[ Danilo Cvjeticanin @ 06.11.2006. 15:34 ] @
Nocas oko 01:00 odlucim da sistem upgradujem na Edgy 6.10 .... Dodam Edgy repositories, ukucam apt-get update, dobijem listu od preko 1300 paketa sto za install sto za upgrade, ukucam apt-get upgrade i ostavim ga da radi. Jutros sednem za racunar i imam sta da vidim. Disk je formatiran, ali znaci skroz formatiran = 0 ... Sada moram sve ponovo... Jel neko ima slicna iskustva sa ovim upgradeom?
[ dejankr @ 06.11.2006. 15:55 ] @
Ja sam najnormalnije upgredovao sa 6.0.6 na 6.10. Mislim da sam samo išao po uputsvu, tj startovao
gksu "update-manager -c"
[ Body Bag @ 06.11.2006. 16:06 ] @
Jbg sta da se radi,zvaisno od distroa,ali i slucaja,to je ipak lutrija...
Eto ja sam uradio update Fedore 5 na 6,preko dvd-a,i iako je potrajalo nekih sat i kusur(normalna instalacija traje oko 30min),sve je proslo bez ikakvih problema-programi iz core repoa su unapredjeni u nove verzije,a svi programi koje sam instalirao naknadno iz drugih repoa rade bez problema(jedino sam morao ponovo da instaliram yumex(frontend za yum),i da unapredim i ocistim cache za yum sto se ionako podrazumeva)
I sve to na toliko kudjenoj Fedori....
[ Danilo Cvjeticanin @ 06.11.2006. 16:17 ] @
Eto, ja bas nemam srece.. Probacu opet sa 6.06 na 6.10 ... Pa cu vam javim rezultate.
[ rj444 @ 06.11.2006. 16:35 ] @
I ja sam uradio ovako: gksu "update-manager -c" i nije bilo problema.
Mada me edgy zezao prilicno. Prvo nije hteo da se podigne sa live cd-a, pa je alternate disk bio korumpiran crc greskom. I to ni manje ni vise nego linux-image paket :).
[ VRider @ 06.11.2006. 16:53 ] @
Kakvo njesra... Ne mogu da verujem. Da bi svukao noviju verziju gaim-a i jos par sitnih programa, moram da skinem par stotina MB sa neta... Ma daj... Koji mi je moj trebao ovaj Xubuntu... Sa setom se secam Slackwarea...
[ tdjokic @ 06.11.2006. 17:21 ] @
Citat:
VRider: Kakvo njesra... Ne mogu da verujem. Da bi svukao noviju verziju gaim-a i jos par sitnih programa, moram da skinem par stotina MB sa neta... Ma daj... Koji mi je moj trebao ovaj Xubuntu... Sa setom se secam Slackwarea...

Cisto da se zna - tvoj prelazak ... ne, tvoje NAPUSTANJE Slackwarea je jedno od mojih najvecih razocarenja na ES-u . Verujem da sada imas veciti nedostatak vremena, ali ipak.
[ VRider @ 06.11.2006. 17:32 ] @
Odluka je pala!
Bio je drugoplasirani u predjasnjem izboru, i izgubio je za duzinu nosa. Sada medjutim nema druge! Gentoo! Kralj je mrtav! Ziveo kralj!
[ mulaz @ 06.11.2006. 17:40 ] @
heh... slack je dojaja :)
emerge openoffice
emerge kde
... i cekanja par dana :)
a na slacku lepo sve u vanilla stanu, lepo sve binary :D

inace da se vratim na ontopic...
iz licnog iskustva pricam da je uvek najbolje imati odvojenu root particiju i posebnu particiju za /home i razne druge stvar, pa onda kad dodje nova verzija necega, samo napraviti backup /etc i /var (ili mozda i /var drzati na drugoj particiji), i reformatirati root particiju, i fresh install. onda samo mountujes /home, iz starog etc-a prekopiras u novi ono sta ti treba, i gotovo, svez cist sistem, bez ikakvog posebnog podesavanja
(e da.. aplikacije se obrisu, ali i onako zbog dugih verzija libraryja, one pucaju i kod updejta, pa onda nema bas velike razlike u vremenu)
[ Turin Turambar @ 06.11.2006. 17:49 ] @
Citat:

iz licnog iskustva pricam da je uvek najbolje imati odvojenu root particiju i posebnu particiju za /home i razne druge stvar, pa onda kad dodje nova verzija necega, samo napraviti backup /etc i /var (ili mozda i /var drzati na drugoj particiji), i reformatirati root particiju, i fresh install. onda samo mountujes /home, iz starog etc-a prekopiras u novi ono sta ti treba, i gotovo, svez cist sistem, bez ikakvog posebnog podesavanja
(e da.. aplikacije se obrisu, ali i onako zbog dugih verzija libraryja, one pucaju i kod updejta, pa onda nema bas velike razlike u vremenu)

Meni je home u root-u... ali pre instalacije (uvek radim cistu instalaciju sa formatiranjem) iskopiram home na vfat particiju.
Nakon instalacije prekopiram ono sto mi treba iz houm-a sa vfata, kao i setup fajlove nekih programa.... sve sljaka kao da se nista nije menjalo, a ja sam i dalje u rootu. ;)
[ VRider @ 06.11.2006. 17:59 ] @
Tim kopiranjem gubis sve dozvole. To je tek gubljenje vremena.
[ mulaz @ 06.11.2006. 18:04 ] @
kako gubis dozvole?
cp -a kopira sve sa svim permissionima kako su bili pre toga
mysql bez problema procita staru bazu iz /var/.. i apache isto
[ Turin Turambar @ 06.11.2006. 19:37 ] @
Mulaz, mozda je VR mislio na mene? :)

Ne, ne, ja kopiram samo home dir. Nista drugo. Tu je inace sve dozvoljeno i nema razloga da se nesto brinem oko dozvola.
[ DeeMon @ 07.11.2006. 07:29 ] @
Update sa Dapper-a na Edgy uz pomoć apt-get dist-upgrade se ne preporučuje, a to lepo piše na ubuntuforums.org.
Kada se upgrade uradi pomoću metoda koji oni preporučuju sve ide kao podmazano.
Doduše i meni se desilo par neprijatnosti (ali nakon upgradea) tipa restart 6 puta dok se ubuntu nije digao itd.