[ Brkic @ 12.11.2006. 21:57 ] @
da pojasnim ... kako, sa cime, dal je uopste moguce, napraviti boot disketu da kada se digne system sa diskete vide redovno sve raspolozive particije i sa podacima moze raditi sve zivo kao iz starog DOS-a ??? |
[ Brkic @ 12.11.2006. 21:57 ] @
[ plavigor @ 12.11.2006. 22:59 ] @
Ako te muče NTFS particije upotrebi program NTFS4DOS. Ipak, bojim se da pri kopiranju fajlova u tom okruženju važi pravilo da će imena fajlova duža od osam karaktera biti skraćena i dobiće čuvenu tildu ˝~˝. Za znatno veći komfor bolje podigni neki ˝Live CD˝ (Knopix ili MiniPE).
Pozdrav [ Milan Gligorijevic @ 12.11.2006. 23:00 ] @
Može, kucaj u pretragu ntfs4dos.
[ Brkic @ 13.11.2006. 06:56 ] @
da radi se o ntfs particijama,
probacu sa ntfs4dos,ali zasto se sa sistemskom distekom od winXP-a i dalje ne radi tj. ne vidi particije ?? [ Brkic @ 13.11.2006. 07:38 ] @
skinuo sam neki ntfs4dos ali on moze samo da iscita particije,copy-ranje moze samo na disketu a to je glupost.
Treba da moze copy-ranje sa particije na particiju,rename,delete. Jel neko probao neku verziju ntfs4dos koja moze to, da ne skidam milion verzija i razlicitih programa za dzabe ??? [ Marcony @ 13.11.2006. 07:43 ] @
Kopiranje moze samo ako kupis program. I ja sam koristio NTFS4DOS, ali sam se na kraju smorio i uzeo WinPE
http://www.runtime.org/peb.htm ...to je Windows na CD-u, koji radi kako sa FAT tako i sa NTFS particijama (copy, rename...). [ _SONE_ @ 13.11.2006. 12:45 ] @
Sto se tice baratanja sa ovakvim stvaima i ja se slazem kao sto kaze Marcony
da je najbolje da nabavis WIN PE ili takozvani mini PE a jos bolja varijanta ti je Ultimate boot CD to ti je tri u jedan mini PE, hirens boot cd i ultimate boot CD. pa proaj sa tim ![]() [ Brkic @ 13.11.2006. 21:26 ] @
nasao sam PEbuilder pa cu probati sa njim.
[ SlobaBgd @ 14.11.2006. 16:38 ] @
Citat: _SONE_: Sto se tice baratanja sa ovakvim stvaima i ja se slazem kao sto kaze Marcony da je najbolje da nabavis WIN PE ili takozvani mini PE a jos bolja varijanta ti je Ultimate boot CD to ti je tri u jedan mini PE, hirens boot cd i ultimate boot CD. pa proaj sa tim :))) Samo da otklonim potencijalnu zabunu: Ultimate Boot CD je posebna kompilacija BESPLATNIH, vrlo korisnih programa, koja se downloaduje u iso datoteci, i kao takva narezuje na CD. Postoje verzije Full i obicna. Vise o tome na http://www.ultimatebootcd.com/index.html Ovo o cemu _SONE_ pise je kompilacija tri potpuno nezavisna projekta (od kojih su dva piratska), i verovatno su integrisani alatkom Easy Boot. Da se malo hvalim, ja sam napravio upravo takvu kompilaciju, i prezadovoljan sam. [ Doomhammer @ 20.11.2006. 12:55 ] @
Citat: Marcony: Kopiranje moze samo ako kupis program. I ja sam koristio NTFS4DOS, ali sam se na kraju smorio i uzeo WinPE Nije tačno. Ja sam napravio bootabilnu disketu sa r/w pristupom NTFS particijama koristeći NTFS4DOS, a ne NTFSDOS koji nema write pristup bez registracije. Ako nekog zanima da okačim negdje to što sam napravio nek javi. [ SlobaBgd @ 20.11.2006. 21:43 ] @
Pa okaci ovde, ako nije preveliko (ne bi trebalo da je vece od 1.44 MB), ima nas koje to zanima.
mmwc edit: član 7 pravilnika. [Ovu poruku je menjao mmwc dana 21.11.2006. u 09:45 GMT+1] [ Doomhammer @ 21.11.2006. 20:04 ] @
Evo sta sam napravio.
http://home.blic.net/duskos/disketa.zip To jednostavno kopirati na disketu i dalje znate kako... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|