[ Pujda @ 12.11.2006. 14:12 ] @
Imam creative soundblaster live 5.1 digital i kartica i moduli su ok tj podrska u kernelu ocu reci sve radi ali....
POstoji drugi problem koji ne mogu da resim a tice se podesavanja zvuka kod programa kao sto je mplayer, xmms
Tj svaki put kada u xmmmsu ili mplayeru pokusam da utisam zvuk oni mi utisaju samo prednje zvucnike. dok bas, zadnje i centrallni zvucnik moram sam da utisavam preko alse ili nekog od miksera. Ovaj problem sam resavao delimicno preko arts-a ukljucivajuci podrsku za arts u gore navedenim prograsmima ali mi se sada arts nesto baguje i ispucava tako da ne mogu da sredim to. Amarok mi lepo utisa sve kada pomerim klizac dog ostali programi ne. ZAboravio sam da navedem da imam i problem sa tv karticom koja pusta zvuk samo na prednje zvucnike i woofer, i to samo na prednja dva bez centralnog.
Zna li neko kako da nateram programe da utisavaju sve kao i amarok? ako me iko shvata sta hocu da kazem.
[ Pujda @ 12.11.2006. 15:57 ] @
I jos jedan problem imam. kako da podesim mplayer da mi titlovi budu u crnom delu a ne u delu ge je film. podesio sam da moze da cita sve neke oce.
[ haldejac @ 12.11.2006. 23:07 ] @
Sto se tice zvuka u xmms-u i mplayer-u probaj da u preferences stavis use software volume control za xmms tj. enable sowtware mixer za mplayer.
Za poziciju subtilte mislim da su 'r' (gore) i 't' (dole), pa probaj da ih stavis u crni deo.
[ Pujda @ 13.11.2006. 21:12 ] @
Da da software mixer sada sam se setio znam da sam to negde vec procitao samo nemogu da se setim gde ali hvala ti sto si mi rekao u svakom slucaju pomoglo mi je bas i da se seti i da resim probleme!