Citat:
Priajtelju, da ne ostetis sloj laka (rekao si da je eloksiran Al) kada ga graviras. Nadam se da si se raspitao za ovu soluciju
Entoni, nisam siguran da te razumem, ali kod laserskog gravirannja eloksiranog aluminijuma jeste fora da se "osteti" sloj laka - eloksaza. Laser przi taj sloj i prodire do metala, pa se gravura vidi u prirodnoj boji aluminijuma. Slicnu tehniku sam koristio za osvetljivanje natpisa na panelima od klirita. Zamuceni klirit u boji presprejam sa unutrasnnje strane crnim lakom, nakon graviranja tog sloja boja nestaje a dobija se panel koji kad se prosvetli LE diodama sa zadnje strane ima osvetljene natpise sto izgleda skroz profi. Ovako sam napravio i veliki displey, gde preciznost bas ne dolazi do izrazaja, ali kad se rade natpisi ispod prekidaca/potenciometara natpise ili simbole je moguce uraditi veoma sitnim slovima i tankim preciznim linijama. Ne znam brzi i jednostavniji nacin da se ovo izvede. Ista stvar kad bi se radila sitostampom bila bi mnogo skuplja jer je potrebna priprema sita za samo jedan otisak. Za serije sitostampa je idealna. Ono sto je jos zgodno kod ove tehnike sto istim udarcem i secem otvore i graviram panel za prosvetljavanje. Evo kako je ispao gore pomenuti display.
@Azzrael
Hvala za kontakt, pozvacu coveka.