[ view @ 13.11.2006. 20:57 ] @
Izgleda da se nekom svideo moj domen pa resio da me zezne.ljudi procitao sam svasta o firmi powercthost.net bas na ovom forumu i ja se napravim pametan necu da slusam druge i odem na njihov sajt popunim formular za hosting paket i za registraciju .com domena,bilo je nekih sitnih problema oko placanja jer im uplate jako SPORO lezu ali ja sad sta je tu je pare su legle na racun,hosting je odmah otvoren i dobijem ti ja njihovu adresu http://web266.srv1112.your-root.net i kao to je adresa mog hosta dok se ne izvrsi autorizacija mog domena www.cafe022.com u celom svetu i kao to traje 24-48h.OK super ja sve srecan nisam se zeznuo cak i u mom confixx panelu pise da je adresa cafe022.com.
((Proveru zauzetosti domena sam proverio 5 min pre uplate na sajtu www.adriahost.com))
eh da ali 24h nakon moje uplate domena ja opet odem na adriahost.com i opet proverim zauzetost domena kad on zauzet i registrovan "Maltuzi Holdings" i ja iznerviran stupim u kontakt sa powercthost tehnickom podrskom i kazem im da sam primetio da su moj domen registrovali na pogresno ime i prekopiram im text koji sam ja procitao u whiosu domena cafe022.com i baja iz podrske mi kaze pa da taj domen je neko pre tebe registrovao i vise ga ne koristi i sad su samo ostali njegovi podaci i to ce se promeniti cim se domen autorizuje na svim serverima.
I ja tako cekam pa prodje 24h...nista nije se autorizovao domen,pa prodje 48h pa opet nista i sad bas u ovom trenutku pisanja ovog texta istice i 96h od prihvatanja registracije...Kad mail u mom sanducetu od Powercthosta:
---------------------------------------
[RE:Obaveštenje o narudžbini]
Power CoppeTeam Hosting Solutions <[email protected]> Monday, November 13, 2006 5:17:09 PM
To:[email protected]

Poštovani Korisniče,

Da li ste vi izvršili proveru domena i da li je on slobodan za registrovanje
pre porudžbine? To je jako važno kako se ne bi desilo da se napravi
porudžbina već zauzetog domena.

Domen koji ste vi naručili je već registrovan a evo i podataka:
Registrant:
Name: Admin -
Organization: Maltuzi Holdings
Email: [email protected]
Address: 800 West El Camino Real Suite 180
City, Province, Post Code: Mountain View, CA, 94040
Country: US
Phone: 650-814-6730
Creation Date: 11/11/05
Expiration Date: 11/11/07
Domain Status:
Domain Servers
ns1.maltuzi.com
ns11.maltuzi.com
Registration Provided By: NAME KING INC.
Abuse Desk Email Address: [email protected]

Request 15/500
Registry Status: ACTIVE
Registry Status: ok

Ono što se sada može uraditi je da se opredelite za
neku drugu vrstu domena

Srdačan pozdrav,
PowerCT Hosting Tim

-------- Original Message -------- Subject: Obaveštenje o narudžbini
Date: Thu, 09 Nov 2006 19:12:43 +0100

Obaveštenje o narudžbini:

NARUČENO:
Hosting paket '100' za domen: cafe022.com DNS 1: DNS 2: IP 1: IP 2:

NARUČILAC:
tip: Fizičko lice / Privatna osoba
ime: zeljko paunovic
adresa: *****
poštanski broj: 22320
mesto: indjija
država: srbija
telefon:063715****
email: [email protected]

PLAĆANJE:
period: 1
način: Nalogom / virmanski

DATUM: 09.11.2006
BROJ NARUDŽBENICE: 788695

Podaci za uplatu:

Primalac:
HVB Bank - Srbija
Exp. Novi Sad NSD2 150

Tekući-račun: 170-10087588000-40

Molimo vas da prilikom uplate navedenog iznosa upišete broj 788695 narudžbenice u rubriku 'poziv na broj'.

Primer uplatnice:
http://www.powercthost.net/uploads/contpics/primer_uplatnice.png

PowerCT Host vasa Hosting Kompanija
w w w . p o w e r c t h o s t . n e t
100% Svajcarski Kvalitet

--

[email protected]
www.powercthost.net

Hvala vam na ukazanom poverenju i želimo
vam puno sreće i dobar rad na našim serverima!

Vaš PowerCT Hosting Tim

PowerCT Host vaša Hosting Kompanija
w w w . p o w e r c t h o s t . n e t
100% Švajcarski Kvalitet
-------------------------------------------------------------
U ovom mail-u je podebljanim slovima pisalo "Creation Date: 11/11/05" (a ja sam uplatu izvrsio 09.11.06.)
i sad savsim zbunjen odem na www.adriahost.com i odem na www.internic.net i opet proverim whios domena www.cafe022.net i dobijem ovaj odgovor
-------------------------------------------
Whois Server Version 1.3

Domain names in the .com and .net domains can now be registered
with many different competing registrars. Go to http://www.internic.net
for detailed information.

Domain Name: CAFE022.COM
Registrar: NAMEKING.COM, INC.
Whois Server: whois.nameking.com
Referral URL: http://www.nameking.com
Name Server: NS1.MALTUZI.COM
Name Server: NS11.MALTUZI.COM
Status: ok
Updated Date: 11-nov-2006
Creation Date: 11-nov-2006
Expiration Date: 11-nov-2007

>>> Last update of whois database: Mon, 13 Nov 2006 06:01:53 EST <<<

NOTICE: The expiration date displayed in this record is the date the
registrar's sponsorship of the domain name registration in the registry is
currently set to expire. This date does not necessarily reflect the expiration
date of the domain name registrant's agreement with the sponsoring
registrar. Users may consult the sponsoring registrar's Whois database to
view the registrar's reported date of expiration for this registration.

TERMS OF USE: You are not authorized to access or query our Whois
database through the use of electronic processes that are high-volume and
automated except as reasonably necessary to register domain names or
modify existing registrations; the Data in VeriSign Global Registry
Services' ("VeriSign") Whois database is provided by VeriSign for
information purposes only, and to assist persons in obtaining information
about or related to a domain name registration record. VeriSign does not
guarantee its accuracy. By submitting a Whois query, you agree to abide
by the following terms of use: You agree that you may use this Data only
for lawful purposes and that under no circumstances will you use this Data
to: (1) allow, enable, or otherwise support the transmission of mass
unsolicited, commercial advertising or solicitations via e-mail, telephone,
or facsimile; or (2) enable high volume, automated, electronic processes
that apply to VeriSign (or its computer systems). The compilation,
repackaging, dissemination or other use of this Data is expressly
prohibited without the prior written consent of VeriSign. You agree not to
use electronic processes that are automated and high-volume to access or
query the Whois database except as reasonably necessary to register
domain names or modify existing registrations. VeriSign reserves the right
to restrict your access to the Whois database in its sole discretion to ensure
operational stability. VeriSign may restrict or terminate your access to the
Whois database for failure to abide by these terms of use. VeriSign
reserves the right to modify these terms at any time.

The Registry database contains ONLY .COM, .NET, .EDU domains and
Registrars.
-----------------------------------------------------------------------

E sad vi uporedite ova dva "Creation Date" i proverite sami na http://www.internic.net/whois.html i ukucajte cafe022.com
Molim vas da mi pomognete sta sad da uradim kako da uzmem domen koji sam ja uplatio?????
[ |MilaN| @ 13.11.2006. 21:18 ] @
Najvalidniji za proveru domena ti je www.whois.sc ili te kako se od skora zove www.domaintools.com i kako vidim kod njih tvoj domen je registrovan 11.11.2006 ... http://whois.domaintools.com/cafe022.com

Daklem, moja preporuka ti je da se opredelish za neki drugi domen jer ovaj mozesh da dobijesh jedino ako ti trenutni vlasnik proda. I josh jedna preporuka, nemoj da ti provajder kod koga uzimash hosting, registruje domen, uzmi lepo ako nemash karticu kojom mozesh da placash na netu, otvori u vojvodjanskoj banci ili u rajfajzenu, treba ti samo 20 eura, i SAM kupi. Jer se desi da su neki hosteri malo bezobrazni, pa kad se reshish da promenish hosting, oni nece da ti prebace domen.. :D

[ view @ 13.11.2006. 21:28 ] @
pa kontam i ja da su me prevarili ali jedna hosting firma da mi posalje podatak u kome pise da je sajt registrovan 11.11.2005 a po svim proverama registrovan je 11.11.2006 ja sam uplatio 9.11.2006 samo sto nije na mene registrovan nego na maltuzi holdings mislim nemogu da verujem....karticu uzimam obavezno ali moram ovo da isteram do kraja....
[ dulem @ 13.11.2006. 21:42 ] @
Domen koji si ti uplatio ne mozes da registrujes jer ga je vec neko drugi zauzeo i jedino ti preostaje da se javis vlasniku domena pa da ga otkupis za neku 'pristojnu cifru'.

Druga opcija ti je da se obratis ICANN-u i da se zalis da su ti oni uzeli domen koji pripada tebi pod uslovom da mozes to debelo da obrazlozis a za to ti treba MNOGO DOOOOOBRO obrazlozenje - mnogo jace od uplatnice koja dokazuje da si ti zeleo taj domen. Znaci da ti je to registrovana firma i to internacionalna a da su oni namerno uzeli taj domen sa ciljem da ti nanesu stetu itd itd...

Iskreno tesko da ces doci do domena i sledeci put obrati paznju pre nego uplatis za neki domen da li je zauzet i cim uplatis juri provajdera da ti registruje domen - to traje ne duze od 5 minuta.

Pozdrav
[ view @ 13.11.2006. 21:53 ] @
Ali ne razumem zasto me provajder pravi budalom i kaze da je domen registorvan 2005...a proverio sam pre nego sto sam uplatio i bio je slobodan.
Da li je to slucajnost sto je neko registrovao isti domen u isto vreme kad i ja ili je neka prevara od strane powercthosta?
[ Tyler Durden @ 13.11.2006. 22:00 ] @
Bojim se da je najbolje da se pomiris sa ovim i da razmisljas o drugom domenu. Sad da li su te zeznuli u tom provajder isto ces tesko da provjeris.
Inace, domen je registrovan 11.11.2006 :)
[ crews_adder @ 13.11.2006. 23:17 ] @
@view:

'ladno su te z@jۧali, ali sada vise nista ne mozes da uradis po tom pitanju.

No, vec sam, poucen licnim iskustvom, nekoliko puta pisao o tome da vodite racuna gde i kako vrsite proveru dostupnosti zeljenog domena, ali izgleda da niste citali.
[ view @ 13.11.2006. 23:25 ] @
ma nije to problem u adriahost-u evo mozes pogledati i na www.domaintools.com i na www.internic.net
ali sad sta je tu je.prvo cu da ih nap*sim a onda ce mi morati registrovati bar neki drugi domen jer je vec sve uplaceno a i to su mi i sami predlozili...
[ inodius @ 14.11.2006. 06:18 ] @
Citat:
view: ma nije to problem u adriahost-u
Mislim da je "crews_adder" u pravu, mozda je upravo u tome problem :)

a mozda malo i u ovome...
Citat:
view: procitao sam svasta o firmi powercthost.net bas na ovom forumu i ja se napravim pametan necu da slusam druge...

[ view @ 14.11.2006. 15:48 ] @
sad sam opet malo cackao po mailu i nasao poruku od powercthosta koju su mi poslali 8.11.2006
kod njih proveru raspolozivosti domena vrsis tako sto popunis upit na njihovom sajtu a oni ti posalju odgovor mailom..

