[ frontier @ 07.11.2006. 16:28 ] @
dali neko zna pravu istinu o dominikanskoj republici,kako naci posao,kako preziveti i sta se trazi od poslova. |
[ frontier @ 07.11.2006. 16:28 ] @
[ gajo2 @ 08.11.2006. 23:15 ] @
Meni je jedan covek nudio posao, ali mi se mnogo cinilo da ce me prodati kao belo roblje pa sam rekao ne
![]() Tamo ti je prosecna plata nesto niza od nase; medjutim kako mi je ovaj covek rekao programeri dobro zaradjuju, oko $2000/mesecno. Imaju dobru internet konekciju jer su blizu USA. Ako tamo imas recimo platu od $2000 onda zivis slicno kao kad bi ovde imao toliku platu - tj. veoma dobro. Konkretno posao koji mi je nudio je pravljenje spyware-a, tako da verujem da imas dosta takvih polu-legalnih mogucnosti ![]() Ne bih ti preporucio da odes tamo, jedino kao turista. [ Boki4u @ 10.11.2006. 21:10 ] @
Ne znam nista o njoj, ali ako budes isao strpaj me u kofer i vodi sa sobom
![]() [ Filthy McNasty @ 11.11.2006. 16:43 ] @
Evo ti prava istina o DR, ja sam tamo ziveo pre 6 godina , proveo nekih 9 meseci, pogledaj moj sajt, sve ce ti se samo kasti....
http://www.ptt.yu/korisnici/p/j/pjevtic/ [ Gameover @ 22.11.2006. 16:49 ] @
Ja sam proveo 2 meseca u Punta Cani, skoro sam dosao, i mogu da kazem da je zemlja dosta slicna Srbiji. Sve moze da se zavrsi ako imas para, nikakvi papiri ti nisu potrebni, cene su u startu 70% vece za belce, ali su isto tako i plate belcima vece. Bez Spanskog nema sta da trazis (ako hoces u startu da nadjes dobar posao) uglavnom su najvece pare u radu sa turistima. Stanovnistvo je uglavnom ne obrazovano, pa su im visoko obrazovani kadrovi itekako potrebni. Tamo se najvise cene ljudi koji znaju vise jezika, i oni uglavno mogu svuda da nadju posao.
Racunari, telefoni, uopste tehnika je mnogo skupa, sigurno 50% skuplja nego ovde. U hotelima se 1h internet krece i do 50$, u gradu mnogo manje oko 1$. Stanovi su jako skupi, garsonjere (zajednicko kupatilo) su oko 250$, za pristojan stan sa kupatilom kuhinjom, treba izdvojiti oko 400$-500$. Ima dosta posla, radna snaga je jako jeftina, i zemlja se mnogo brzo gradi. Ako vas jos nesto zanima, slobodno pitajte. [ Laki024 @ 02.06.2009. 22:02 ] @
Imam jednog daljeg poznanika koji je oisao u dominikansku republiku da zivi, i citajuci ove price na netu, i od njega sta sam naucuo, stvarno mi izgleda DR kao obecana zemlja, u johu bih voleo otici, aili iz koje bih se u Srbiju voleo vratiti samo kao turista.
Ako ima jos neko na ovom forumu ko bi voleo da ode u DR neka mi se javi na PP [ zmajevac @ 05.06.2009. 10:00 ] @
Dobar je sajt, i dizajn i sadrzaj, Mr.Zlocko [ miloshzorica @ 12.08.2009. 18:25 ] @
dominikanu - zaboravi! ja lazljiviji, licemerniji, bezosecajniji i tako lopovski narod ne znam. izuzetak su beli dominikanci, koji su vecinom visa srednja i visoka klasa. ali, u debeloj su manjini. ne, nisam rasista nego govorim na osnovu sopstvenog iskustva rada i zivota u njihovom okruzenju... u samoj dominikani i van iste (US, italija, spanija i argentina). da... veliki su rasisti!
klika je fino opisao situaciju na svom sajtu. ako vec hoces u neku zemlju latinske amerike a da se papiri lako dobijaju i da je pri tom ipak civilizacija (dominikana to nikako nije), dodji u argentinu ili idi u chile. centralnu ameriku (sem paname i kosta rike), karibe (ok... ima finih ostrva, ali su dependencies EU zemalja i nije lako za papire) i mexiko - zaboravi! u dominikani jedino funkcionise ako radis nesto sto ne ukljucuje dominikance ili imas location-independent job. moze se naci nesto u turizmu ili pri stranim kompanijama (koje posluju u dominikani samo zbog bezakonja i korupcije). kriminala ima jako puno i pri tom policija nije ni kurcu, posebno ne ako si beli blesavi gringo. za njih smo mi samo pokretni bankomati. svaki dominikanac ima samo dva cilja u zivotu - povaliti sto vise belih zena i olaksati bele za sto vise love. to sami priznaju. kazem ti... ako hoces latinoamerica i da papiri nisu frka, idi u chile ili dodji u argentinu. vizu ne trebas, papiri se lako dobijaju (mada ti i ne trebaju... ja sam jedan od retkih expats u AR s papirima), posla generalno ima i daleko su civilizovaniji od ostalih u okruzenju. naravno, ima i ovde sranja i znaju biti negativni na nekom sitnom svakodnevnom nivouli generalno je buenos aires jedan od gotivnijih gradova za zivot. u chileu sam bio suvise kratko da bih stekao neki utisak... meni se santiago nije dopao. ali, zemlja je generalno stabilna, sredjena, bezbedna i poprilicno organizovana. suprotnost ostatku juzne amerike. ima dosta nasih koji rade u IT sektoru. ne kazem da nema ljudi koji super zive u dominikani, ali su izuzetak koji potvrdjuje pravilo. [ karla93 @ 18.09.2009. 16:24 ] @
laki....moja mama i ja bismo volele da odemo u dr i to sto pre...ali ne znamo ni kako,niti sta bi se tamo moglo raditi...aj mi pls sve objasni...
[ miloshzorica @ 18.09.2009. 17:09 ] @
ima toliko drugih puno boljih zemalja gde uopste nije tesko
emigrirati... zasto bas dominikana? ispod te slatke karibske povrsine se krije mnogo g o v a n a! ljudi... dominikana je rupa treceg sveta i u svemu neuporedivo gora nego srbija. jedino u cemu je bolja od srbije - nije zatvor i ima bolju klimu! -- Milosh Zorica +54 9 11 5836 3779 +44 78 0524 4830 www.coroflot.com/miloshz http://www.linkedin.com/in/miloshzorica [ karla93 @ 18.09.2009. 17:53 ] @
ok...meni i argentina zvuci odlicno...ali kako otici? i sta tamo raditi? a spanija i italija su najbolje opcije,ali koliko moguce?
[Ovu poruku je menjao karla93 dana 18.09.2009. u 19:06 GMT+1] [ Black.Swan @ 31.01.2011. 13:22 ] @
Jedan moj poznanik kaze kako mu je extra tamo a ovaj drugi ce po svemu sudeci doci kuci jer ne moze da nadje posao.. Dominikanska republika-moja neostvarena zelja..
![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|