|
[ stefann127 @ 06.11.2006. 10:57 ] @
| Pozdrav svima,
imam jedno pitanje u vezi MY SQL baze rađene u Delphi-ju i glasi:
"Da li je moguće iz instalirane baze u Delphi-ju izvući RELACIJE TABELA"?
Baza ima 9 glavnih modula i nn podmodula.
Unapred se zahvaljujem na odgovoru, ako može.
U to ime.... |
[ savkic @ 06.11.2006. 11:47 ] @
> imam jedno pitanje u vezi MY SQL baze rađene u Delphi-ju i glasi:
> "Da li je moguće iz instalirane baze u Delphi-ju izvući RELACIJE TABELA"?
Šta su "RELACIJE TABELA"? Ako su to određeni metadata podaci, bolje da pitanje postaviš u MySql forumu.
[ stefann127 @ 06.11.2006. 15:27 ] @
Za Savkica,
trebaju mi relacioni odnosi podataka u tabelama, znas ono 1:1,1:vise, vise:1, burazeru.
Baza je u Delphi-ju, ali je prevedena SQL i postavljena.
O Delphi stvarno nista ne znam :(.
Nije sramota!
[ Vladica Savić @ 06.11.2006. 16:24 ] @
Naravno da nije sramota, ali mozes li jos malo da pojasnis problem, dakle, ne razumem da li imas aplikaciju radjenu u Delphi-u koja koristi MySQL bazu, ili nesto drugo pokusavas... ?
Mislim, da li mislis nesto kao prikaz relacija kao u Accessu, ili sta vec... 
[ savkic @ 06.11.2006. 16:49 ] @
> trebaju mi relacioni odnosi podataka u tabelama, znas ono 1:1,1:vise, vise:1, burazeru.
Polako, čemu ovo burazeru?
> Baza je u Delphi-ju, ali je prevedena SQL i postavljena.
Baza ne može biti u Delphiu, Delphi je razvojno okruženje i programski jezik, ne RDMBS. Pošto tebi trebaju podaci iz MySQL baze, najveće su šanse da traženu informaciju dobiješ u grupi posvećenoj MySQLu. Takođe, pošto tražiš i tip relacije a ne samo relaciju, moguće je da ti za to treba neki specijalizovan alat koji analizira i sadržaj tabela. Ako u MySQLu nema takvih alata, možda treba da pogledaš CASE alate poput ErWina ili PowerDesignera.
[ stefann127 @ 06.11.2006. 19:58 ] @
za VladuLe,Savkica
obzirom da ne znam Delphi kao softver, pogresno sam Vam preneo deo.
Tacno je da je aplikacija SQL baza radjena u Delphi okruzenju.
Aplikacija je instalisana, postoje uneti podaci, ali bi meni trebao, da ne istrazujem pojedinacno po .xml fajlovima koji su ugradjeni po modulima, prikaz relacija podataka u tabelama slicno kao u Access-u,table Relationship ako je moguce.
Nadam se da sam Vam sada razjasnio.
Saljem Vam Upload jedan file Zaposleni.xml u kome mozete videti deo strukture baze sa karakteristikama.
Ima li pomoci da ne pretrazujem sve module pojedinacno.
Hvala Vam oboma na trudu da mi objasnite.
[ Miloš Baić @ 06.11.2006. 21:13 ] @
Citat: stefann127:Nadam se da sam Vam sada razjasnio.
Pozdrav,
sve čekam da li će ti neko pomoći da rešiš problem, a koliko vidim, slaba vajda. Nisu te ljudi shvatili. Mislim da nisi dobro predstavio problem.
Citat: stefann127:Tacno je da je aplikacija SQL baza radjena u Delphi okruzenju.
Ako ti je baza rađena u MySQL -u, interfejs je onda rađen u Delphi -u.
Pitanje je verovatno za MySQL forum, a to što imaš u .xml, nagađam da je u aplikaciji odrađen neki export podataka u .xml.
Ne poznajem baš MySQL, ali mislim da je to ozbiljniji DBMS i da ima opciju za prikaz relacija, ako su one uopšte napravljene.
[ savkic @ 07.11.2006. 08:16 ] @
> Aplikacija je instalisana, postoje uneti podaci, ali bi meni trebao, da ne istrazujem >
> pojedinacno po .xml fajlovima koji su ugradjeni po modulima, prikaz relacija podataka u
> tabelama slicno kao u Access-u,table Relationship ako je moguce.
Mislim da tebi treba neki od CASE alata koji radi reverzni inženjering. Potraži ErWin, PowerDesigner, trebalo bi da budu dostupne i trial verzije.
[ stefann127 @ 07.11.2006. 14:49 ] @
Ljudi,
hvala Vam, potrazicu te alatke.
Hvala jos jednom i izvinite ako sam na trenutke pogresno predstavio problem.
Pozdrav Svima
[ Vladica Savić @ 07.11.2006. 15:15 ] @
Nema problema...
Tu smo da se pomazemo
Off Topic
-----------
Nema coveka - Nema zene
Nema zene - Nema s*x-a
Nema s*x-a - Nema dece
Nema dece - Nema dece nema skole
NEMA SKOLE - NEMA PROBLEMA
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|