[ Parago @ 02.11.2006. 23:12 ] @
Cuo sam da su odlicni, zanima me razlika u slucaju Max-a izmedju klasicnog procesora od 3-GHz i HT-a ( dual core )? Koliko je vidljiva razlika? U cemu je najprepoznatljivija? Svaka informacija bi mi bila od koristi. Hvala unapred.
[ SreckoMicic @ 03.11.2006. 07:46 ] @
Imam dual core, mada nisam radio pre toga na 3Ghz procesorima, ali ti mogu reci u odnosu na IV na 2Ghz koju sam ranije imao da je razlika drasticna u brzini rada procesora, neke stvari koje sam radio u 3d i morao da prebacujem modele u wire kako bih uopste radio na njima, sada tucem bez i malo kocenja i kasnjenja u potpunom shadingu, a da ne pricam o brzini rendera. Sve u svemu ako ti je za 3D i planiras da kupis, imas sredstava, ne razmisljaj, uzimaj, pa ipak to su dva jezgra mora biti pozitivne razlike.
[ reject @ 03.11.2006. 11:52 ] @
Svaki dual je premija jer ti omogucava da neometano rendas i radis u isto vreme, ako nista vise.:)
[ Parago @ 03.11.2006. 15:18 ] @
To je onda stvarno dobro. Pogotovu sto mozes rendati dok radis.
[ Chobicus @ 03.11.2006. 16:45 ] @
Mislim da su josh prve verzije Max-a podrzavale visheprocesorske mashine shto, koliko sam skapirao, ovaj dual core simulira.
Chak nisu mogle da se instaliraju na OS-u koji nije NT.
Verujem da dobijash dosta.
[ abishai @ 03.11.2006. 18:36 ] @
Cisto da ne bude zabune, dual core nije simulacija, dual core su dva jezgra, a HT (hyper-threading) je simulacija. U radu sa HT-om se realno dobija nekih 30% brze, sto je odlicno (pricam za renderovanje, najvise).

[Ovu poruku je menjao abishai dana 04.11.2006. u 15:12 GMT+1]