[ DavorPro @ 05.11.2006. 15:34 ] @
Dali mi moze tko reci kako da napisem kod da mi ispisuje bas onako kako ja hocu. U prilogu saljem 2 pisana koda jedan je ok ali i ne cijeli drugi je cijeli ali kada ga kompajliramo on sve izmjesa . Znali tko kako se to moze ispraviti. Zadatak je sljedeci ispisi brojeve od 1 do 100 , ispisi parne brojeve od 1 do 100, ispisi neparne brojeve od 1 do 100 . U prvom kodu ja sam to dobio u nizu ispisano ali nije cijeli. U drugom sam sve dobio ali izmjesano. Na kraju bi trebao dobiti brojac koji bi rekao koliko ima parnih a koliko nepaenih brojeva od 1 do 100 . NPR: System.out.println("Parnih brojeva ima toliko i toliko a neparnih toliko"); Prvi kod/* * Test.java * * Created on 2006. studeni 05, 08:36 * * To change this template, choose Tools | Template Manager * and open the template in the editor. */ /** * * @author Davor */ public class Test { /** Creates a new instance of Test */ public Test() { } public static void main (String[] args){ System.out.println("Pocetak programa Domaca zadaca"); int i = 1 ; int b = 1 ; int c = 1; System.out.println("Ispisuje brojeve od 1 do 100"); while(i<100){ System.out.println(""+i); i++; } System.out.println("Ispisuje parne brojeve od 1 do 100"); while ( b < 100 ){ if ( b % 2 == 0){ System.out.println(""+b); } b++; } System.out.println("Ispisuje neparne brojeve od 1 do 100"); while ( c < 100 ){ // sta ovdije napraviti ili izmjeniti ili mozda koristiit drugu petlj System.out.println(""+c); c++; } } } Drugi kod /* * Uradak.java * * Created on 2006. studeni 05, 08:12 * * To change this template, choose Tools | Template Manager * and open the template in the editor. */ /** * * @author Davor */ public class Uradak { /** Creates a new instance of Uradak */ public Uradak() { } public static void main (String [] args) { System.out.println("Pocetak programa Domaca zadaca"); int i = 1 ; int b = 1 ; System.out.println("Ispisuje brojeve od 1 do 100"); while(i<100){ System.out.println(""+i); i++; } System.out.println("Ispisuje parne brojeve od 1 do 100"); while ( b < 100 ){ if ( b % 2 == 0){ System.out.println(""+b); } else System.out.println("Ispisuje neparne brojeve od 1 do 100"); // ja zeli ovdije staviti else ali onda baca gresku // ima ispis brojeva od 1 do 100 to je ok // ispisuje mi parne i neparne brojeve ali izmjesano //kako da se ispisuje u nizu kao i prva naredba System.out.println(""+b); b++; } } } |