......cekas oko 20sec) ne znam napamet,ali imas foru tako nesto ?
[ Horvat I @ 02.11.2006. 16:14 ] @
To vazi za dlink
[ itdejan @ 02.11.2006. 16:27 ] @
Ovo je reshenje za vashi problem ali malo je komplikovano zato shto morash raditi u linux i napraviti specijalan kabel i taj kabel prikluchish na samom chipu 5460ap-a. Ovaj problem najcheshche se deshava zbog ubacivanje onog polskog firmwera ili pri nestabilno napajanje pa sami chip ulazi u beskonachan ciklus i ne moze da uradi bootload.Ovo ja na ovom forumu razmotrio SomiKnight.
http://www.elitesecurity.org/t...ink-WL-AP-ap-client-bridge-dBm
Ja lichno sam napravio kabel i zalemilo za chipu ali u linux nisam uspostavio komunikaciju, pretpostavnjam da je u pitanje predolgi zice od plochke pa ni je bilo komunikacija. Tako da sada chu uradite profi plochku (kad imam vremena) i opet pokushao. Inache ovo stvarno funkcionish (ovu informaciju imam od jednog cheshkog foruma).
[ Masamunea @ 02.11.2006. 18:27 ] @
OK, hvala snaso sam se. Zamenio sam ga za drugi model oba su imala najnoviji zvanicni firmware, drugi je ispustio dusu kad sam pokuso da ga prebacim u g mod. Koliko vidim ovaj uredjaj i nije tako sjajan kao sto su ga svi nahvalili i cini mi se da ima dosta ljudi kojima se ovo desilo.
Pozdrav
[ dejan_osipaonica @ 02.11.2006. 21:38 ] @
Izgleda da nije dzaba ispod 5000 din kod nas u smederevu ja slican problem imam sa dvd rezacima nec koristim vec treci ove godine prodavac pocinje da me mrzi a uredjaji jednostavno prestaju da citaju ono sto narezu.Zar je moguce da firme samo naprave nesto i posle ih bas briga(kako da se problemi rese) ili to kod nas dolaze uredjaji iz druge klase?Trebalo bi da napravimo temu o uredjajima koji najcesce otkazuju inace zasto bi se mi mucili da osposobimo uredjaje za koje bi oni trebali da garantuju da ce ispravno funkcionisati u garantnom roku,ali izgleda da to nije obicaj u poslednje vreme.
[ broker @ 03.11.2006. 09:18 ] @
Mi smo ovde ugradili dosta Ovislinkova i samo je s jednim bilo problema al on je bas hardverski crko. Nesto je u njemu pocelo da zuji i posle nekog vremena vise nija dava znake zivota. Ostali rade bez problema.
[ itdejan @ 03.11.2006. 11:00 ] @
5460Ap u principu je dobar uregaj koji radi odlichno za tu cenu, netreba se zaboraviti da poddrzava sedam moda a postoi i moguchnost za osmi mod. Stabilni rad pred sve zavisi od napajanje pa ne bi bilo loshe da prikluchish onaj adapter (iako originalan) na osciloskop i da vidish dali ima neke pikove i slichno.
U svaki sluchaj izabrao si najbolju varijantu uzimachi nov
[ zoranRuma @ 05.11.2006. 11:05 ] @
i nama je riknulo nekoliko ovisa 5460Ap, najcesce je otisao neki od lan portova na samom uredjaju, zbog toga savetujem korisnike da uvek iskljuce ovisa pre ubacivanja utp-a. takav problem imaju i neki senao ap.
[ sinissa @ 07.11.2006. 17:08 ] @
Senao AP,on radi na 200mw koliko se ja secam,ili ima i "normalnih" on 50mw? Zbog takvih uredjaja ljudima ne radi net,pogotovu kad ga zakace na panelnu antenu.Ovislink radi odlicno ,i za razliku od koknurencije (cena-kvalitet) ima 2 LAN-a i watchdogg opciju koja je veoma dobra.Od vise desetina ugradjenih 1-2 su samo vraceni na reklamaciju,mada to je sasvim normalno ni ostali uredjaji nisu imali bolji prosek,ima napajanje od 12v,sto je isto znacajno zbog duzine kabla koj ga napaja.
[ tarla @ 07.11.2006. 23:59 ] @
prodali smo ih poprilican broj i vratilo ih se nekoliko ali sve do jednog su blago receno bili spaljeni gromovima. jos nisam naisao na neki koji je poblentavio sam od sebe.

