[ vecitiKrivac @ 09.11.2006. 23:33 ] @
Pozdrav. Poznato mi je da radoznalost ubija, ali to mi nece smetati da postavim jedno glupo pitanje. Imao sam seminarski koji sam zavrsio, i u tom radu sam pomocu <input type='file' ...>trebao da dodjem do putanje fajla, a ne da ga uploadujem. Sa donji kodom sam uspesno dobija tu putanju kada koristim explorer ili mozilu. Problem nastaje kada zelim da koristim operu. Code: <html> <head> <title>java script</title> <script> function vrati_put () { document.funk.prijem.value=document.funk.slike.value; } </script> </head> <body> <form name='funk' action='index.php' method='POST' enctype="multipart/form-data" onsubmit="return vrati_put()"> <input type='text' name='MAX_FILE_SIZE' value='402000'><br> <input type="file" name='slike' maxlength="100" size=100><br> <input type='text' name='prijem' maxlength="100" size="100"><br> <input type='submit' name='dugme' value="click"><br> </form> </body> </html> Code: <? // onSubmit="return za_putanju()" include ('pocetak.html'); if (isset($_POST['dugme'])) { print "<pre>"; print_r ($_FILES['slike']); print "</pre>"; print "<br>"; print "$_POST[prijem]"; } ?> Znaci, zelim da u operi poslednje stampanje $_POST['prijem'] bude tekst na primer: D:\DOKUMENTA\baza podataka\1-Uvod.ppt, ne pravim pitanje i ako kao rezultat dobijam putanju sa duplim sleshevima. Za sada u operi dobijam samo ime fajla 1-Uvod.ppt, dok mi u mozili daje korektne rezultate. Resenja mi nisu hitna jer sam posao zavrsio, samo bi zeleo da znam da li sam pogresio negde u kodu, ili mi opera nije dobro podesena. Ako bi kod po vama bio u redu, da li bi vam smetalo da mi kazete nasta da obratim paznju za podesavanje opere. Unapred hvala. |