----- Original Message ----
From: PowerCT Hosting <[email protected]>
To: [email protected]
Sent: Wednesday, November 8, 2006 6:27:38 PM
Subject: Provera raspoloživosti domena!

Poštovani Korisniče,

Ovaj e-mail pruža konkretne podatke koje će Vam pomoći da registrujete željeni domen. Molimo Vas, pročitajte pažljivo ovaj e-mail i sačuvajte ga na poznatom mestu na Vašem računaru jer sadrži važne informacije.

Rezultati provere domena
---------------------------------------------------------------------
Tražili ste proveru za domen:
www.cafe022.com Slobodan 7.48 € Naruči

Predlažemo alternativniju ponudu:
www.cafe022.eu Slobodan 12.80 € Naruči
www.cafe022.com Slobodan 7.48 € Naruči
www.cafe022.net Slobodan 7.48 € Naruči
www.cafe022.org Slobodan 7.48 € Naruči
www.cafe022.info Slobodan 1.99 € Naruči

Pogledajte odličan izbor hosting paketa po najpovoljnijim cenema u Srbiji na http://www.powercthost.net/pages/Hosting.php

--------------------------------
Mislim ima li jaci dokaz od ovog njihovog maila.stvarno su se izgubili u lazima.
[ Shoshone @ 14.11.2006. 16:05 ] @
Registruj na nekom drugom mestu .net domen i zavrshi pricu.
Moj iskreni savet ti je da zabpravish na taj com domen i na pare koje si dao, i na powertchosting i na citavu pricu.
Veruj mi, radi tebe samog, jednostavno zaboravi na domen i na njih.
[ NS85m @ 18.11.2006. 13:14 ] @
Evo, zadnja dva dana, powercthost je skroz pukao! Cai ni njihov sajt ne radi! ( Sorry, our site is temporary down)
[ MaRaToNcI @ 18.11.2006. 16:33 ] @
http://whois.domaintools.com/cafe022.com

opet je slobodan:)
[ view @ 18.11.2006. 18:23 ] @
pre neki dan me je zvao neki Predrag iz teh. podrske Powercthost-a i kaze da ja jesam uplatio taj domen kod njih i u vreme moje uplate taj domen je bio slobodan ali posto sam ja uplatio u posti a njihov racun je u hvb banci do 11.11.2006 nisu legle pare na njihov racun pa zato nisu mogli da izvrse registraciju domena i kao u tom medjuvremenu neka aukcijska kuca "maltuzi holding" je zakupila taj domen i sad ga prodeje na licitaciji za nekih 200-300 dolara!!!(STRASNO NISAM MOGAO DA VERUJEM STA MI JE COVEK REKAO) i u fazonu kao sad sta je tu je "mi tu vise nista nemozemo,mozemo samo da ti vratimo pare ili da promenimo domen u cafe022.net" i ja pristanem na tu promenu i kaze lik "ja sad odmah pokrecem registraciju i sve ce biti u redu za max 24h" ja mu poverujem.prodje 24h NISTA pa prodje i 48h kad ono domen cafe022.com slobodan a domen cafe022.net registrovan na "TAJ jbn" """MALTUZI HOLDING"""
http://whois.domaintools.com/cafe022.net
posaljem mail teh. podrsci i nista mi ne odgovore,posaljem pitanje preko ticket servisa i opet nista,a nikad nisu ni online....i onda im je izgleda server pao i sad nemaju ni sajt ni nista!!!!MA STRASNO...ali nisam ja jos zavrsio sa njima!!!
[ Ivan Dimkovic @ 18.11.2006. 18:29 ] @
Sad je kasno - ali kupuj domene preko renomiranih firmi (GoDaddy i sl..) a ne preko nekih pacera.
[ view @ 18.11.2006. 18:31 ] @
u pravu si 100% najbolje je kupovati kod nekih proverenih ali jbg...zeznuo sam se..Nevolim kad me neko prevari i mislim da cu ovde isterati pravdu,necu da odustan ima sad za vrat da im skocim.
[ Koby_FCRS @ 18.11.2006. 18:41 ] @
ako ce ti biti lakse i menu se zeznuli za DVA domena koja sam im uplatio odmah nakon narucivanja..
Zar je moguce da im niko nista ne moze?
Imam dokaze da sam narucio i uplatio,i oni su mi potvrdili da im je novac legao.
[ view @ 18.11.2006. 18:45 ] @
a na koju foru su tebe zeznuli?
[ Koby_FCRS @ 18.11.2006. 18:58 ] @
Odmah nakjon narucivanja uplatio sam ta dva domena. To ej bilo pr enekih pola meseca,a ja ni dan danas ne mogu da ih koristim.
Jedan domen nece da mi preusmere na hosting,a drugi nisu ni aktivirali.
Na mailove ne odgovaraju,mobilni im nedostupan,online podrska offline...
[ Danilo Cvjeticanin @ 18.11.2006. 19:20 ] @
Organi vlasti su uvek dostupni. Lepo ih sve tuzite i problem resen, ali samo ako imate dokaze.
[ Koby_FCRS @ 18.11.2006. 19:29 ] @
Koliko ja znam,te organe ne zanima nista sto je manje od 1500 dinara,ili gresim?
[ Danilo Cvjeticanin @ 18.11.2006. 19:38 ] @
Ajmo onda svi da varamo do 1500 dinara kad nas vlasti nece dirati. ja bih se odmah obratio policiji da tako prodjem.
[ Koby_FCRS @ 18.11.2006. 19:51 ] @
mislis da je uplatnica dovoljna?
[ view @ 18.11.2006. 21:56 ] @
dokaza ima koliko hoces (uplatnice,mailovi...)ma sve je na gomili.Mislim da ce njima teze pasti kontra marketing nego da ih tuzimo,a neverujem da ce se nesto popraviti ako ih nas samo dvoje tuzi.
[ crews_adder @ 19.11.2006. 22:57 ] @
Citat:
view: pre neki dan me je zvao neki Predrag iz teh. podrske Powercthost-a i kaze da ja jesam uplatio taj domen kod njih i u vreme moje uplate taj domen je bio slobodan ali posto sam ja uplatio u posti a njihov racun je u hvb banci do 11.11.2006 nisu legle pare na njihov racun pa zato nisu mogli da izvrse registraciju domena i kao u tom medjuvremenu neka aukcijska kuca "maltuzi holding" je zakupila taj domen i sad ga prodeje na licitaciji za nekih 200-300 dolara!!!(STRASNO NISAM MOGAO DA VERUJEM STA MI JE COVEK REKAO) i u fazonu kao sad sta je tu je "mi tu vise nista ne mozemo,mozemo samo da ti vratimo pare ili da promenimo domen u cafe022.net" i ja pristanem na tu promenu i kaze lik "ja sad odmah pokrecem registraciju i sve ce biti u redu za max 24h" ja mu poverujem.prodje 24h NISTA pa prodje i 48h kad ono domen cafe022.com slobodan a domen cafe022.net registrovan na "TAJ jbn" """MALTUZI HOLDING"""
http://whois.domaintools.com/cafe022.net
posaljem mail teh. podrsci i nista mi ne odgovore,posaljem pitanje preko ticket servisa i opet nista,a nikad nisu ni online....i onda im je izgleda server pao i sad nemaju ni sajt ni nista!!!!MA STRASNO...ali nisam ja jos zavrsio sa njima!!!

Koriste mogucnost ponistavanja domena, cim je domen posle 24 ili 48h bio ponovo slobodan... Znaci prevaranti sa predumisljajem, nema sta.

Da sam na vasem mestu, ja bih ih prijavio ICANN-u, pa neka se oni malo pozabave njima, tj. "MALTUZI HOLDING"-om ( holding - to zato sto drze "vase" domene? :P ).

[ view @ 19.11.2006. 23:41 ] @
evo sad su se smilovali da mi odgovere preko tiket servisa ]

"Poštovani, registracija vašeg domena je pokrenuta kao što možete videti na screen-u i još uvek nismo dobili potvrdu o aktivaciju od InterNIC-a koji radi na samoj aktivaciji!

Čim budemo imali konkretne informacije, bićete obavešteni!

Srdačan pozdrav,
PowerCT Hosting Tim"

Ma vise su me smorili,stvarno nerazumem zasto se bave ovim poslom.a neverujem bas da je firma otvorena da bi varali ljude...ili se varam?
[ Marenović Slaviša @ 20.11.2006. 01:05 ] @
Citat:

Ma vise su me smorili,stvarno nerazumem zasto se bave ovim poslom.a neverujem bas da je firma otvorena da bi varali ljude...ili se varam?

Bas da bi varali ljude.
[ view @ 20.11.2006. 16:13 ] @
Evo pogledajte i sto sam dobio kao dokaz od njih da moj domen ceka aktivaciju.i kad odem na www.domaintools.com u whiosu svih domena pise da su slobodni osim ovog zadnjeg za transfer i moj domen koji je registrovan na maltuzi holdings...
[ igor76 @ 22.11.2006. 18:12 ] @
Ovo je jos Srbija
[ Koby_FCRS @ 22.11.2006. 19:40 ] @
Domen http://solforum.info je uplacen 7.11.2006. navodno registraciju su pokrenuli 15.11.2006. sada je 22.11.2006. da vidimo koliko dana ttreba za registraciju jednog najobicnijeg domena.
[ view @ 22.11.2006. 22:28 ] @
Koliko se ja razumem u ovu tehniku,vidim da je taj domen registrovan kao i hosting
Whois Record

Domain ID:D15404385-LRMS
Domain Name:SOLFORUM.INFO
Created On:22-Nov-2006 18:22:53 UTC
Expiration Date:22-Nov-2007 18:22:53 UTC
Sponsoring Registrar:Cronon AG (R199-LRMS)
Status:TRANSFER PROHIBITED
Registrant ID:MAALA0030
Registrant Name:Aleksandar Maric
Registrant Organization:Maric Aleksandar
Registrant Street1:****
Registrant Street2:
Registrant Street3:
Registrant City:Beograd
Registrant State/Province:Srbija
Registrant Postal Code:11400
Registrant Country:CS
Registrant Phone:+****
Registrant Phone Ext.:
Registrant FAX:+****
Registrant FAX Ext.:
Registrant Email:
[ inodius @ 23.11.2006. 09:20 ] @
^
ali on je uplatio 7. novembra, a oni su mu rekli da je registracija zapoceta 15. ???, a u stvari je registrovan tek 22. To je strasno!

Regitracija domena se zavrsava momentalno, sto znaci da su je oni zapoceli "22-Nov-2006 18:22:53 UTC", mozda koji sekund ranije :).