sto se tice sve losijeg kvaliteta robe... to je normalno i zove se "rezanje troskova"... recimo spakuju dvd pisacu manje kuciste u ustede 30-ak cm^2 lima ako nista drugo....
gomila "istih" uredjaja koji se razlikuju samo u firmware-u i naravno cijeni... da ne nabrajam...
[ Masamunea @ 08.11.2006. 12:05 ] @
Zanima me jos samo da li treba uredjaj iskljucivati iz struje kad iskljucim racunar i hoce li ova zima da pravi neki problem uredjaj je na tavanu u plasticnoj kutiji.
[ broker @ 09.11.2006. 08:51 ] @
Myoes da ga iskljucujes a i ne moras.

Sto se tice zime, sve dok je uredjaj stalno uklucen nema problema. Problem mozes da imas samo ako uredjaj ostavis duze iskljucen pa se ohladi ispod propisane temperature.
[ Dragoslav Rankovic @ 20.11.2006. 02:32 ] @
Meni su takodje dva uredjaja izdahnula,i to jedan posle tri meseca drugi posle 40-ak dana.Mislim da ovi uredjaji nisu pouzdani i nepreporucujem nikome kupovinu istog.
[ stuparic @ 23.11.2006. 10:27 ] @
Ja imam OvsiLink vec 64 meseca i radi mi savrseno. jedino kada reinstaliram XP moram da ga izvadim iz PCI slota i vratim, onda radi ok.
[ DeeMon @ 24.11.2006. 07:40 ] @
@stuparic
Ali ti pišeš o PCI kartici dok svi mi ostali pričamo o Access Point-u.

@svi ostali
I ja sam imao isti slučaj sa Ovislinkom.Glanc nov radio 3-4 dana i otišao u večna lovišta nakon 2 promene režima rada (pre toga flešovan najnovijim firmware-om koji je otvarao mogućnost WISP moda koji mi je trebao).U WISP modu nisam mogao da ga nateram da se nakači na provajdera, vratio sam ga u klijent mod i tada je otkazao poslušnost (čitaj: crko).Pokušao sam na sve načine koje sam našao na netu da ga povratim (osim fizičkog otvaranja i lemljenja konektora na njega) i na kraju sam ga zamenio za drugi.Koliko sam shvatio zaglupi mu se boot firmware i veoma je mala mogućnost da proradi bez većih intervencija na samom uređaju.
[ Dusan Marjanovic @ 24.11.2006. 09:43 ] @
Hm više puta sam ovde pisao na temu OvisLink uređaja 1120 i 5460 i tog kvara da svetle samo LAN i Power, ne razumem se preterano u sam proces ali princip je da odnesete nekom ko ima "programator" ili kako se već zove ona sprava koja čita direktno sadržaj eeproma, flash memorije ili šta već ima, jedan "zdrav" uređaj i onaj koji ne radi, da vam u taj pokvaren upiše sadržaj sa zdravog, on će preuzeti bukvalno sve parametre i uređaj će raditi, imam više stotina OvisLinkova u mreži, od toga par desetina je popravljeno ovakvim "flashovanjem". Posle flashovanja potrebno je prepraviti MAC adresu jer će i ona biti identična sa onom na uređaju sa kog su prepisani podatci.
[ itdejan @ 26.11.2006. 17:43 ] @
mi smo instalirali i prodali veliku kolichinu 5460AP i skoro da nemamo ovaj problem dali 2-3 su se blokirali na taj nachin ali i za to ima opravka (jtag kabel kako sho je objasneto na neku od sodrzina ovog foruma) a najcheshchi uzrok je nestabilno napajanje.
[ chips @ 29.11.2006. 20:16 ] @
Pre dva sata mi riknuo WL 5460... AAAAAAHHHHHHHHH!!!

Gde da nadjem ovaj max procesor? Ostele lan i pwr led da sijaju i ni makac, nista.
Ako neko moze da napravi kabel, placam pouzecem. Javite na pp.

