[ ramzes God @ 07.11.2006. 10:05 ] @
Molio bih vas da mi kazete koje knjige (ili knjiga) je pogodna za potpunog amatera u kojoj se spominju i focus i zizna daljina kako se meri ekspozicija, sta je ekspozicija, primeri slikanja itd....
[ Abdee @ 07.11.2006. 10:27 ] @
Nadju u IPS-u ili Mamutu nesto od Dzona Hedzkoa (John Hedgecoe).
[ zorpetus @ 07.11.2006. 16:14 ] @
Citat:
Abdee: Nadju u IPS-u ili Mamutu nesto od Dzona Hedzkoa (John Hedgecoe).

Ovo su odlicne knjige i svakako ih vredi procitati (bave se prevashodno klasicnom film fotografijom, digitalna fotografija je onako ovlas obradjena), ali bih ja pocetniku preporucio da skine i procita prvo "Skolu fotografije" od Djulijana Belica:

http://jarac.net/skola_fotogra...Belic-Skola_fotografije_v4.zip

Objasnjenja su data vrlo pitkim jezikom, fino ilustrovano, a imas i prilicno dobar deo koji se bavi kompozicijom fotografija...

Topla preporuka !

[ ramzes God @ 07.11.2006. 16:36 ] @
puno vam hvala obojici na ovim odgovorima...
[ icko.nom @ 07.11.2006. 22:02 ] @
izgleda da je puno njih citalo dzona:) ,jel zna neko slucajnim slucajem neku knjigu o filmskoj fotografiji,iliti fotografiji na filmu?,u drustvu je neko pomenuo izvesno izdanje koje se mozda tako i zove,ali sam tad zaboravio kurblu i sad se setih da priupitam.
[ Abdee @ 08.11.2006. 11:38 ] @
Dzon Hedzko je jedan od najboljih pisaca foto literature. Kazu da je i vrhunski edukator, predavao je na koledzu u Engleskoj bratu naseg cuvenog prirodnjaka i prirodnjackog fotografa Dragise Savica...
[ icko.nom @ 08.11.2006. 21:57 ] @
vidis,to nisam znao...imam vec tri njegove knjige,ova recentna iz 2005 je odlicna,moram priznati...mada..filmska fotografija?ako neko zna...
ja sam odavno nasao "Snimanje kamerom" ali tu je o 'svemu-sve',prakticno nista
[ nocturnus @ 16.11.2006. 01:34 ] @
Jel ima tko sto od Dzona Hedzkoa (John Hedgecoe) a da je u nekom tipu elektronskog izdanja (stajaznam tipa pdf, djvu i slicno)?

hvala.