[ argonius @ 09.11.2006. 22:45 ] @
Kako u vc++ da kada u textbox upisem neki realan broj, da ga ucitam u neku varijablu tipa float? Recimo da koristim dugme, pa da pritiskom na njega ucitam float. |
[ argonius @ 09.11.2006. 22:45 ] @
[ NrmMyth @ 10.11.2006. 07:27 ] @
pretvori string u float...
[ argonius @ 10.11.2006. 12:36 ] @
Evo primjer koji bi trebao vrsiti ovu konverziju. Medjutim problem je to sto u "Convert:: " u ponudi nema uopste float...
private: System::Void button1_Click(System::Object^ sender, System::EventArgs^ e) { float m; m= Convert::ToDecimal(textBox1->Text); } [ NrmMyth @ 10.11.2006. 12:44 ] @
Single, Double...
Decimal nije ono sto zelis, valjda... Decimal ima mnogo znacajnih znamenki, ali manju potenciju. Za precizniji rad s manjim brojevima. [ argonius @ 10.11.2006. 14:46 ] @
E hvala ti, ni sam ne znam kako sam predvidio Double.
Samo nije mi jasno kako textbox ne prepoznaje decimalnu tacku na numerickoj tastaturi vec samo zarez: Npr: Ako imam: float m; float s=1.5; m= Convert::ToDouble(textBox1->Text); MessageBox::Show(Convert::ToString(m+s)); -ako upisem u textbox 1.5 kao rezultat dobijem 16,5 (1.5 protumaci kao 15) -ako upisem sa zarezom 1,5 dobijem kako treba 3 Moze li se kako ukljuciti ova decimalna tacka sa num. tastature, jer pravim aplikaciju za korisnike koji ce vjerovatno svasta probati upisati... Nadam se da previse ne davim :) [ NrmMyth @ 10.11.2006. 16:09 ] @
Nema veze ovo sa textboxom, nego s convert funkcijom.
Radi s konvert funkcijom koja prima kao drugi parametar IFormatProvider ili prije konvertovanja pretvori tocku u zarez. [ djordjeno @ 12.11.2006. 10:09 ] @
Citat: argonius: E hvala ti, ni sam ne znam kako sam predvidio Double. Samo nije mi jasno kako textbox ne prepoznaje decimalnu tacku na numerickoj tastaturi vec samo zarez: Npr: Ako imam: float m; float s=1.5; m= Convert::ToDouble(textBox1->Text); MessageBox::Show(Convert::ToString(m+s)); -ako upisem u textbox 1.5 kao rezultat dobijem 16,5 (1.5 protumaci kao 15) -ako upisem sa zarezom 1,5 dobijem kako treba 3 Moze li se kako ukljuciti ova decimalna tacka sa num. tastature, jer pravim aplikaciju za korisnike koji ce vjerovatno svasta probati upisati... Nadam se da previse ne davim :) Formatiranje brojeva je razlicito za razlicite regional settings-e. Ako neces da koristis FormatProvider, podesi u Control Panelu kako ti odgovara. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|