[ view @ 23.11.2006. 17:35 ] @
Nemogu da verujem opet su down
[ Koby_FCRS @ 23.11.2006. 18:03 ] @
ne vidim sta te tu cudi?
pa oni su malo,malo pa down
[ kebic @ 24.11.2006. 16:08 ] @
Koliko para toliko muzike.
Kad su toliko losi sto svi kupujete kod njih pa ima jos hostinga u Srbiji.
[ view @ 25.11.2006. 19:08 ] @
ovo je vise stvarno sramota....ja vise nemam volje da pitam ljude i da vijam tehnicku podrsku (a podrska se nikad ne javlja).sta se desava sa ovom registracijom i cija je ta firma "maltuzi holding" i kako domen moze da se jedan domen registruje i odjavi 3 puta u 20 dana???
evo sad sam bio na www.domaintools.com i evo sta sam dobio na upit o domenu cafe022.com
Record Type: Domain Name

Server Data
SSL Cert: No valid SSL on this Host
Website Status: No Website

Registry Data
ICANN Registrar: NAMEKING.COM, INC.
Created: 25-Nov-2006
Expires: 25-Nov-2007
Registrar Status: ACTIVE

DomainTools Exclusive
* NS History: 2 changes. Using 1 unique name server in 0 years.
Whois History: 4 records have been archived since 2006-11-13
Monitor Domain: Set Free Alerts on cafe022.com
[ kebic @ 25.11.2006. 23:50 ] @
Brate registruje drugi domen i zaboravi na ove lopove.
Za registraciju ti ja preporucujem www.conexhost.org i registracija je gotova za par minuta od prijema uplate i onda nema problema sa "cekanjem da se domen registruje".

Naravno prvo proveri jel domen slobodan i sve ostalo je briga provajdera. Naravno jako je bitno da nadjes dobrog provajdera.
Imas dosta informacija o provajderima na ovom forumu samo malo pretrazi i onda donesi ovaj put dobru odluku.

Pozz.
[ noodle @ 26.11.2006. 17:10 ] @
Citat:
view: ovo je vise stvarno sramota....ja vise nemam volje da pitam ljude i da vijam tehnicku podrsku (a podrska se nikad ne javlja).sta se desava sa ovom registracijom i cija je ta firma "maltuzi holding" i kako domen moze da se jedan domen registruje i odjavi 3 puta u 20 dana???
evo sad sam bio na www.domaintools.com i evo sta sam dobio na upit o domenu cafe022.com
Record Type: Domain Name

Server Data
SSL Cert: No valid SSL on this Host
Website Status: No Website

Registry Data
ICANN Registrar: NAMEKING.COM, INC.
Created: 25-Nov-2006
Expires: 25-Nov-2007
Registrar Status: ACTIVE

DomainTools Exclusive
* NS History: 2 changes. Using 1 unique name server in 0 years.
Whois History: 4 records have been archived since 2006-11-13
Monitor Domain: Set Free Alerts on cafe022.com

istu poruku sam dobio preko ehosta (nema veze sa powercthost) za domen zgcoomunity.com, a pre par dan je bio slobodan.
taj maltuzi nas vuce za nos.
[ view @ 28.11.2006. 13:04 ] @
evo sad sam dobio mejl od powercthost podrske i kazu se izvinjavaju i da su mi za uzvrat povecali hosting i bandwith na 97gb (koliko znam bandwith je bio kao neogranicen) i presli su na druge servere blablabla a za domen ni reci..sad cu da ih zovem na mobilni...
ah da zamalo da zaboravim u ovom novom panelu pise da je moj domen cafe022.com
[ view @ 28.11.2006. 13:16 ] @
zvao sam i kaze lik da su imali probleme i da ce blabla zbog blabla registrovati moj domen do kraja nedelje.ma ovo postaje smesno ali hajde pare sam vec dao pa cu sacekati da vidim sta ce se desiti...
[ Ilic Igor @ 28.11.2006. 15:10 ] @
Kada ste već "zaleteli" tu temu, imam jedno pitanje.
Posto nisam imao drugu mogućnost (tada) preko sezam pro-a sam registrovao domen,
na njihovom sajtu piše da je registracija domena samo 25$, što je mnogo mnogo je!
Kako izvršiti prelazak domena na drugog prodavca,a da ne istekne važenja domena?
Da li je moguće i pre isteka domena izvršiti promenu?
[ dulem @ 28.11.2006. 15:18 ] @
Naravno da je moguce i to se zove domain transfer. Kad uradis transfer domena kod novog registrara onda ti se domen produzi za jos jednu godinu. Procedura prebacivanja traje 5 - 7 radnih dana mada bi trebalo uzeti jedno mesec dana ranije to odraditi - za svaki slucaj.
[ kebic @ 28.11.2006. 15:54 ] @
Pazi sad ovo nekim drugarima stiglo da opet plate hosting kao da nisu platil, a jesu i to pre par meseci.
Znaci nasli novi metod za otimanje para od klijenata.
Dobro obratite paznju sta vam salju i sta uplacujete ako ste vec hostovali sajt kod njih.

Pozz
[ Ilic Igor @ 28.11.2006. 19:02 ] @
Citat:
dulem: Naravno da je moguce i to se zove domain transfer. Kad uradis transfer domena kod novog registrara onda ti se domen produzi za jos jednu godinu. Procedura prebacivanja traje 5 - 7 radnih dana mada bi trebalo uzeti jedno mesec dana ranije to odraditi - za svaki slucaj.

Kako podnosim zahtev, obavestavam sezam, šta treba na godadiju?
[ |MilaN| @ 28.11.2006. 19:43 ] @
Imash tamo u GoDaddy-ijevom upustvo sve to lepo objasnjeno.

Prvo je potrebno da zatrazish od sezama da otkljuchaju domen za transfer, zatim odesh na GoDaddy, (registrujesh se ako vec nisi), pa odesh na transfer domena i ukucash tvoj domen i pratish instrukcije... Cena transfera mislim da je oko 7$. Kad to obavish, GoDaddy ce automatski da poshalje zahtev sezamu e-mailom u kom ce da ih obaveste da hocesh da transferujesh domen kod njih i pisace im shta treba da urade. Chim Sezam odradi to shto pishe u mailu (tj klikne na link iz maila), transfer ce biti zavrshen i domen ce ti biti vidljiv u tvom kontrol panelu na GoDaddy-iju. Cela procedura moze da se zavrshi za jedno prepodne (ako su ovi u Sezamu profesionalni) ili maksimalno 7 radnih dana za koliko su oni duzni da odgovore na zahtev za transfer :)

[ Ilic Igor @ 28.11.2006. 22:46 ] @
Hvala na odgovoru.
[ NS85m @ 04.12.2006. 00:12 ] @
Ovo sam skinuo sa nekog stranog foruma, a ima veze sa Maltuzijem:

"If you came here looking for Maltuzi Holdings, you’re probably wondering what the hell is going on with your domain name.

Maltuzi Holdings picks up domains that others forget to pay for, buy domains that are misspellings of popular domains, and try to plant links to these domains in weblogs and forums. If they are contacted they play stupid better than any other company I’ve ever tried to deal with. Dont even bother trying to talk to them, it’s a waste of time."

Ovo vredi pogledati:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cybersquatting
[ madness99 @ 10.03.2007. 21:46 ] @
sta je sa ovim hostingom jer ugasen ili sta vec?
[ Vitafon @ 10.03.2007. 22:13 ] @
http://whois.domaintools.com/powercthost.net

ne rade mu ns2.google.com name serveri
[ deusdies @ 11.03.2007. 10:56 ] @
jel zna neko kad će da osposobe? već 4 dana mi sajt ne radi!!!!!
[ bukovski @ 11.03.2007. 12:48 ] @
aha do nove godine :) i pored nasih preporuka da ga nekoristis ti si uzo paket... pa sad nije dobro ? pa za 100 din i ne moze da ocekujes bolje. npr ja hostujem sve moje sajtove ( par komada upravo narucio i developer ) kod www.host011.com i uptime mi je za prosli mesec bio 98% tako da vi vidite kome dati novac za host
[ kebic @ 11.03.2007. 14:00 ] @
Sto se tice toga da im sajt nije u funkciji to je zato sto je admin promenio name servere jer ga vlasnik nije isplatio pa je pitanje dokle ce serveri i raditi jer kako sam cuo vlasnik nije u mogucnosti da se javi jer je bolescu sprecen.

Tako sam bar ja cuo pa nam ostaje da vidimo kako ce se ovo sad odvijati sa powercthostom i naravno sa svim njihovim klijentima.

Pozz
[ madness99 @ 11.03.2007. 17:13 ] @
e dodjavola imao sam dva sajta tamo.Jel zna neko kako da saznam autorizacioni kod da prebacim domen na drugi hosting servis?
[ kebic @ 12.03.2007. 09:20 ] @
Pazi ja nisam rekao da je ono tacno nego da sam ja tako cuo pa bolje sacekaj da vidis kako ce se to razvijati sa njima, a sto se tice domena to znam da sve mora preko vlasnika (Toni Jovanovic) tako da i autorizacioni kod za prebacivanje moras da trazis od njega. Probaj da ga kontaktiras na njegov mail [email protected] pa ti mozda i odgovori.

Pozz.
[ Ivand @ 12.03.2007. 09:35 ] @
Citat:
bukovski: aha do nove godine :) i pored nasih preporuka da ga nekoristis ti si uzo paket... pa sad nije dobro ? pa za 100 din i ne moze da ocekujes bolje. npr ja hostujem sve moje sajtove ( par komada upravo narucio i developer ) kod www.host011.com i uptime mi je za prosli mesec bio 98% tako da vi vidite kome dati novac za host

Cuj 98% je izuzetno izuzetno lose, to bi znacilo da je sajt bio nedostupan skoro nekih 15 sati, sto je moras priznati mnooogo.
[ madness99 @ 12.03.2007. 11:26 ] @
heh pokusao slati sa gmail-a i dobio sam delivery report da ne moze da se posalje,zvao ne dostupni.Sada ne znam vise sa da radim,a jedan domen je bitan mnogo
[ bukovski @ 12.03.2007. 13:18 ] @
ma te idiote ne samo da treba tuziti vec naci i prebiti kao najgoreg psa lutalicu zarazenog besnilom ! Dokle cete ljudi nasedati na te stvari ! Lik je debil idiot moron ( dodajte sami po zelji ) i ovo je jedna od najgorih prevara za hosting kod nas sto je odmah i bilo jasno ! u pocetku mog teksta mozete videti resenje problema :)

p.s. nemogu da verujem da postoje ljudi kao neki koji se javljaju ovde i veruju u 100% uptime-a servera :)
[ madness99 @ 12.03.2007. 17:36 ] @
a jel moze sada neko da mi kaze dobar strani hosting ?
[ connectingn @ 12.03.2007. 20:09 ] @
Citat:
madness99: a jel moze sada neko da mi kaze dobar strani hosting ?

http://www.elitesecurity.org/t...STRANIH-web-hosting-provajdera

Za powercthost se odmah na pocetku znalo da nije sve kako treba... Ali to ne treba da baca senku na sve domace hosting provajdere.
[ Shoshone @ 13.03.2007. 11:59 ] @
Taj Toni je "mesecima" bolestan...Uvek kada je neka frka on se naprasno razboli...Najobicniji prevarant...
[ kebic @ 13.03.2007. 18:27 ] @
Evo jedne informacije koju sam danas dobio u vezi powercthosta.

Danas je stao sa radom jedan server na kojem srecem ima samo 60 korisnika.
Ja pretpostavljam da ja problem sto server nije placen, jer se tamo gde oni drze server placa mesecno pa je pitanje dokle ce raditi i ostala dva servera koje oni drze na kojima ima mnogo vise korisnika od ovoga koji je stao sa radom danas (1200 korisnika)

Ako su moje informacije netacne neka me neko demantuje, kao sto sam vec naveo u predhodnim postovima ovo su informacije koje sam ja dobio ako nisu tacne ja se izvinjavam, ja prepricavam ono sto sam saznao od njihovog administratora.

