[ west_herc @ 07.11.2006. 06:50 ] @
Na koji način kod DataGrida sprovoditi kontrole pojedinih ćelija. Primjerice ako hoću da pri unosu u datagrid ako imam isti PK da mi javi grešku (iako to VS sam generira). Radi se o windows kontroli (C#).

Inače voli bih da mi netko malo objasni kako se pristupa pojedinim ćelijama kod datagrid kontrole.

Thx!!!
[ aleksandarpopov @ 07.11.2006. 08:01 ] @
Moj ti je savet da u datagridu samo prikazujes podatke, znaci datagrid nesto kao read only, a za izmenu, dodavanje, brisanje napravis posebne forme sa poljima (textboxovima). Validaciju podataka bi trebala da ti obavlja ili posebna klasa za to ili nekako u sloj poslovne logike to da ukomponujes.
[ west_herc @ 07.11.2006. 13:09 ] @
Tako sam ja i uradio. DataGrid je read only, dok sve unosim preko textboxova u drzgim formama. Zanimalo me je samo kako nadzirati da recimo ako moram unijeti integer da ne u nesem character, ili da ako već imam jedan PK da ne u nesem isti. Ja jesam početnik pa zato ovo i pitam.
[ NotEqu @ 07.11.2006. 14:17 ] @
Moguce je kada datagrid vezes za dataset, pa u datasetu definises koja kolona je unikatna i tako to.
[ Csharp @ 08.11.2006. 14:39 ] @
Opet zavisi koji .net koristiš. u .net 1.1., ja sam to radio preko currency managera.
[ bradic @ 08.11.2006. 15:04 ] @
Meni treba razlicit raspored text boksova na formi koji ce prikazivati podatke iz tabele ili fajla. Moze li to i kako?