[ Vill @ 08.11.2006. 18:41 ] @
Ljudi bio bih Vam zahvalan ako mozete da mi pomognete. Moj problem se odnosi na nivoe mastila u programu za to od Lexmarka, model je x3330. Naime, skoro sam zamenio x1180 za ovaj, iz razloga sto su kertridzi veceg kapaciteta, brzi i bolji. Stim u vezi da ce se lako puniti (poucen iskustvom sa x5250 koji je prakticno verzija x3330) kupio sam preko 1 litar farbe. Pre neki dan je nivo crnog mastila dosao nisko i pojavilo se upozorenje da je BLACK INK LOW, zato sam odlucio da izvrsim prvo punjenje. Oba kertridza sam napunio, sve je proslo sasvim fino i glatko, vec su imali predvidjene rupice i sve je bilo super.(Uzgred mnogo vremena sam proveo uceci tehnike osposobljavanja kertridza i punjenja, to znanje sam platio donekle i trajnom plavom zvezdom od mastila, istina svetlo plaom na tepihu). Vratim ja kertridz, kad ono, princeza Kitana, program me iskulira najstrasnije, kaze nivoi isti, a znam da nisu jer sam u crni uspricao preko 25ml, od mogucih 30ml, i nastavi on da mi skida ostale 2 crte kada sam stampao nesto. E sad, meni sve radi APSOLUTNO NORMALNO, kada upalim stampac, na dipleju blicne BLACK INK LOW (a treba da bude konstantno tu da je prazan, ako je po modelu x5250) a u tom momentu program ocita na sekund PRAVE NIVOE, kako i jesu, kolor sam napunio skroz a ovaj crni crta – dve od punog, i onda se opet vrati na staro (crni prazan, kolor do pola). Zanimljivo je da ovaj program ne nudi opciju, kao moj stari stampac x1180 da mu kazem da je kertridz star a ne nov, i sada me to malo brine: Da li ce da mi crkne elektronika na kertridzu, ili jos gore na stampacu (mada oba kertridza kostaju kao pola novog) ako nastavim da printam bez obzira na nivoe (mogu da iskljucim da mi ne pokazuje dok radim? Pitao sam ljude u nekim firmama za dopunu i oni kazu ma stampaj samo. Eee, ali ja znam da Epson i HP imaju tu zezalicu sa nivoima, a nisam znao za Lexmarka, zato sam ga i uzeo. Da li sada i njega treba da resetujem nekako, nasao sam negde savet da se ceo printer iskljuci sa struje, sto sam i radio, na sat vremena da zaboravi nivoe...mmu li mu,... Sta mi savetujete drugari, da li da se ne obazirem na nivoe i da printam, ili da jurim neke druge softvere (mislim da pojurim od druga taj stariji za x5250 koji mi deluje identicno kao ovaj), da li da stavim cekic na njega i vrzim mentalnu torturu, ili sta da mu radim. HVALA PUUUNO NA CITANJU I JOS VISE NA POMOCI. p.s. Lexmark nisam kontaktirao iz razloga sto bi me oterali u tri lepe kada bi im saopstio koji mi je problem, jel te, sto ne kupim nov kertridz... E da oznaka na njima je 32 crni i 33 kolor |