Pozz
[ CrazyCyber @ 25.03.2007. 00:16 ] @
Ma lopuze bre. Strasno. Nasao sam kod koga su mi registrovali domen Cronon AG (R199-LRMS) http://www.cronon.org/index_js.html pa sam ih kontaktirao da vidim ako mogu da prebacim domen i host kod godaddy-ja ill dreamhost. ma necu da se odreknem domena. mnogo je dobar. inace moj sajt je jos uvek vidljiv na netu. Juce nisam mogao da ga upload niti da otvorim c panel. Sad je sve ok...Ali necu da strepim. Odma ima da ga prebacim samo da mi ovi iz Cronona odgovore.
[ kebic @ 25.03.2007. 10:53 ] @
Ajde javi ovde sta su ti odgovorili i koje su ti resenje ponudili.

Pozz
[ sinisa.medic @ 25.03.2007. 22:35 ] @
Ja sam u sustini imao ok iskustva sa njima, ali kako im taj drugi server vec danima nije radio, moj klijent (http://www.kvizomanija.net) je insistirao da ga prebacim kod drugog hosting providera. Isto sam nasao da je zakupljen kod Cronon i pisao im, objasnio situaciju, i ljudi su mi prebacili nameservere na drugog hosting providera. Na zalost, domen je jako novi (manje od 60 dana) pa ne mogu da uradim transfer domena, ali po isteku 60 rekli su da ce da mi posalju autorizacioni kod...
[ kebic @ 25.03.2007. 23:03 ] @
Hvala na inforacijama pretpostavljam da si slao zahtev na ovaj mail [email protected]?

Pozz
[ CrazyCyber @ 26.03.2007. 16:30 ] @
I na [email protected] i na [email protected] .Poslao sam isti mail ali nema odgovora jos uvek. Jbg kad ne znam ni sta na nemackom. Poslao sam im mail ne engleskom . Evo sta sam poslao

I am experiencing a problem regarding a domain purchased with you. Recently,
I have set up a yearly hosting account with www.powecthost.net through which
I purchased the following domain http://www.football-wallpapers.info . A
few weeks ago, the web site of the aforementined hosting firm became
unavailable. Everything smelt of con. Now, their website is permanently
unavailable and I cannot login to my hosting account in order to make any
modifications whatsoever. If I could only login and change nameservers so
that I could host my website somewhere else. Now, you are probably asking
what all this has to do with you. Well, I did a whois on powecthost and
everything is pointing to you.

Is there any way you can help me change the nameservers of my domain so that
I can host my website somewhere else without losing the domain name.

Thank you very much.

Best Regards
[ Vitafon @ 26.03.2007. 17:25 ] @
Sie haben eine Frage bzw. möchten gezielte Informationen oder Tipps erhalten?
Unsere Kundenbetreuung ist täglich für unsere direkten Kunden im Einsatz.

Unter folgenden beiden Rufnummern
Tel: +49 / 941 / 5 99 95 60
Tel: +49 / 941 / 5 04 77 20
Fax: +49 / 941 / 5 99 89 78
eMail: [email protected]

ovo je mail
[ CrazyCyber @ 26.03.2007. 17:40 ] @
Hvala. Sad sam poslao jos jedan mail na engleskom.
[ kebic @ 26.03.2007. 18:17 ] @
Drustvo evo link http://www.google.com/translate_t za prevod sa nemackog na engleki.

Pozz
[ dragan031965 @ 27.03.2007. 09:34 ] @
Postovano drustvo,

vec duze pratim teme oko powercthost. Posto dovoljno dobro znam nemacki (slabije srpski, ja se izvinjavam) sam se ja raspitao u svajcarskoj zbog adrese:

Procon Networks LTD
Jovanovic Toni
Monbijoustrasse 80
CH-3007 Bern

Ta adresa pripada jednoj bolnici za bolesnika alkohol, droge i rehabilitacija "bolesnih" kriminalaca.
Ja sam pisao jedan mail njima i pitao sam dali se Toni Jovanovic tamo nalazi kao "bolesnik" ili dali tamo radi. Odgovor je bio da oni nemogu dati informacije od njihoi pacijenta. Sta znaci da je jasno da je on tamo na terapiji ili slicno. Webadresa je
http://www.wohnheim-monbijou.ch/

Oni koji su imali telefonski kontakt krajem prosle godine sa njim, znaju sigurno da se nalazio u jednoj bolnici.
Sumnjiv mi je on vec bio, kad je poco da nagradjuje nove klijente za "ROLEX" satovima, koji kostaju izmedju 12.000 i 20.000 evra.
Znam i da su njegovi serveri u nemackoj kod kompanije "Hetzner" i kako sam saznao, da su serveri samo jos do 15. Aprila 2007 placeni.

Oni koju kod njega hostuju, preporucujem da se sto pre sele. Oni koji su i domen kod njega narucili, morace da registruju sasvim nov domen, jer se toni jovanovic nejavlja.
Uglavnom necu nikoga da nagovorim na nista, svako moze da odluci kako misli.

Ovde se neradi o opljuvanju nekoga, nego jednostavno jedno obavestenje o cinjecima.
Nazalost, se toni nejavlja i ako znam da je online (icq i skype).

AKTUALNO: Jedan Server ja danas stao i zvao sam hetzner, ali bez tonija nemogu da ga restartuju. Na tom serveru se nalaze preko 400 domena.
Koju stetu je taj covek napravio, nije mu ni jasno.

sretno i pozdrav

[ NS85m @ 27.03.2007. 10:25 ] @
Danas su pukle MySQL baze i FTP server :( Nadam se na zauvek.
[ CrazyCyber @ 27.03.2007. 11:27 ] @
Za pp korisnok mora da ima 10 postova. Ja jos uvek nemam...Moze preko maila.
Ovi iz Cronona jos uvek ne odgovaraju...
[ dulem @ 27.03.2007. 11:50 ] @
Ljudi,

Ovo se od foruma pretvorilo u lešinarenje. Ajmo da ljudima pomognemo kako da što pre povrate svoje domene i presele ih kod drugih hostera (mogu da zamislim kakva je muka) a ne da gledamo da im uzmemo pare na brzaka.

Ja ću probati da ukratko objasnim ljudima šta im je potrebno za prebacivanje.
Kao prvo nadam se da imate validan backup vaših sajtova negde kod sebe - ukoliko nemate uradite to što pre.
Dalje proverite za int domene da li je validan admin i owner e-mail i da slučajno taj mail nije na istom serveru gde je i hosting (upadate u rizik da registrar ne može da vas kontaktira). Nadam se da ste tamo imali neki pristum svom domenu da možete da menjate whois i dns informacije. Za co.yu morate da kontaktirate NIC a to vam je opet bar 2 -3 nedelje dok oni ne promene DNS-ove.

I ubuduće pamet u glavu - ne radite ništa sa firmama koje od podataka imaju mobilni telefon i e-mail i neki privatni račun negde u banci. To vam je garancija kao "babin zub"

Pozdrav
[ DJ_IGGY @ 27.03.2007. 12:08 ] @
Citat:
dragan031965: Postovano drustvo,

vec duze pratim teme oko powercthost. Posto dovoljno dobro znam nemacki (slabije srpski, ja se izvinjavam) sam se ja raspitao u svajcarskoj zbog adrese:

Procon Networks LTD
Jovanovic Toni
Monbijoustrasse 80
CH-3007 Bern

Ta adresa pripada jednoj bolnici za bolesnika alkohol, droge i rehabilitacija "bolesnih" kriminalaca.
Ja sam pisao jedan mail njima i pitao sam dali se Toni Jovanovic tamo nalazi kao "bolesnik" ili dali tamo radi. Odgovor je bio da oni nemogu dati informacije od njihoi pacijenta. Sta znaci da je jasno da je on tamo na terapiji ili slicno. Webadresa je

Oni koji su imali telefonski kontakt krajem prosle godine sa njim, znaju sigurno da se nalazio u jednoj bolnici.
Sumnjiv mi je on vec bio, kad je poco da nagradjuje nove klijente za "ROLEX" satovima, koji kostaju izmedju 12.000 i 20.000 evra.
Znam i da su njegovi serveri u nemackoj kod kompanije "Hetzner" i kako sam saznao, da su serveri samo jos do 15. Aprila 2007 placeni.

Oni koju kod njega hostuju, preporucujem da se sto pre sele. Oni koji su i domen kod njega narucili, morace da registruju sasvim nov domen, jer se toni jovanovic nejavlja.

Ovde se neradi o opljuvanju nekoga, nego jednostavno jedno obavestenje o cinjecima.

AKTUALNO: Jedan Server ja danas stao i zvao sam hetzner, ali bez tonija nemogu da ga restartuju. Na tom serveru se nalaze preko 400 domena.

sretno i pozdrav

Potvrdjujem ovu poruku! Tacno je da se Toni nalazi tu, od mog druga burazer radi u BIA i odmah ga je nasao u toj bolnici, kada su zvli tu bolnicu, rekli su da je tu, ali da ostale informacije ne mogu da daju! Ja sam radio 2 nedelje za njih kao admin i kad sam video o cemu se radi, batalio sam! Nazalost, u pocetku nisam znao o cemu se radi, pa sam dosta svojih drugova nakacio kod njega!
Sto se tice klijenata, ima oko 400 ukupno, nije tacno da ima 1200 i da postoje 3 servera, nego samo 2!
Preporucujem da pravite backup i da se polako selimo na drugi hosting! Sto se tice domena, da pokusamo da trazimo od ovih kod kojih je registrovano da podese bar nove DNS-ove, jer od Tonija nema nista!
[ CrazyCyber @ 27.03.2007. 12:14 ] @
Imam i backup i hosting sa uzeo . Sve zivo sam odradio. Samo treba da prebacim domen.
[ connectingn @ 27.03.2007. 12:35 ] @
http://www.cronon.org

Samo se javite http://www.cronon.org da vam prebaci nameserver, kako sam razumeo iz postova iznad oni su to vec nekom uradili. Takoce ovde imate i pastovano sta treba da posaljete.
Kao sto kaze @dulem stvarno je glupo lesinariti ljude. "Ajmo da ljudima pomognemo kako da što pre povrate svoje domene i presele ih kod drugih hostera" po svojoj zelji, prebacili nameserver-e.
[ dados.p @ 27.03.2007. 12:57 ] @
Isti problem sam i ja imao, ali sam nekako uspeo da izvucem svih svojih 5 domena pisao sam mailove na sve strane, ko god da je imao veze sa powercthostom, pingovo sam njihove IP adrese, na sajtu http://www.dnsstuff.com sam proverio sve o njima i svima slao mailove, i naravno da treba pomoci ljudima a to je i ucinio jedan od clanova ko je ostavio ovde post ali nezelim da navodim nick da nebi bilo reklama. I zasto odma lesinarenje, pa ljudi ako je neko izasao u susret i oce da pomogne to nije lesinarenje, i serveri kostaju nisu oni dzaba, mogu ja biti dobar covek i svima dati besplatno ali zamislite 400 naloga, pa ko ce da plati onda server, to znaci kao bicu posten svima dati besplatno ko je prevaren, i ja propasti i ugasiti server za dva meseca pa ajmo jovo nanovo traziti novi hosting. Ovako lepo covek svima dao i vise neko povoljnu ponudu i to treba iskoristiti.
[ CrazyCyber @ 27.03.2007. 13:00 ] @
Jos uvek nema odgovora od Cronona ...
[ dados.p @ 27.03.2007. 13:08 ] @
I jos da napomenem da ce im se serveri verovatno ugasiti za mesec dana. A nesto sam nacuo, i nebi da imenujem od koga, ali da powercthost vise u Srbiji nece raditi. Zato grabite sto vam je pod ruku, ako je nekome hitno i hoce da resi svoj hosting neka mi se javi na pp. I verovatno ce baze proraditi u toku 24h.
[ connectingn @ 27.03.2007. 17:02 ] @
Ljudima treba objasniti kako da docu do svojih domena bez toga da ih treba ucenjivati da moraju da docu na neciji server i da to plate, vec da imaju svoj izbor.