[ no2_wire @ 05.12.2006. 00:14 ] @
DeeMon u pravu si i meni su 2 Ovis linka izdahnula prebacivajuci u wisp mod.Ali sam mu nasao caku po mom misljenu a to je da mu na wisp setup wan poet setup prvo sejviras konfiguraciju pa tek onda prebacis u wisp mod tj apply changes.I jos nesto ne znam koja podesavanja koristi tvoj provajder ali bi na istoj toj stranici trebao da unchek sve stavke od
Respond to WAN Ping do Enable L2TP pass through on VPN connection.I mozda jos da podesis isti MTU kao provajderov obicno je 1480.
Pozdrav
[ Hans_D @ 05.12.2006. 09:46 ] @
Skinuo sam eeprom , iscitao sadrzaj na programatoru i bio je ostecen . Medjutim ubacio sam novi firmware i opet nista. Jer moze neko da kaze na koje se pinove leme zice od JTAG-a?
[ DeeMon @ 05.12.2006. 10:22 ] @
@no2_wire

Meni je ovis izdahnuo nakon vraćanja u client mod.U WISP modu nije hteo da se nakači na provajdera te sam isti batalio.U svakom slučaju zamenjen je i sada se ne dira.
[ Masamunea @ 05.12.2006. 11:01 ] @
tako se i moj prvi pokvario, prebacio sam ga iz B u G mod zatim restartovanje i ostalo je na tome vise ni da makne. Nego kako vidim ovo ima najvice veze sa nestabilnim napajanjem pa me zanima jel ima nekog smisla spojiti adapter na stabilizator (od starog TV) meni su to savetovali u servisu.
[ dejan_osipaonica @ 07.12.2006. 09:44 ] @
Ma bezi od toga tolika skalamerija za jedan ap. Napravi jednosmeran stabilizator napajanja i nema da brines.Dovedes 50 % veci napon na npr 7509 i na izlazu imas tacno 9v bez obzira na napon u mrezi,ili ko ima znanja sklopi jedan sa tranzistorima koji moze samo bolje da radi od toga.
Pozdrav
[ easyyu @ 13.02.2007. 21:22 ] @
Pa neverujem da mogu da napisem nista novo.Odnosno sve je napisano vec ovde.I meni je tako riknu ovaj AP.U roku od 24h posle kupovine sam ga ubio!Prebacivsi ga iz jednog u drugi mod..bas mu nije nista pomoglo!Samo power i network LED lampice su gorele.Najvise me iznerviralo sto sam trebao da cekam 40 dana da se zameni!Dobio sam nov u pakovanju!
[ Aleksandar Đokić @ 14.02.2007. 16:27 ] @
Citat:
Dovedes 50 % veci napon na npr 7509 i na izlazu imas tacno 9v bez obzira na napon u mrezi

malo je 1A za Ovisa, bolje bi bilo da uzmes neki jaci tranzistor npr. 2N3055 (on je i prejak) i iz 7809 na njegovu bazu (baza i 7809 se spajaju zajedno na GND), na kolektor dovedes plus, iz emitera ne bi bilo lose da se stavi 100nF kondenzator i posle na Ovisa

p.s zar Ovis ne radi na 12V DC

[Ovu poruku je menjao guslac dana 15.02.2007. u 10:34 GMT+1]
[ stola @ 15.02.2007. 06:33 ] @
Pozdrav. Takođe sam u posjedu OvisLinka 5460 i interesuje me nešto. Pošto on ima dva LAN ulaz da li postoji mogućnost da na njega (bez dodatnih uređaja) priključima dva računara (na jedan nalog). Nešto sam čuo da može. Inače sam korisnik zona.ba wireless- a i želio bi još jedan svoj računar da priključim na ovaj uređaj ali tako da moj stari računar ne mora da bude upaljen. Kako bi ta dva računara radila istovremeno a jedan nalog? Da li mogu to uraditi a da za drugi računar otvorim poseban nalog.

