Citat:
lavjasin:
Nego da vas pitam, s-ata i s-ata II je manje više isto sučelje ili mi matična ne može primiti sata II protokol(piše da podržava sata).
Ploca
Abit Kv8 Pro-3rd Eye ima samo SATA data transfer rates at 150 MB/s (1.5G bps) odnosno ne podrzava SATAII standard (ali SATA II diskovi imaju jumper pa ti to mozda nije toliko bitno). Ti imas 2 PATA diska od po 250GB.
Citat:
lavjasin: I još nešto što se tiče raid polja, ne znam kako to djeluje.
Stavim dva diska od recimo 250 GB u raid polje i imam jedan od 500 Gb ili se varam?
Osim toga ploca podrzava i SATA RAID 0/1 a tebi bi vise odgovarao RAID 0 (striping, dva HDD-a a ukupni kapacitet je 2xkapacitet manjeg HDD-a) od RAID 1 (mirroring, ukupni kapacitet je kapacitet manjeg diska). Mada bi za RAID bilo pozeljno imati dva istovetna HDD-a.
Ako hoces da dobijes na brzini onda ti RAID 0 nije lose resenje. Ako ti treba pouzdanost onda zaboravi na RAID 0 (ako ti otkaze bilo koji HDD odose svi podaci), RAID 1 je bolji ali tu imas samo 250GB. I kod RAID konfiguracije diskova nemas onu stavku "kolekcija MP3 spremna za prenos".
Znaci ako hoces da MP3 budu osigurane onda ipak neki SATA koji tebi odgovara (moze i externi, evo ja koristim jedan na poslu za svasta, pa i za backup i nije me izneverio... ali da se mnogo ne hvalim pa posle... ipak bih ja prvo backup na DVD, ko sto rece MultiLoop)
P.S. Koristi ES pretragu za RAID...