[Ovu poruku je menjao connectingn dana 27.03.2007. u 18:12 GMT+1]
[ kebic @ 27.03.2007. 18:17 ] @
Pa ja nisam vide nigde da ih neko ucenjuje a sto se tice pomoci za preseljanje domena ljudi su vec gore naveli kako su to resava li sta to jos treba reci.

Pozz
[ DJ_IGGY @ 27.03.2007. 20:19 ] @
Server I ponovo radi! Zamolio bih sve da naprave backup baze za svaki slucaj! Ja mislim da nece moci tek tako da stane server 14.15. do kad je zakupljen!
[ CrazyCyber @ 28.03.2007. 12:11 ] @
Ma resicemo ga nekako.
[ Shoshone @ 28.03.2007. 20:09 ] @
Citat:
dados.p: I jos da napomenem da ce im se serveri verovatno ugasiti za mesec dana. A nesto sam nacuo, i nebi da imenujem od koga, ali da powercthost vise u Srbiji nece raditi. Zato grabite sto vam je pod ruku, ako je nekome hitno i hoce da resi svoj hosting neka mi se javi na pp. I verovatno ce baze proraditi u toku 24h.

Normalno da nece raditi vise. Bude li se igde firma sa time imenom pojavila u Srbiji ja cu prvi da ih jurim i da ih tuzim, sve sa validnim dokazima do najsitnijih sitnica - crno na belo!

@DJ_IGGY - nisam dobro razumeo, toni radi u toj bolnici ili je "sticenik"? lol
Ako radi tamo ili je radio, sad je najmanji problem pronaci ga.
[ milos036 @ 28.03.2007. 20:51 ] @
Da li je moguce da zakupim novi hosting, recimo na eHost-u a da pri tome selektujem da zelim transfer domena koji je trenutno zakupljen preko ovih lopova.
[ Tyler Durden @ 28.03.2007. 20:57 ] @
Molio bih da se suzdržite od komentara u vezi bolnice i bilo kakvih aluzija. Kao i nekih "pronalaženja" i "osveta". To nisu teme, niti nivo za ES.
[ kebic @ 29.03.2007. 10:36 ] @
http://www.icann.org/faq/#domcust

If I have customer service questions or problems related to my domain name registration, whom should I contact?

You should contact the registrar that registered your domain name.

* How do I find out who my registrar is?
* Find registrar contact details in the Accredited Registrar Directory

If I'm having a problem with my registrar, should I report it to ICANN?

If you have a problem with one of the registrars, you should first try to resolve it with that registrar.

If you cannot resolve your complaint with the registrar, you should address it to private-sector agencies involved in addressing customer complaints or governmental consumer-protection agencies. The appropriate agency will vary depending on the jurisdiction of the registrar and the customer.

All registrars with direct access to the .aero, .biz, .com, .coop, .info, .museum, .name, .net, ,.org, and .pro registries are accredited for this purpose by the Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). ICANN does not resolve individual customer complaints. ICANN is a technical-coordination body. Its primary objective is to coordinate the Internet's system of assigned names and numbers to promote stable operation.

Although ICANN's limited technical mission does not include resolving individual customer-service complaints, ICANN does monitor such complaints to discern trends. If you would like to submit a complaint about a registrar for ICANN's records, please use the Registrar Problem Report Form located at the InterNIC website. As a courtesy, ICANN will forward your complaint to the registrar for review and further handling. (Please note that there is no guarantee that the registrar will reply.)

* Find registrar contact details in the Accredited Registrar Directory
* Submit a registrar complaint through the Registrar Problem Report Form

My registrar won't let me transfer my domain, what do I do?

If you're having trouble transferring your domain from one registrar to another, you should contact the registrar you want to transfer to for assistance. If your preferred registrar is having any trouble processing your transfer, your registrar can obtain assistance from ICANN or the registry operator as appropriate.

Registrars are not permitted to deny transfer requests arbitrarily. ICANN has no policy that permits or requires registrars to deny outgoing transfer requests solely because the registration is within X number of days before expiration. In any case where a "losing" registrar does deny a transfer request, it is required to provide the "gaining" registrar with a notice of the denial and a specific reason for the denial.

For your reference, the "Policy on Transfer of Sponsorship of Registrations Between Registrars" is set forth in Exhibit B to the Registry-Registrar Agreement. For details on updates to ICANN's transfer policies, please refer to http://www.icann.org/transfers/
[ dados.p @ 29.03.2007. 15:48 ] @
Citat:
connectingn: Gde je nestao post od IMilanaI?

@kebic

Sta pokusavas da kazes sa ovim postom, pa ovo svi znaju.

Kad bi svi znali ne bi pitali i ne bi posecivali ovaj forum i mislim da je ovaj post suvisan, i da ne bi trebali odskakati od teme, a to je Prevara sa registracijom domena www.powercthost.net i kako pomoci ljudima.
[ connectingn @ 29.03.2007. 19:26 ] @
Citat:
dados.p: Kad bi svi znali ne bi pitali i ne bi posecivali ovaj forum i mislim da je ovaj post suvisan, i da ne bi trebali odskakati od teme, a to je Prevara sa registracijom domena www.powercthost.net i kako pomoci ljudima.

Slazem se, obrisao sam post.
[ CrazyCyber @ 29.03.2007. 19:38 ] @
Ne bih da Vas obezhrabrujem ali od povracaja domena nema nista. Poslao sam mail na 30-tak adresa , koje su imale bilo kakve veze sa powercthostom i nisam dobio niti jedan odgovor. Vreme je novac. Uzeo sam novi domen. Stari mi je bio odlican ali ..... Cekacu da istekne 12 meseci pa cu ga kupiti ponovo :-)
[ Vitafon @ 29.03.2007. 20:10 ] @
bogami tesko ces ga docekati, obicno bulk registratori pokupe sve domene na isteku, cak ni backorder moze tesko da pomogne.

Ali koliko sam ja video svi domeni su registrovani na vas, pa posto ste admini, fino zatrazite transfer domena preko drugog registra i vi dobijete kodove i potvrdite, ne vidim neku veliku nauko oko toga, osim ako su admin mailovi mail od domena na puknutom serveru:)
[ CrazyCyber @ 29.03.2007. 20:13 ] @
Ma trazio sam od svih zivih koji imaju bilo kakve veze sa powercthostom. Niko mi nije odgovorio. Slao sam mail na engleskom a svi ti sajtovi su na nemackom. Jbg kad ne znam ni jednu jedinu rec na nemackom.
[ kebic @ 29.03.2007. 20:27 ] @
Gore imas google recnik koji prevodi sa eng. na nemacki probaj pa im tako posalji na nemackom.

Pozz
[ LiveForSpeed @ 30.03.2007. 23:09 ] @
Jel uspeo neko da prebaci.... nisam video ni jedan 100% potvrdan odgovor ?

Domen se vodi na moje ime i na moj mail koji nema veze sa domenom (tako da ako punu serveri mail radi :P)
Trebalo bi da imam sanse valjda .........
vise nisam ni pametan da li da kupim novi domen.... onaj info je smesan, a taj upravo i imam... pa transfer ima da bude i 5 puta skuplji + zivci :P
sva sreca pa kod njih imam samo jedan domen.... eto pogresio covek :(

[ Vitafon @ 30.03.2007. 23:26 ] @
Citat:
LiveForSpeed: Jel uspeo neko da prebaci.... nisam video ni jedan 100% potvrdan odgovor ?

Domen se vodi na moje ime i na moj mail koji nema veze sa domenom (tako da ako punu serveri mail radi :P)
Trebalo bi da imam sanse valjda .........
vise nisam ni pametan da li da kupim novi domen.... onaj info je smesan, a taj upravo i imam... pa transfer ima da bude i 5 puta skuplji + zivci :P
sva sreca pa kod njih imam samo jedan domen.... eto pogresio covek :(

superiska, idi samo na neki drugi registrar na primer www.domainsector.net i pokreni transfer oko 7 $ kosta transfer zajedno sa 1 godinom registracije, sve dolazi na tvoj mail kao administrator domena...
[ LiveForSpeed @ 30.03.2007. 23:55 ] @
Ih pa da je superiska ne bih bas rekao, ali nije ni sve tako crno.....

Koliko se ja secam potrebni su mi i auth kod ili EPP kod... ispravi (te) me ako gresim ....
Nije dovoljno imati i samo mail....

A koliko se i secam za transfer domena treba "otvoriti" domen za transfer.... i ovo je po nekom secanju kada sam citao vise onako informativno (ovo je prvo seljakanje domena koje mi treba), tako da bojim se da domen nije u "otvorenom" stanju.....
i ovde me ispravite ako gresim.....

Sve u svemu, mislim da tesko mogu odmah da odem negde i da trazim transfer

Pozdrav
[ CrazyCyber @ 31.03.2007. 10:45 ] @
Ja sam se oprostio od mog domena. Otvorio sam drugi.
[ DJ_IGGY @ 31.03.2007. 18:00 ] @
Evo jedan mali info od mene! Cuo sam se skoro sa ostalim adminima powercthosta! Servere ce preuzeti jedna druga firma i isplatice dugove firmi od kojih su uzeti serveri i nastaviti dalje sa radom, ali ni cene ni uslovi nece biti isti! Cene ce biti drugacije kao i kvalitet usluga! Mislim da nece biti problema i da ce dosadasnji korisnici ostati na tim serverima! Po isteku mogu da nastave dalje ili da predju na drugi hosting! Ali otom potom!
[ LiveForSpeed @ 31.03.2007. 20:31 ] @
@DJ_IGGY

Lepa vest samo se nadam da je bar malo pouzdana....
Znas li mozda kada se ocekuje preuzimanje i pocetak rada boljeg hostinga... goreg ne moze cak su i free 100 puta bilo bolji

Inace niko me nije ispravio u prethodnom postu, znaci li to da sam uravu i sto se tice otkljucavanja domena i sto se tice EPP koda ???
[ kebic @ 31.03.2007. 21:38 ] @
Pa ako neko drugi preuzme servere od vlasnika sto mi nije jasno kako bez odobrenja vlasnika a to je Toni Jovanovic onda mozes traziti da ti otkljucaju domen oni jer ako preuzimaju server verovatno ce preuzeti i domene.
Ako nije tajna ko je ta firma koja preuzima servere?

Pozz
[ dados.p @ 01.04.2007. 14:15 ] @
Citat:
DJ_IGGY: Evo jedan mali info od mene! Cuo sam se skoro sa ostalim adminima powercthosta! Servere ce preuzeti jedna druga firma i isplatice dugove firmi od kojih su uzeti serveri i nastaviti dalje sa radom, ali ni cene ni uslovi nece biti isti! Cene ce biti drugacije kao i kvalitet usluga! Mislim da nece biti problema i da ce dosadasnji korisnici ostati na tim serverima! Po isteku mogu da nastave dalje ili da predju na drugi hosting! Ali otom potom!

