[ nikol@c @ 07.11.2006. 08:56 ] @
| Pozdrav ljudi!
Mozda sam promasio forum za ovu temu ali mislim da ovdje ima najvise ljudi koji mi mogu pomoci.
Radio sam jedan sajt sajt koji postoji vec pola godine i nije bilo nikakvih problema. Danas me zvao vlasnik sajta i kaze mi da njegovi poslovni saradnici iz Svajcarske i Njemacke ne mogu da otvore sajt. 'Ajd da se sajt vidi samo u lokalu pa bilo bi mi jasno sta je problem, ali ljudi iz Beograda mogu da ga otvore. Da li neko zna sta moze biti uzrok ovome?
Pozdrav, Nikola. |
[ sojic @ 07.11.2006. 11:15 ] @
Trenutno "prebranac" nemam da vidim o čemu se radi. Najbolje da postaviš link pa da vidimo. O kom sajtu se radi?
[ nikol@c @ 07.11.2006. 12:18 ] @
Pozdrav:
evo link:
http://www.modricanekretnine.doboj.net
Ej, a zasto "prebranac"... da li da mijenjam nick :)
[ Not now, John! @ 07.11.2006. 12:52 ] @
Kontaktiraj administratora doboj.net domena. Ne vidi se ni u BiH, ali se vidi doboj.net. Vjerovatno je admin doboj.net domena nešto mijenjao. Možda se popravi za dan-dva.
[ nikol@c @ 07.11.2006. 12:58 ] @
ej, ajd ako neko moze da opet pogleda moze li sad da se otvori sajt.
Posto je iz lokala mogu da ga otvorim.
TNX
[ OffShore @ 07.11.2006. 13:17 ] @
posto je subdomen ne moze sa WWW (osim da ga tako ubaci u dns tabelu) inace se sajt vidi kao http://modricanekretnine.doboj.net/
[ vejin @ 07.11.2006. 14:07 ] @
Sajt se nevidi ni iz Apatina, obavezno kontaktiraj tehnicku podrsku.
[ Tyler Durden @ 07.11.2006. 14:12 ] @
Sa mog provajdera (Verat) se sada vidi i www i bez.
Probao sam sa jednog servera iz Slovacke i bez www se vidi sa www. kaze 404 not found.
Jedan drugi server iz Belgije uopste ne vidi taj host. Ali vidi doboj.net
To je nesto zesce pobrljano sa DNS-om jer koliko vidim i dns i web i ftp i sve sto se moglo natrpati se nalazi na istoj masini i istoj IP adresi :)
[ nikol@c @ 07.11.2006. 14:28 ] @
...a da li je potrebno za sub domenu otvarati zone sekcije ili ga dodajem na neki drugi nacin.
Interesantna stvar je da se ovaj problem javlja samo kod sajtova sa subdomenom doboj.net. a sajtovi koji su na istom serveru sa .ba ili .com domenom rade bez problema.
Imate li ideju gdje je caka...
[ Tyler Durden @ 07.11.2006. 14:53 ] @
Nesto oko DNS servera nije dobro podeseno.
Evo sada se ni sa Verata ne vidi sa www.
Tebi je uradjen CNAME za www.modricanekretnine.doboj.net na modricanekretnine.doboj.net
Bolje da dodas jos jedan A rekord za www. koji pokazuje na istu IP adresu i u apachu podesis document root za www. isto kao i za bez www.
[ Miroslav Ćurčić @ 07.11.2006. 17:13 ] @
Sad ja gledam iz Novog Sada, preko SBBa, dostupan je i sa i bez WWW.
[ Not now, John! @ 07.11.2006. 22:23 ] @
Sa moje adrese se ne vidi ni sa www, ni bez.
"can't find the server at www.modricanekretnine.doboj.net"
"resolveip: Unable to find hostid for ' www.modricanekretnine.doboj.net': host not found"
[ nikol@c @ 08.11.2006. 07:57 ] @
sada sam konfigurisao i drugi DNS, pretpostavljam da je do toga. S tim da nisam siguran da i na sekundarnom DNSu u chroot/named/etc/namedb treba dodavati novu adresu.
Pa ako radi molim vas javite :)
Pozdrav, Nikola.
[ nindza@ @ 09.11.2006. 10:23 ] @
[ OffShore @ 09.11.2006. 11:29 ] @
sad se vide oba
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|