[ pancevac2006 @ 07.11.2006. 11:32 ] @
Pozdrav ljudi...
imam jedno pitanjce, verovatno vrlo jednostavno za nekoga

Hocu da registrujem radnju i za pocetak ce biti bez knjigovodje..(pausalno placanje poreza, pa bih zeleo za pocetak da ustedim novac za knjigovodju)
Zanima me:

1. Da li ja obavestenje svakog meseca o potrebnoj uplati za PIO dobijam na kucnu adresu(adresu radnje)?
2. Na koji nacin i gde odredjujem koji iznos uplacujem za PIO i ako ne odredim da li automatski dobijam "minimalac" da uplatim?
3. Da li i za porez dobijam obavestenje u pisanoj formi na adresu na koju je naznacena radnja/agencija?
4. U kom periodu dobijam potrazivanja za porez?Da li je to mesecno?

Za pocetak toliko.
Hvala
[ Mitrović Srđan @ 07.11.2006. 11:55 ] @
HAHHAHAHA GENIJALNOOOO!!!!!!! :))

ajmo u bisere :)
[ Zoran Rodic @ 07.11.2006. 12:20 ] @
1. Upisi kurs knjigovodstva i dobro prioni da tumacis poreske zakone
2. Unajmi knjigovodju, kako bi izbegao zaplenu svega sto imas + komsijina macka, zbog jednominutnog kasnjenja uplate poreza ili neke druge neke dazbine ;)
3. Pronadji knjigovodju
4. Plati ga
5. Knjigovodja je resenje
6. Da, knjigovodja je sjajno resenje
7. Ministarstvo finansija i ostale institucije nemaju nikakvog smisla za humor, i kod njih ne prolazi NIsam znao ili boleo me stomak pa eto nisam, Zaboravio sam ...
8. Jesam li ti rekao da uzmes knjigovodju

PS
Sa knjigovodjom ces da ustedis
[ pancevac2006 @ 07.11.2006. 12:33 ] @
Mora da si ti knjigovodja :)

Zasto da placam knjigovodju da mi placa tri stavke?
Jesu li svi koji se rode knjigovodje a ja jedini nisam pa je ovo toliko glupo sto sam pitao?

P.S.(Pun mi k.... takvih prepametnih kao sto si ti)

Hvala u svakom slucaju na preporuci.
[ Zoran Rodic @ 07.11.2006. 12:47 ] @
Da
Jesam knjigovodja i zato sam to i preporucio
Ok, previse sam sarkastican bio, Izvini, ali mislim da je bolja opcija da platis 50 ojra mesecno i da ne brines brigu o promenama raznih stopa, minimalnih zarada, tipa obrazaca,
Takodje, visenje po salterima, utroseni benzin do banke i nazad ...
Kad sve saberes, jeftinije je da imas knjigovodju a da ne pricam koliko je bezbednije po tebe.

Cinjenica, to nije sad neka nauka , to sto ti hoces, ali nepotrebno smaras sebe i dovodis se u mogucu neprijatnu situaciju.

Pritom, rizikujes da te posle 2 godine saceka neki iznos pod kamatom za neku budalastinu, a onda ces da angazujes strucnjaka da ti rekonstruise gresku.
RAdi to sto si zamislio a vodjenje knjiga ostavi onima koji se tim poslom bave.
Cim si postavio tri stavke jasno je da sa vodjenjem knjiga imas veze kao ja sa kvantnom fizikom.

Citat:
pancevac2006: Jesu li svi koji se rode knjigovodje a ja jedini nisam pa je ovo toliko glupo sto sam pitao?

Nisu, sto vidis na svom primeru ;)

Citat:
Hvala u svakom slucaju na preporuci.

Nema na cemu, i drugi put
[ pancevac2006 @ 07.11.2006. 12:58 ] @
Meni opet niko da odgovori na nekoliko konkretnih i jednostavnih pitanja.
[ Zoran Rodic @ 07.11.2006. 13:18 ] @
Citat:
pancevac2006: Meni opet niko da odgovori na nekoliko konkretnih i jednostavnih pitanja.

Za pocetak, i ovde si promasio salter

Ovo je opis foruma u kome trenutno pišete poruku. Molimo Vas da ga pročitate i proverite da li Vaša poruka zaista ima veze sa temom "Advocacy" foruma! Hvala.
Open Source vs. Closed Source, GPL vs. Proprietary Licensing, Windows vs. Unix clones... Prednosti i mane nekog IT proizvoda/usluge i upoređivanje sa konkurentima na tržištu.

Bjateeee, a kad te Dinkic dohvati