Ovo mi je malo sumnjivo sobzirom da smo vecina nas imali kontakta sa Tonijem lazovom i znamo da je po sto puta receno " od sada nova i bolja hosting ponuda, bolja podrska " da bi posle nedelju dana sve bilo po starom!!! A i kako vidim admini ostaju znaci ostaje po starom, ko zna mozda ostaje i Toni samo po drugim nazivom u svakom slucaju ja sam pobegao odatle i vise nikada se nevracam, nije prvi put receno kako ce se sve promeniti i na kraju nista, ljudi nemojte nasesti ponovo na laz, nadam se da ste naucili na ovim greskama.
[ DJ_IGGY @ 01.04.2007. 18:49 ] @
Da, da... to je sve tacno! I ja bih sumnjao, ali mislim da ce ovo da bude stvarno tako! Bolje, kvalitetnije, ali ne po onim cenama naravno! To je 99% tacno! Fazon je sto je Toni prevario i direktora ciji su serveri, i njega je lagao i zavlacio kao i sve nas! Servere uopste nije placao!!!! Javilo je se nekoliko firmi da otplati taj dug i preuzme servere! Stari korisnici ce ostati, a novi koji dodju bice druge ponude! Cene neci biti iste, nece biti neogranicenog protoka, sto je i normalno!
Serveri su vec preuzeti, Toniju je banovan IP, tako da ne moze da pristupi serverima!Ceka se samo 15.April da istekne ugovor sa Tonijem, pa da se napravi novi, a za to vreme se radi na sredjivanju servera! Posto se Toni ne javlja, ostao je problem samo sa domenima, ali i tu smo na putu dogovora sa firmom kod koje je registrovano!
Pokusavamo svim silama da ublazimo stetu koju je napravio Toni Jovanovic i da pomognemo svim korisnicima koji su u nezgodnim situacijama! Iskreno se nadamo da cemo ako ne do 15. Aprila, bar do kraja meseca dovesti sve u normalu!
Sve sto saznam i uradimo, ja cu vam javiti!
[ NenadS @ 01.04.2007. 18:55 ] @
Pa tesko da bi bilo koja firma sklopila bilo kakav Ugovor i pustila servere u rad, a da joj se to ne plati (placa)... jer oni na to placaju porez itd... nije im to Srbija pa da mogu sta i kako hoce... a to sto je banovan IP, to zvuci i vise nego smesno :)

Ajde da vidimo sta ce biti jer sam i ja jedan 'prevareni' korisnik koji je takodje par puta telefon razgovarao sa Tonijem i koji je pricao o nekim kulama i gradovima pa sam resio da kupim hosting da to i proverim... naravno nisam ga ni upotrebio niti se bilo sta nalazi na njemu, cisto proveravam da li i kako radi povremeno :)
[ DJ_IGGY @ 01.04.2007. 22:14 ] @
Druze, znas kako kazu: "Koga zmija ujede, taj se i gustera plasi"!
Meni je samo krivo sto sam dosta drugara i svojih klijenata prebacio kod Tonija, a sto je mene izjebao to neka mu je na cast!
I mene je zvao i pricao bajke, dok nisam poceo da radim, a onda....
Ostajemo da sacekamo jos malo pa da vidimo!
[ kebic @ 01.04.2007. 22:58 ] @
Ako je to tako ozbiljno onda napisi o kojoj se firmi radi da svi znaju.

Pozz
[ DJ_IGGY @ 01.04.2007. 23:29 ] @
Stvarno ne znam! Covek se javio da je zainteresovan, znam da se zove Dragan! Ima jos neki koji su se raspitivali,ali.... ovaj je najvise zagrejan! Cim saznam nesto vise, javljam ovde!
[ LiveForSpeed @ 02.04.2007. 00:16 ] @
@DJ_IGGY
Sad mi nije nista jasno ?? Da li ti radis za tonija ili powercthost ili bilo sta sto ima veze sa tim lopovima ?

Kazes da ste na putu da sa firmom sredite stvari oko domena ? Mozes li ovo da pojasnis malo posto mene samo domen koci da predjem na drugi server....

I gde se javljaju svi ti zainteresovani za preuzimanje servera ? Jel ti radis u frimi koja je iznajmila toniju servere ili sta vec.... mozes li tu nesto malo vise da kazes, bas slabo kapiram ko sta gde kako kada :)

Poz
[ inodius @ 02.04.2007. 07:12 ] @
Ma, ocigledno je da je i on potpuno isto umesan kao i Toni, kakve su ovo glupe price, to ce ista ekipa sada pokrenuti nesto "novo" pod nekim drugim imenom i sa drugim cenama... "Toniju je banovan IP" lol, dakle, toliko izmisljas, da ne mogu da verujem...
[ connectingn @ 02.04.2007. 08:38 ] @
Ni jeda ozbiljna kuca ne sme da dozvoli da neko preuzme servere bez Tonijevog odobrenja, i kad istekne ugovor oni ne smeju da daju servere sa vec klienima na njima. Otkud oni znaju, mozda Toni seli kliente kod drugog datacentra, oni ne smeju da daju servere sa klientima, i posle isteka ugovora. Isto vazi i za domene.
[ dados.p @ 02.04.2007. 14:30 ] @
Citat:
DJ_IGGY: Da, da... to je sve tacno! I ja bih sumnjao, ali mislim da ce ovo da bude stvarno tako! Bolje, kvalitetnije, ali ne po onim cenama naravno! To je 99% tacno! Fazon je sto je Toni prevario i direktora ciji su serveri, i njega je lagao i zavlacio kao i sve nas! Servere uopste nije placao!!!! Javilo je se nekoliko firmi da otplati taj dug i preuzme servere! Stari korisnici ce ostati, a novi koji dodju bice druge ponude! Cene neci biti iste, nece biti neogranicenog protoka, sto je i normalno!
Serveri su vec preuzeti, Toniju je banovan IP, tako da ne moze da pristupi serverima!Ceka se samo 15.April da istekne ugovor sa Tonijem, pa da se napravi novi, a za to vreme se radi na sredjivanju servera! Posto se Toni ne javlja, ostao je problem samo sa domenima, ali i tu smo na putu dogovora sa firmom kod koje je registrovano!
Pokusavamo svim silama da ublazimo stetu koju je napravio Toni Jovanovic i da pomognemo svim korisnicima koji su u nezgodnim situacijama! Iskreno se nadamo da cemo ako ne do 15. Aprila, bar do kraja meseca dovesti sve u normalu!
Sve sto saznam i uradimo, ja cu vam javiti!

Ma da kao sto sam i mislio sada hoce da admini uzmu Tonijeve usere i da zarade na njima tako sto ce preuzeti njegove servere, mada i ja mislim da je to nemoguce. A predpostavljam da DJ_IGGY ima tu i svoje prste zar ne prijatelju, procitan si Ali ok ako imas pare i uslove, sto da ne kako kazu ko prvi devojci njegova devojka, samo to mi sve nesluti na dobro, a i dobro si se izreklamirao, moji su svi postovi obrisani sto i malo zvuci na reklamu, a ovo je cela reklamna kampanja.
[ kebic @ 02.04.2007. 14:35 ] @
Pa dobro eto mozda ljudi rese domen pa ce svi korisnici moci da biraju jel ostaju ili menjaju provajdera.

Pozz
[ dados.p @ 02.04.2007. 15:13 ] @
Mislim da su svi sada dovoljno pametni da zaobidju powercthost u sirokom luku, i pregledavajuci forum naisao sam na ovaj tako smesan post koji mozete procitati ispod ovog teksta, koji je postavio clan sa samo jednim topicom, a ovde u ovoj temi DJ_IGGY pise kako treba da se preuzmu serveri, i da radi nova podrska, i da je sve to vec u toku, i verovatno je on taj koji zeli da preuzme sve to ma ljudi prestanite lagati narod i recite istinu, sta vam je vise, na kojim ste vi drogama.
Napali ste coveka iz www.conexhost.org koji je izasao u susret svim korisnicima powercthosta da resi domene i hosting, a tu sada sami lazete i krijete se od naroda i ponovo pokusavate da nas prevarite.

Citat:
Ja sam licno otvorio dva domena na powercthost.net i oba danas rade savrseno. Malo sam se uplasio kada sam video da je sajt www.powercthost.net preuzet i sada je na nemackom, ali ispalo je da moji domeni rade. U medjuvremenu sam im se obratio vezano za transfer treceg domena i pozvao sam izvesni mobilni koji mi je bio obezbedjen i tada mi je receno da im se izvesni gospodin iz Svajcarske koji im zavrsava domene ne javlja vec, u tom treutku, 15 dana te ne mogu da mi zavrse nista sto se tice domena, ali zato hosting i dalje radi. Koliko je sve to tacno ili ne, ne znam, ali sto se tice prica o prevari, evo mojih iskustva.

www.kvadratic.com i www.radionicabor.com su otvoreni i hostuju se kod njih. Sajtovi sa nase strane su jos uvek u "under construction", ali to sve radi. Za sada jos uvek rade bez problema. U jednom trenutku su nesto zeznuli i prebacili kvadratic.com sa jednog na drugi server pri cemu su u znak izvinjenja povecali paket na sledeci po velicini. Sto se tice cekanja za domen, moje iskustvo je da od onog trenutka kada sam uplatio novac, domeni su proradili u roku od 24 sata.

Ja sam siguran da tu nije bilo nikakve namerne prevare, vec prosto neozbiljnosti u poslovanju. Licno mi je zao sto je tako. Ja sam cak, povucen pozitivnim iskustvom sa njima, ih preporucio mnogima.
[ DJ_IGGY @ 02.04.2007. 23:54 ] @
Citat:
dados.p: Ma da kao sto sam i mislio sada hoce da admini uzmu Tonijeve usere i da zarade na njima tako sto ce preuzeti njegove servere, mada i ja mislim da je to nemoguce. A predpostavljam da DJ_IGGY ima tu i svoje prste zar ne prijatelju, procitan si :-) Ali ok ako imas pare i uslove, sto da ne kako kazu ko prvi devojci njegova devojka, samo to mi sve nesluti na dobro, a i dobro si se izreklamirao, moji su svi postovi obrisani sto i malo zvuci na reklamu, a ovo je cela reklamna kampanja.

Prvo: Nemam nikakve veze sa Tonije!
Drugo: Radio sam za njega 2 nedelje kao admin i napusto, jer sam provalio o cemu se radi!
Trece: Jedino sto me veze sa ovim su moji drugari i kolege kojima sam ja preporucio PowerCTHost!
Cetvrto: Posto su server prepusteni da "propadnu" i napusteni, neko mora da ih odrzava, bez obira na situaciju!
Peto: Ako neko bude preuzeo servere posle 15. i platio dug od 280 za prvi i 180 za drugi server, onda ce on raditi sa tim serverima sta mu je volja, ali ne sme dirati ni jedan hosting paket dok ne istekne, to je dogovor! Onda klijent moze preci na drugi hosting (ukoliko to nije do sada ucinio) ili nastaviti dalje na istom serveru i platiti onoliko koliko novi vlasnik bude odredio!
Sesto: Ukoliko niko ne bude preuzeo servere, oni se gase 15. sa sve nalozima!

Daleko od toga da je ovo "reklamna kampanja"! Da sam hteo da se reklamiram, platio bih reklamu!

Citat:
Napali ste coveka iz www.conexhost.org koji je izasao u susret svim korisnicima powercthosta da resi domene i hosting, a tu sada sami lazete i krijete se od naroda i ponovo pokusavate da nas prevarite.
Toliko od mene! Molio bih Vas samo da me ne uvodite u pricu sa Tonijem, jer stvarno nemam veze sa njim! Ostao sam samo zbog klijenata, da njima pomognem koliko mogu!

