Citat:
SuperC: HM, ovi tvoji primjeri rade kako treba, problem je sto moji ne rade, odnosno kompajer kaze da je bez greske no poslije sa run "comamnd prompt"-prozor samo blicne.
Rado bih ja nesto drugo instalirao, sto ce mi kompajlirati c++ programe i omoguciti da prakticno probam iste sa unosom trazenih podataka. No, sta? A da nije 100 i vise MB?
Samo pre zavrsetka funk. main() (dakle pre return 0) stavi ili system("PAUSE"); ili cin.ignore(); i naravno ukljuci iostream.
a sto se tice unosa vrednosti u command prompt programa ovako :
Code:
int choice;
cout << "Unesi broj.\n";
cin >> choice; // ceka na unos(pauza)
DevC++ je sigurno najbolje IDE okruzenje kad je u pitanju MinGW(gcc) kompajler na win-u a mozes probat i Code::Blocks imas ga na [url]
http://www.codeblocks.org/ [/url] (isto nije veliki za download) koji nije los(ima ih jos nekoliko ali su losiji), ipak svi su oni slicni i ako ti se ne dopada DevC++ bolje nemoj ni da ih isprobavas.
Visual Studio 2005 Express je nesto preko 200 Mb za download sa msvc kompajlerom a ako zelis da ga koristis za pravljenje GUI programa(win32 api i MFC ili .NET) onda ti treba jos i Platform SDK koji je 400+ Mb download tj. oko 900Mb instaliran, inace i sa njim ces imati slican problem kad su u pitanju console aplikacije, ono sto je kod VS daleko bolje nego kod drugih je odlican debugger,pa ga zbog toga i vredi koristiti.
Meni najvise odgovara da radim u Linuxu koristeci KDevelop a na win-u ih samo ponovo kompajliram i ako treba uradim debugging u
VS-u ali najcesce i tu koristim gcc jer ne vidim da je msvc po necemu bolji.