[ Cereal Killer @ 12.11.2006. 12:49 ] @
Imam Siemens C-010-i adsl modem i radi mi u router modu. Imam 2 kompa spojena u lan preko switcha i na modem i modem mi dakle ima svoju ip adresu koju mu dodijeli internet provider, a ja imam svoju staticku lan ip adresu. unutar lana mogu sve radit, ali ne mogu napraviti nikakav server u igrama da mi se drugi preko interneta mogu spojit. npr. napravio sam server u nekoj igri, a prije toga sam otisao u postavke modema i sve portove koje ta igra koristi sam stavio pod Virtual server Start port=2302; End port=2302; Private port=2302; Port type=TCP; Host ip: XXX.XXX.XXX.X moja lan ip adresa i tako sam stavio za sve portove tcp i udp, sejvao settingse i ributao modem. pokrenem dedicated server, pokrenem igru, i nema me na listi internet igara i niko mi se ne moze spojit. onda sam vidio ovaj post od prije 2 godine na istu foru i probao sa tim DMZ-om (demilitarized zoneom?) http://www.forum.hr/showthread.php?t=115894 Znaci prebacim si web interface modema na port 81, obrisem sve virtual servere i enable DMZ i stavim ip adresu od svog kompa(lan adresu), save and reboot. opet pokrenem dedicated serve, udem u igru i opet me nema na listi internet servera, nitko se ne moze spojiti. probao sam sa vise igara ali nista. unaprijed hvala na bilo cemu. |