[ ZRWLAN @ 10.11.2006. 13:24 ] @
Sad sam poceo da ucim pa mi treba pomoc oko jednog zadatak ali imam problema sa sintaksama pa mi treba neko da resi jednostavan zadatak: Kvadrat parnih brojeva od 1 do n. tnx |
[ ZRWLAN @ 10.11.2006. 13:24 ] @
[ X Files @ 10.11.2006. 13:29 ] @
Pokaži konkretno šta si pokušao i gde je "zapelo".
Po pravilima ovog foruma, brišu se svi zahtevi da se uradi nečiji domaći zadatak pri čemu autor teme nije ništa pokušao. Takođe, ovakve teme idu u C za početnike. [ ZRWLAN @ 10.11.2006. 13:40 ] @
Nije domaci :D
Nego moram da spremim ispit iz C a (koji sam dobio kao nagradno zbog dugogoisnjeg studiranja), pa pocinjem ispocetka. Sve mi je jasno kako treba resiti cak i komande ali no way da resim tacno, a nemam nigde ni jedan ebook da mi objasni sintakse kako sta treba napisati. Imam slicne resene zadatke kao parni brojevi od 1 do n, pa Kvadrat broja ali mi treba ova dva zadataka spojeno. Ostalo cu uklaviriti sam. P.S. sorry za pogresnu postavljenu temu [ idb @ 10.11.2006. 16:09 ] @
Slusaj zemljace, bas mi i nije jasno gde ti je problem, pa evo moja neka razmisljanja o tvom ptoblemu.
Kako... 1. da pocnes? Code: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main(int argc, char *argv[]){ /* nesto radis */ system("PAUSE"); return 0; } 2. da napise petlju kojom ces "proci" kroz prvih N brojeva? Code: int i; for (i=0; i<N; i++) { /* nesto radis */ } 3. da odredis koji boj je paran? Code: int i; // ... if (i%2==0)} /* ovo je paran broj jer nema ostatka kod celobrojnog deljenja sa 2 */ } 4. da izvrsis sumiranje kvadrata parnih brojeva? Code: int i, N = 10, sum = 0; for (i=0;i<N;i++){ if (i%2==0) { sum += i*i; // prati sta se desava ... printf("i=%d, i^2=%d, sum = %d\n", i,i*i, sum); } } 5. ili nesto drugo? Cak i ako je nesto drugo, ljudi ti mogu pomoci - ako budes jasan. Pozdrav idb. [ ZRWLAN @ 11.11.2006. 13:28 ] @
Hvala 4 mi je trebao
tako sam slicno uradio ali problem je bio u sintaxama Tnx [ NrmMyth @ 11.11.2006. 18:37 ] @
Code: for( int i = 2; i < n; i += 2 ) {...}; Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|