[ brketastrašni @ 09.11.2006. 11:34 ] @
Dali neko ima predstavu zbog čega bi na televizoru Samsung koji ima 4 god mogla da se pojavi skoro potpuno crvena slika i da nakon dva-tri dana nestane taj problem kao i da nije postojao?
Moja pretpostavka da je to slab napon struje ali kako se to može desiti da se preskoči visokonaponska kaskada i da se posle to popravi samo od sebe to mi nije jasno!

Poozdrav svim ljudima dobre volje!!
[ Branis @ 09.11.2006. 13:15 ] @
Prva recenica ti je logicna, drugu nisam shvatio ali odgovor ti je - bolestan ekran. Verovatno ti u samom topu ekrana dolazi do kratkog spoja izmedju grejanja i katode za crvenu boju.Moze se i to nesto pomoci ali o tom potom kad ti ekran trajno pocrveni .
[ genercija 49 @ 09.11.2006. 13:45 ] @
Imao sa bar nekoliko puta taj simptom ali ni jednom nije bila cev i ako sam najavljeni oregled shvatao bas ka cisto gubljenje vremena BILI SU HLADNI LEMOVI,pozdrav ima nade.
[ Kazo1 @ 09.11.2006. 15:22 ] @
Ma dobro ti kaze "generacija 49", HLADNI SPOJ garant, ili neki zez u izlazu RGB-a, ali ekran?! Cisto sumnjam. Kod Samsunga to ne crkava na taj nacin.
Pozdrav
[ Chellawy @ 09.11.2006. 18:05 ] @
pa tako nesto otprilike..
najcesce je hladan kontakt na izlaznim tranzistorima ili IC-u i to se manifestuje kod svih novijih tv-a vec nakon 2,3 godine.
a razlog je losh kvalitet samog lema. jer se na starijim tv-ima takvo nesto desavalo tek nakon 10 tak godina.....

mada s obzirom da kazzes samsung ....hmmm... ni ekran nije van sumnje...
uostalom uzmes malo se poigrash pa ako nesto zeznesh , nosish kod majstora...

[ genercija 49 @ 10.11.2006. 10:31 ] @
Bolje da se ne igra ako nije serviser,ja imam jedan VOX gde su se igrali i punu kesicu povadjenih delova koje ne znam gde da vratim.Pamet mi pomera.
[ brketastrašni @ 10.11.2006. 11:43 ] @
U svakom slučaju nisam imao ni najmanju nameru da čačkam i da sam tražim kvar!Da je računar u pitanju to je OK ali što se TV tiče nije mi struka i ono što znam je samo najosnovnije!U svakom slučaju se zahvaljujem svima i na informacijama i na predlozima ali je definitivno to da će TV svakako kad ripi ići kod servisera a ne da se ja petljam sa njim!!

Pozdrav svima!!
[ genercija 49 @ 10.11.2006. 12:49 ] @
vrlo trezven i realan odgovor ako mi je dozvoljeno da komentarisem .svako radi svoj posao pozdrav za "BEKET...."
[ pentium4 @ 17.08.2008. 10:33 ] @
i šta je bio problem pošto ja imam isti slučaj,alči je siemens tv.
[ Chellawy @ 17.08.2008. 19:37 ] @
simens tv:

to podrazumeva nekoliko hiljada razlicitih modela

crven ekran:

to podrazumeva 100tinak delova koji mogu da uzrokuju takav simptom

i sad sta treba neko da pise ovde mesec dana ....?????