[ shiggy @ 08.11.2006. 14:11 ] @
skinuo sam knjigu sa neta Teach Yourself J2EE programming in 21 days " i u trecem danu pocinje da radi sa JNDI servisima. i umesto da to prodjem za dan ja se ubih od cimanja da pokrenem ovaj kod Code: import javax.naming.*; public class HelloWorld { public final static String JNDI = "sams/book"; public static void main(String[] args) { try { Context ic = new InitialContext(); ic.bind( JNDI , "Connan the librarian"); System.out.println("Bound "+ JNDI ); } catch (Exception exc) { System.err.print(exc); System.exit(1); } System.out.print("Hello World"); } } i on mi redovno izbacije ovu poruku Code: javax.naming.NoInitialContextException: Cannot instantiate class: com.sun.enterprise.naming.SerialInitContextFactory [Root exception is java.lang.ClassNotFoundException: com.sun.enterprise.naming.SerialInitContextFactory] e sad ja nisam bio lenj pa sam googlao po netu i nasao na vise tzv reshenja od kojih ni jendo nece da radi postavio sam i jndi.properties i definisao classpath tako da sadrzi i j2ee.jar i javaee.jar ali opet nece da radi Da li je neko imao slicnih problema i resenja? |