Niko nije napao coveka! Vidim da nisi obavesten! Problem su i domeni,i to je jedan od razloga zbog koga zelimo da spasemo servere! Toni je registorovao sve domene, tako da do toga cisto sumnjam da moze da se dodje!

Citat:
inodius: Ma, ocigledno je da je i on potpuno isto umesan kao i Toni, kakve su ovo glupe price, to ce ista ekipa sada pokrenuti nesto "novo" pod nekim drugim imenom i sa drugim cenama... "Toniju je banovan IP" lol, dakle, toliko izmisljas, da ne mogu da verujem...

Tebe bih zamolio da me ne vredjas! Iskreno pricam o cemu se radi! "Stara ekipa" nije postojala, sve je Toni vodio i bio je glavni admin! Bila su 4 admina koja su odrzavala servere, skoro sam se i ja prikljucio, ali kao sto rekoh odustao sam. Sve sto se radilo, Toni je morao da potvrdi! Posto smo ogorceni na Tonijevu prevaru,kao i direktor kod kojih je zakupljen server, odlucili smo da mu zabranimo pristup serveru i on vise nece imati pristu tim serverima!!!! Ceka se samo da istekne ugovor sa Tonijem!
MI SAMO CINIMO DA SE TI SERVERI NE UGASEEEEE!!!! - Ovo uopste ne moramo da radimo, ali hocemo zbog klijenata koji su prevareni isto kao i mi!

Iskreno su me uvredili poslednjih nekoliko postova, ali.... ovo je Srbija!

Pretrazite malo ovaj forum pa pogledajte sta sam pisao u vezi PowerCTHosta kada sam saznao da je "direktor" Toni Jovanovic obicna jajara i prevarant!

[Ovu poruku je menjao DJ_IGGY dana 03.04.2007. u 01:23 GMT+1]
[ dados.p @ 03.04.2007. 14:11 ] @
Al smo popizdili, ajde budi iskren i reci da li sam ista lagao, sta bre dizes ton ovde, pa lepo si uhavcen da u pocetku pises kao imas neku informaciju a sada odjednom znas i kada se gasi i koliko dug iznosi i da ce neko da plati dug, pa ocigledno je da si od pocetka u ovome pa nemoras da lazes da bi zeleo da te usere uzmes pod svoje i naravno priznaj da hoces ostaviti usere da bi kasnije zaradio, pa ko nebi! znas sta je 500 usera a ni kur*** nisi mrdnuo, i kao nije reklama pa meni su sve i jedan post koji je bio bar malo priblizno reklama kao ovaj obrisali, i svaka cast ako hoces pomoci ljudima tako i treba, i naravno da ces da gledas da i ti zaradis pa ovo nije samo Srbija, to je i zivot, mora da se zaradi da bi se zivelo :-) I iskreno mislim da ti niko ovde nije zamerio i nemas potrebu da se ljutis, sory ako sam te ikako uvredio ovo je Srbija znas!!! A mi Srbi smo taki volimo svima da uteramo k**** i mnogo smo ljubomorni na tudji uspeh.
[ LiveForSpeed @ 03.04.2007. 15:07 ] @
Dobro sad jel neko preuzeo te servere ???
Pa nece valjda da ih preuzima tog famoznog 15 aprila u 00:00h ?!

Kapiram ja da istice ugovor, ali valjda se unapred zna da li je neko spreman da preuzme servere....
Sta ako se serveri ugase ? Domen je verovatno zarobljen ??
[ dados.p @ 03.04.2007. 15:26 ] @
Da jel neko platio uopste te servere ako budu off to znaci baj baj domenima ili sta vec?
[ kebic @ 03.04.2007. 16:42 ] @
Ali o kakvom se dugu radi i kako je moguce da neko uzme server bez odobrenja vlasnika ili je neko drugi vlasnik a ne tomi.
Ovo su neka pitanja koja mi nisu jasna pa ako admin (DJ_IGGY) zna neka odgovori cisto da ljudi znaju.

Super za korisnki ako se serveri odrze i ako ih uzme neko normalan.

pozz
[ DJ_IGGY @ 03.04.2007. 17:33 ] @
Evo ovako ljudi! Iznervirao sam se jer ste me ubacili u pricu sa Tonijem! Ja niti imam kakve veze sa njim, niti zelim!
Jednostavno nismo znali kome da se obratimo, pa smo pisali ne znam ni ja koliko mailova firmi kod kojih je zakupljen server!
Pitali smo sta se desava sa njima, posto se Toni nije javljao odavno, pretpostavljamo da nije ni platio server.Uopste nismo znali ni do kad su zakupljeni!
Dobili smo odgovor od direktora da je ogorcen, da Toni nije postovao ugovor, da je napravio dug, nije placao nekoliko meseci servere... Pokusali smo na sve nacine da ubedimo direktora te firme da ne gasi servere i da ako mozemo mi da preuzmemo bar dok ne isteknu nalozi! Rekao je da serveri isticu 15. Aprila i ako hocemo da ih zadrzimo da platimo dug i da platimo 3 meseca u napred! Sto znaci, 280 za prvi + 180 za drugi i + tri meseca u napred! Mi te pare nemamo da platimo, zato smo poceli da trazimo ko ce to da plati i da preuzme servere, a mi cemo ih odrzavati! S tim sto taj koji uzme te servere ne sme dirati nista na njima dok ne istekne nalog do poslednjeg korisnika! To je dogovor!
Ja bih vrlo rado preuzeo te servere, jer iskreno sa tim moze lepo da se radi! Ali nazalost, nemam toliko para!
Samo vas molim da me razumete, pokusavam da pomognem svim korisnicima, ne zelim da zaradim na tudjoj nesreci!
Iskreno, Toni nista, bas nista nije placao! Meni je ostao duzan 300 evra, drugim adminima po 500.600 evra...
[ dados.p @ 03.04.2007. 17:49 ] @
E pa vidis trebao si odma tako reci, e sada to bas i nije fer onaj ko kupi servere moze da radi sa njima sta hoce moze i obrisati naloge ali to neide u njegovu korist, ali nemora vas da ostavi da odrzavate servere pa oni nisu vasi, znaci ako ja pljusnem lovu vi cete mi govoriti sta ja da radim i ko ce meni odrzavati server sta ako nezelim vise admine vec da radim sam?
[ dados.p @ 03.04.2007. 17:58 ] @
Ali ok u svakom slucaju bi trebalo pomoci ljudima ali opet su tu troskovi treba otplatiti te servere, znaci otprilike neka onaj ko ulozi kintu zna da ce godinu dana raditi za dzabe ako ne i za minus! Jer u startu treba dati jedno 600evra, i ima 3 meseca placen server sto znaci da ako prodaje hosting po 1000.00 dinara treba ih prodati oko 50 da bi bio na nuli, a da neracunam troskove, e sada ima on i striming korisnike i tu moze da kapne lova, pa sta ja zna meni to bas i nezvuci kao isplativo prodati 50 naloga i nije bas lako pored ovolike konkurencije sto je trenutno u srbiji ima vise hosting provajdera nego korisnika doce do zasicenja ponude i usluga....
[ dados.p @ 03.04.2007. 18:01 ] @
Citat:
Ma lopuze bre. Strasno. Nasao sam kod koga su mi registrovali domen Cronon AG (R199-LRMS) http://www.cronon.org/index_js.html pa sam ih kontaktirao da vidim ako mogu da prebacim domen i host kod godaddy-ja ill dreamhost. ma necu da se odreknem domena. mnogo je dobar. inace moj sajt je jos uvek vidljiv na netu. Juce nisam mogao da ga upload niti da otvorim c panel. Sad je sve ok...Ali necu da strepim. Odma ima da ga prebacim samo da mi ovi iz Cronona odgovore.

I da napomenem da sam poslao ovima mail u vezi jednog domena i vec 2 dana mi nisu odgovorili jel neko uopste i primio odgovor od njih
[ CrazyCyber @ 03.04.2007. 18:46 ] @
Meni jos nisu i sumnjam da ce ikada.
[ kebic @ 03.04.2007. 20:48 ] @
Vidi ovako sta meni nije jasno ti kazes da si radio dve nedelje a da ti oni duguju za taj rad 300e moram priznati lepa zarada.
Drugo i ja imam servere kod iste firme kao i toni i serveri se placaju mesecno ako dozvole kasnjenje max. do 15 dana inace gase servere pa mi nije jasno kako to vama uspeva.
Jos jedna stvar nema tog zakona na osnovu kojeg server moze otici nekom drugom bez ovlascenja vlasnika jer server i moze ali ne i korisnici pa je moje pitanje jer tomi vlasnik ili neko drugi jer svi znaju da je prodaja i uplata isla preko domena ciji toni nije vlasnik.

Pa daj obrazlozi ova pitanja znaci ovo nije napadanje nego mene interesuje informativno jer nikad nisam cuo za ovako nesto.

Hvala
Pozz
[ DJ_IGGY @ 03.04.2007. 21:09 ] @
Pa evo ovako! Ja sam Toniju uplato 150 evra da budem resseler! Ja sam uplatio to u medjuvremenu,i dogovorili smo se da mu odrzavam server, a za to da mi on plati 150 evra!
Drugo, stvarno nisam upucen u to sa placanjem servera!Nisam znao da je dozvoljeno kasnjenje 15 dana!To je izgleda jos jedno delo Tonija!
Sto se tice tog preuzimanje servera, ni to nisam siguran jer nisam procitao ugovor. Znam samo da se Toni nalazi u toj bolnici i da ce tesko izaci i nje, onda zaostali dug, mislim da i za to postoji neki zakon. Neodgovornost vlasnika servera, ne postovanje ugovora....mislim da je to dovoljno da se ugovor prekine!

Naravno, onaj ko bude preuzeo servere, ne sme brisati niti dirati postojece korisnike dok god oni sami ne predju na drugi hosting ili im ne istekne nalog! Onda taj novi vlasnik moze da diktira svoje uslove!
Naravno da ako bude hteo da mu odrzavamo servere, dogovoricemo se za platu, ukoliko ne, mi smo i onda zadovoljni, jer smo uspeli da spasemo klijente!
[ kebic @ 03.04.2007. 21:18 ] @
Pazi da mozete dobiti server to je istina jer ima razloga za raskid ugovora sa predhodnim vlasnikom, ali kako mislite da prebacite korisnike jer oni su vlasnistvo tonija ili su njemu poverili svoje naloge za to hetzner nema nikakva ovlascenja i to je ono sto je problem ili da vam svi korisnici pristanu za prelazak kod drugog provajdera (vlasnika) i kako se misli resiti problem sa domenima.

Sad sam se setio i jos nesto jel neko od vas pokusao isto tu varijantu da vama prepuste da vi nastavite i sa domenima mislim na cronon-ag.de jer korisnici mogu da prebace domene kod nekog ozbiljnog provajdera.

Naravno opet pitam informativno jer mislim da ce to interesovati i ostale korisnike.

