[ P_E_T_A_R @ 06.11.2006. 22:48 ] @
Dobio sam program za koji mi je receno da je radjen u Visua Basic-u ! Program je mali i imam samo .EXE fajl. Ako bi hteo da ga preradim, kako ?? Hvala ! |
[ P_E_T_A_R @ 06.11.2006. 22:48 ] @
[ batalule @ 06.11.2006. 23:54 ] @
Dekompajliras ga i onda ga u asembleru doradis po zelji :-) Salim se ali odgovor je blizu. AKo imas exe onda stvari stoje ovako: imas po netu neke satro gistro turbo 16V interkuler vb dekompajlere... Onda napravis jedan standard exe project u vb-u koji ima samo jednu formu i na njoj jedno komandno dugme kome u event hendleru stavis
Code: . Onda to kompajliras u exe i posle u nekom od pomenutih programa dekompajliras taj exe. Nazad dobijes listing duzine kao pola telefonskog imenika Kine. Onda shvatis da ti treba manje vremena da napises program ispocetka nego da samo procitas ono sto si dobio dekompajliranjem. Msgbox Time [ goranvuc @ 06.11.2006. 23:58 ] @
Eh, svojevremeno je neko to lepo rekao:
"Mozes od svinje napraviti kobasicu, ali od kobasice svinju...?" [ P_E_T_A_R @ 07.11.2006. 09:32 ] @
Znaci u prevodu lakse mi je da se program napravi ponovo?
Ako neko zna neki nacin da ne treba da se napravi ponovo bilo bi od pomoci ! Posto program ja nisam radio i tako bi mi trebalo malo vise mozganja ! PS. nisam preterano dobar u programiranju ! [ Fuzz @ 07.11.2006. 09:47 ] @
Pa ako bas nemas iskustva u programiranju tek ti onda nece nista biti jasno u tom "dekompajliranom" exe-u. Ako probas sam da nakucas taj program, barem ces nesto nauciti.
[ P_E_T_A_R @ 07.11.2006. 10:02 ] @
Otkucacu ja njega, to nije problem, al ce mi trebati umesto par sati - dan !
Ne preostaje mi nista drugo nego da odvojim dan za program ! ! Hvala u svakom slucaju, ako neko zna nesto ja ga necu kucati skoro posto nemam vremena za to zbog ispita [ rgdrajko @ 08.11.2006. 05:50 ] @
Postoje programi koji vrse obrnuti postupak: od exe programa dobija se izvorni kod u nekom programskom jeziku.
[ goranvuc @ 08.11.2006. 06:51 ] @
Citat: rgdrajko: Postoje programi koji vrse obrnuti postupak: od exe programa dobija se izvorni kod u nekom programskom jeziku. Naravno, ali ne postoje za VB 6.0. [ Aleksandar Ružičić @ 08.11.2006. 13:27 ] @
nekada davno sam naleteo na neko programce koje moze iz vb exe-a da izvuce formu (bez koda, samo raspored kontrola), ali kao sto je vec receno "ne mozes od kobasice da napravis svinju" :D (mada se ne bih u potpunosti slozio sa ovim jer u ovoj nauci nista nije nemoguce :D, ja bih to formulisao ovako: "od svinje mozes lako da napravis kobasicu ali od kobasice ces veoma tesko napraviti svinju" :D)
poz [ Shadowed @ 08.11.2006. 13:38 ] @
Pretpostavljam da mislis na VB ReFomer.
[ icobh @ 08.11.2006. 15:40 ] @
Citat: Shadowed: Pretpostavljam da mislis na VB ReFomer. VBReformer je spor i još gore, nije besplatan. Ja bih preporučio VB Decompiler Lite... [ BGoran @ 09.11.2006. 11:44 ] @
VB decompiler lite djelimicno odradi posao. Nije nista revolucionarno ali za prvu pomoc moze proc. Mogu se pregledati svi stringovi u programu, API funkcije, imena kontrola, imena modula. Code se dekompajlira u assembler?!
[ rgdrajko @ 14.11.2006. 01:46 ] @
VB Decompiler Lite se nalazi na adresi www.vb-decompiler.org
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|