[ VerbatimBOT @ 05.11.2006. 12:30 ] @
| Problem je sledeći: Ranije sam imao Win2000 i sve je bilo super. Doneo ortak WinXP iz 2002 godine, kaže "Evo ti 'sveža' kopija, danas skinuta sa Weba" i ja reko aj da instaliram.
I instaliram ja taj Windows, instaliram sve programčiće u svoj računar, a zatim VS2003 i SQL Server 2000 i dodam svojoj bazi ASP.NET korisnika.
I otvorim projekat koji sam radio, vratim bazu na SQL Server, pokrenem projekat, i neće da mi radi nijedna konekcija ka bazi. Ugasim firewall, opet neće.
Napravio sam praznu bazu, novi projekat i neće ni on da se kači na tu praznu bazu.
Da li neko ima ideju zašto se ovo dešava, jer ću ja da poludim. Ne mogu da radim projekat, a vreme ide. Reinstalirao sam VS2003, ponovo registrovao asp.net u IIS-u, ništa ne pomaže.
Ako mi neko ovde ne pomogne, čitaćete o meni sutra u novinama... |
[ Vuko_ @ 05.11.2006. 13:30 ] @
Aj polako :) Jos si previse mlad da bi popio lad :)
Idi na server eksplorer i probaj da u server eksplorer "uvezes" databaze. Kada to napavis ( ako uspes ) onda prebaci jednu tabelu u praznu formu, dobices dataadapter, uporedi connecton-stringove...
[ VerbatimBOT @ 05.11.2006. 13:45 ] @
Ne razumem kako da je uvezem. Nikada to nisam radio. Uvek sam napravio bazu na Serveru i samo pisem konekcione stringove u kodu.
Aj pojasni brate malo i imas pivo :)
[ aleksandarpopov @ 05.11.2006. 16:42 ] @
Unutar Visual studia Server Expoloreru dodaj novu konekciju na bazu koju hoces. Server Explorer ti je po defaultu sa leve strane, iznad ili ispod kutije sa komponentama. Proveri jos u enterpirse manageru prava pristupa usera tvojoj bazi.
Pozdrav
[ Vuko_ @ 05.11.2006. 20:30 ] @
Posto je bilo pitanje zivota i smrti :) probao sam da ti dam ideju gde da pocnes da resavas problem. Server Explorer je odlican tool za proveru konekcija sa serverima i databazama. U server eksploreru idi na "Add new connection" i sledi dijalog.
Ja ne pamtim puno stvari :) samo one koje moram, pa sam tako zapamtio da sam svojevremeno imao problem da dodam remote sql server u Server Eksplorer Vizual Studija skroz dok nisam instalirao SQL Enterprice Menager. Mozda je to bio izuzetak kod mene; ne znam, ali u svakom slucaju kada sam instalirao Enterprice Menager, proradio mi je i Server Eksplorer u Visual Studiju.
Poz.
[ VerbatimBOT @ 05.11.2006. 22:52 ] @
Pošto je napeta situacija, i svi očekujemo MOJE rezultate, javiću šta sam uradio kad isprobam sve ove predloge!
Pozdrav za sve!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.