HVALA
[ broker @ 15.02.2007. 07:46 ] @
Prekjuce je covek pitao to isto i odgovoreno mu je.
[ Kolins Balaban @ 15.02.2007. 13:32 ] @
Evo da i ja nesto kazem ovdje. Ja sam kupio OvisLink5460 v2 tacno 19.10.06 god, i cim sam ga kupio, skinuo sam sa zvanicnog sajta najnoviji firmware (verziju 5460APv2_e8) u uradio upgrade. Sve je proslo bez ikakvih problema, uredaj i dan danas radi. Nema sta nisam sa njim radio, u skoro svim modovima. najcesce ga koristim kao wisp i zaista nema problema. na njemu mi je ukljucen dhcp, i bez problema dodjeljuje meni i jaranu ip adresu. probao sam i wisp + universal repeater, ali je problem bila daljina, ali sa mojom karticom u kuci sve je radilo super. Uredaj mi radi i dan i noc, skoro nikad ga ne gasim, jedino ga povremeno restartujem da se malo osvjezi. Zaista sam zadovoljan njime, platio sam ga 110 maraka, i mogu reci da zaista vrijedi tih para. toliko od mene.

ps: za sto sluzi opcija: Connect on Demand. Ako sam ja dobro skontao, uredaj ce prekinuti pppoe (ili neku drugu vezu) prema provideru, kad se ne koristi, i ponovo je uspostaviti kad neki od compova prikacenih na uredaj zatrazi neki internet sadrzaj. Jesam li u pravu?
[ tarla @ 16.02.2007. 08:55 ] @
Za Connect on Demand si u pravu tj ta funkcija bi upravo to trebala da radi.

Sto se tice 5460 proslo nam je kroz ruke barem 200 komada uredjaja prve serije i vracena su samo dva komada koja su izgorila od strane groma sto znaci vosa sila.
Serija 2 je KRIMINALNA... Lokalni distributer se zatrpao smecem koliko ih ima pokvarenih.
[ easyyu @ 28.06.2007. 01:21 ] @
Citat:
Masamunea: tako se i moj prvi pokvario, prebacio sam ga iz B u G mod zatim restartovanje i ostalo je na tome vise ni da makne. Nego kako vidim ovo ima najvice veze sa nestabilnim napajanjem pa me zanima jel ima nekog smisla spojiti adapter na stabilizator (od starog TV) meni su to savetovali u servisu.

Evo meni se 4x us.o!(Slovima:CETIRI PUTA!!!)
Imam 2 uredjaja i svaki je po 2x rikno.
Samo power i lan rade!Prebacivanjem iz B+G moda u B mod!
NIKAKO NE KUPUJTE OVO SMECE OD UREDJAJA!
Mislim da su izuzetno nekvalitetni uredjaji jer sam podatak da 4x nosim uredjaj na garanciju za 5 meseci koriscenja predstavlja dovoljan podatak!
I svaki put cekam nov oko 40 dana!
[ Masamunea @ 28.06.2007. 08:18 ] @
Citat:
easyyu: Evo meni se 4x us.o!(Slovima:CETIRI PUTA!!!)
Mislim da su izuzetno nekvalitetni uredjaji jer sam podatak da 4x nosim uredjaj na garanciju za 5 meseci koriscenja predstavlja dovoljan podatak!

Probaj da ga zamenis za Planet WAP-4033, moj radi vec par meseci bez greske
[ n1tr0 @ 28.06.2007. 15:52 ] @
Citat:
easyyu: Evo meni se 4x us.o!(Slovima:CETIRI PUTA!!!)

Ja sam svoj kupio u januaru 2006. i jos radi, iako sam mu menjao modove i ostala podesavanja 1000x.
[ amd_mad @ 13.07.2007. 19:06 ] @
Prodao sam nesto preko 400 WL-5460AP i 800 WL-5460AP v2, 2-ke su se zakucavale sa firmware-om E7, 8-ca je trebala to da resi, i resila je delimicno, imali smo mali broj reklamacija, oko 20, reprogramirali smo eprom i ponovo rade. Problem pri crkavanju lan portova je ne uzemljivanje ap-a, izgleda da se skuplja staticki elektricitet pa nema kuda da ode, i sprzi port na koji je vezan, otkad uzemljujemo, tj povezemo sa metalnim konektorima i oklopljenim kabelom, ni jedan nije crko u nasoj mrezi! a imamo ugradjenih oko 250 komada. Dovoljno je spojiti braon zicu na metalni konektor gore i dole, samo da odvodi elektricitet na kuciste racunara, koje je po pravilu uzemljeno, nije neophodan oklopljeni kabel, ali svejedno mi koristimo jer je lakse za manipulaciju, a to sto je 60 din/m, nije neka stavka.