Pozz
[ OffShore @ 03.04.2007. 22:19 ] @
1. nema teorije da servere neko preuzme umjesto tonija (tj da budu useri na njima) moze samo da dobije isti server sa istom IP al reinstaliran ,jedina varijanta je da se neko dokopa tonijevog naloga user i pass i da nastavi da placa sa drugom kreditnom ili prebacivanjem na racun, a i tu postoji zaskoljica ukoliko toni ozdravi u svakom trenutku moze traziti POVRAT svoje imovine (sve informacije dobijene putem telefona na cistom svapskom:)

2. ista situacija i sa domenima, samo sa tonijevim nalogom moze da se loguje na kontrol panel i tek tad da se domeni otkljucaju i odobri prijenos na druge registrare. druga opcija da se preko drugih regstrara zatrazi transfer a autorizacijski kod da se dobije na SVOJ mail ukoliko je naznacen da je administratorski.

sve ostalo je mlacenje prazne slame jer SERVERI se ne mogu preuzeti, DOMENI se ne mogu preuzeti bez tonijevog logovanja ili nekog ko imitira tonija:)
[ DJ_IGGY @ 03.04.2007. 22:39 ] @
Pa sve ovo se radi najvise zbog domena! Jer domeni su zarobnjeni kod Tonija, a ne verujem da ce se on pojaviti i dati ih!
Zbog toga pokusavamo da odrzimo server, bar dok ne isteknu domeni!
A ne verujem da ce se Toni pojaviti i traziti POVRAT imovine, jer svi znaju sta je on napravio! Moze samo da dobije batine!
[ dulem @ 03.04.2007. 22:54 ] @
Ljudi

Mislim da ste pomalo pobrkali babe i žabe i otišli predaleko sa pričama o serverima i domenima.

To što neki server padne ili mu istekne pretplata ili šta već nema veze sa upravljanjem registrovanim domenom. Možete vi imati i domene koje ste registrovali kod Tonija ili koga već a da budu hostovani na nekim drugim serverima. Ono što je najbitnije je da proverite ko je vlasnik i administrativni kontakt registrovanog domena, odnosno čiji su mailovi navedeni kod domen registrara. Podatke o tome možete naći na www.whois.sc kad ukucate ime domena za koji mislite da je vaš. Namerno sam rekao mislite da je vaš jer ukoliko kontakt mailovi nisu na vaš e-mail nego na nečiji drugi onda možete da se "slikate" sa tim domenima nakon što isteknu.

Ove priče da su admini preuzeli servere nemaju nikakve veze sa domenima. Informacije o domenima se čuvaju na nekim drugim serverima koji nisu u njihovoj nadležnosti. Oni sve što imaju (ako uopšte imaju) je kontrola nad domenom i oni mogu da menjaju whois informacije preko web interfejsa.
Moj vam je savet da proverite whois informacije i ukoliko nisu ažurne tražite od administratora da ih ažuriraju (ukoliko su u mogućnosti).
Ukoliko oni nisu onda morate videti gde su domeni registrovani. Mogu biti samo kod nekog ICANN registrara ili njegovog resellera (što je ovaj propali hoster verovatno bio). Onda bi trebali kontaktirati direktno registrara i tražiti kontrolu nad domenom. Naravno to morate imati sve dokumentovano inače ko će vam verovati.

Nek vam je Bog u pomoći

Pozdrav
[ kebic @ 03.04.2007. 23:16 ] @
Ovo sa domenima je mislim svima jasno osim administratoru jer ja sam pitao jer neko poksao da dobije pristup adminu za domene da ih otkljuca i da bi se mogli izvrsiti transferi ili d im da autorizacioni kod.
Sto se tice prabacivanja ja sam probao da prebacim jedan domen kad dobijem na mail da potvrdim ja to odradim ali me posle obaveste da nije dozvoljen transfer od registratora, sto znaci da nema varijante nego da se vija registrator tu mislim na cronon-ag a ne na tonija.

Pozz
[ slavisac @ 10.04.2007. 12:09 ] @
MENI SVE OVO MIRISE NA NOVU PREVARU

1. odakle vi znate da je taj toni uopste u bolnici
2. mlogo je ljudi prevareno necu ni da pominjem koliko
3. sve je ovo mlacenje prazne slame ako hoces hosting lepo odes kod neke ozbiljne firme koja ima racun ime i koja postoji registovana kod agencije za privredne registre
a sve ostalo su samo prevare
[ dados.p @ 11.04.2007. 12:26 ] @
Evo kratkog odgovora:

1. Da je Toni u bolnci se zna procitaj postove na forumu vezano za powercthost i bice ti jasno, a ja licno sam platio jedan domen na adresu

Procon Networks LTD
Jovanovic Toni
Monbijoustrasse 80
CH-3007 Bern

A to je u stvari http://www.wohnheim-monbijou.ch.

2. Nemoras da pominjes koliko ljudi posto vec svi znaju da je minimum oko 500 ljudi prevareno, ali nekima jos uvek hosting radi.

3. Ako stvarno hoces hosting da kupis malo se raspitas kod webmastera gde hostuju svoje sajtove ili preledas po forumu koga jos nisu ispljuvali, i ko trenutno dobro radi, ne mora biti registrovana kod agencije za privredne registre mada i mislim da je bolje kod registrovanih nego kod nekih na crno, ako vidite podatke firme na netu proverite ih na sajtu da li su validni http://www1.apr.sr.gov.yu/apr.public/search.aspx
[ LiveForSpeed @ 14.04.2007. 17:19 ] @
danas je 14 april, koliko se secam prethodnih postova serveri isticu 15 to jest sutra....
ima li nekih novina ?!
[ dados.p @ 14.04.2007. 18:19 ] @
Nista posebno, sem da ce ih neko preuzeti od 15 aprila, ali cute i nece da kazu ko, videcemo za koji dan, i zaista bi bilo fer sa njihove strane da prestanu da sve kriju i da vise kazu ko stoji iza tog hostinga i kod koga ljudi hostuju svoje sajtove.
[ LiveForSpeed @ 14.04.2007. 23:54 ] @
Pa to je onda super, ja mislio da se gasi server i da nema vise nista od sajtova i domena

A ko to cuti, nisam ukapirao najbolje... kazes cute i nece da kazu ko ih preuzima ?!

Inace kako da proverim do kada istice domen, posto je bila neka akcija kod ovih lopova ko uplati tamo oko nove godine dobija domen na 2 godine, pa da vidim na koliko sam zarobio isti :) ako je propao
[ connectingn @ 15.04.2007. 00:01 ] @
Citat:
LiveForSpeed: inace kako da proverim do kada istice domen, posto je bila neka akcija kod ovih lopova ko uplati tamo oko nove godine dobija domen na 2 godine, pa da vidim na koliko sam zarobio isti :) ako je propao

www.whois.sc
[ LiveForSpeed @ 15.04.2007. 02:09 ] @
@connectingn
Hvala, ne znam kako gledao sam i ranije i nekako su mi promakli redovi, bas mi nije jasno kako ,sada sam trazio sa ctrl+f i nasao sam :)

Naravno da su i tu prevarili

Created On:05-Jan-2007 16:02:13 UTC
Last Updated On:06-Mar-2007 20:38:44 UTC
Expiration Date:05-Jan-2008 16:02:13 UTC

satro na 2 godine....
nego sta li bi znacio ovaj update 6.marta ???
[ connectingn @ 15.04.2007. 04:41 ] @
Najverovatnije menjanje podataka na koga se vodi domen, ili nameservera.
[ stole986 @ 15.04.2007. 10:00 ] @
gle stvarno radi ponovo :D
izgleda da je u pitanju yuweb.net , jer kad hocu da pristupim control panelu redirektuje me na njihov sajt...
nisam dobio nikakvo obavestenje, ali valjda ce stici uskoro :)
[ dados.p @ 15.04.2007. 10:56 ] @
Jel neko skontao ko ih je preuzeo
[ dados.p @ 15.04.2007. 11:29 ] @
Citat:
LiveForSpeed: @connectingn
Hvala, ne znam kako gledao sam i ranije i nekako su mi promakli redovi, bas mi nije jasno kako ,sada sam trazio sa ctrl+f i nasao sam :)

Naravno da su i tu prevarili

satro na 2 godine....

Kako su uspeli da menjaju nameservere i podatke kada nisu imali pristup nameserverima i domenima, znaci opet prevara!
[ dados.p @ 15.04.2007. 11:30 ] @
Citat:
stole986: gle stvarno radi ponovo :D
izgleda da je u pitanju yuweb.net , jer kad hocu da pristupim control panelu redirektuje me na njihov sajt...
nisam dobio nikakvo obavestenje, ali valjda ce stici uskoro :)

Mene ne forwarduje na nikakav www.yuweb.net a ko su oni uopste, nemaju ni sajt.
[ stole986 @ 15.04.2007. 11:58 ] @
lapsus, nije yuweb.net nego je ww.yuweb.info
naime situacija je sledeca, ranije (dok je radio powerct) sam control panelu pristupao preko srv1-pcth.info, sada me redirektuje na gore pomenuti "novi" hosting provajder...
idemo dalje, da li je ta "hosting kompanija" nova ili jos jedan pokusaj prevare?!
citat sa njihovog sajta:
Citat:

Preko 1000 Nemačkih i Internacionalnih domena, i više od 100 klijenata iz Nemačke i Evrope su godinama zadovoljni sa servisom i uslugama našeg hostinga.

a domen je reg 9.feb 2007 ! pa kad pre da se skupe toliki klijenti :) i btw gde je ta lista referenci:)
a vlasnik domena je :
Admin Name:Jovanovic Toni
Admin Organization:Procon Networks
Admin Street1:Monbijoustrasse 80
Registrant Name:Igor Jovanovic (neki tonijev rodjak verovatno:)

a i serveri te "nove hosting kompanije sa mnoooogo klijenata" se i dalje nalazi kod hetzner.de

a o podacima firme, sedistu i PIB-u da i ne govorimo...cak nema ni mail!
Izgleda da Toni ponovo jase... samo pod drugim imenom :)
Citat:

Naravno, onaj ko bude preuzeo servere, ne sme brisati niti dirati postojece korisnike dok god oni sami ne predju na drugi hosting ili im ne istekne nalog! Onda taj novi vlasnik moze da diktira svoje uslove!
Naravno da ako bude hteo da mu odrzavamo servere, dogovoricemo se za platu, ukoliko ne, mi smo i onda zadovoljni, jer smo uspeli da spasemo klijente!

hmm? toni "novi" vlasnik? jel mu odrzavas servere?
nemoj nista licno da shvatas, ne napadam te, nego primetio sma da si upucen u pricu i da imas neke informacije,
pa da nam malo blize razjasnis situaciju :)

edit: na baneru stoji yuweb.NET, pa sam se zato presao kod prethodnog posta, ali izgleda da to i nije njihov domen.. eto toliko o ozbiljnosti :)

[Ovu poruku je menjao stole986 dana 15.04.2007. u 13:12 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao stole986 dana 15.04.2007. u 13:13 GMT+1]
[ kebic @ 15.04.2007. 13:34 ] @
Evo da ja probam da razjasnim sta se desava sa serverima, koliko znam imaju dva servera koje su ljudi podelili znaci jedan je uzeo Igor Stefanovic (DJ_IGGY) koji je uzeo jedan server preko koga treba da ide samo striming a prvi je ostao u vlasnistvu coveka preko kojeg je sve i islo na kojeg je nekad glasio i domen powercthost (predrag kopricanec http://www.whois.ws/whois-net/ip-address/powercms.net/) ali je cak i to sad promenjeno znaci da se prevara nastavlja ail to je ono sto samo ja saznao pa ako nije laz neka javno iznesu svoje misljenje i neka mene demantuju a ljude obaveste ali je i to pitanje preko kojeg sajta kad ga vise nemaju.

Pozz

[Ovu poruku je menjao kebic dana 15.04.2007. u 14:44 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao kebic dana 15.04.2007. u 14:47 GMT+1]
[ dados.p @ 15.04.2007. 14:12 ] @
Koje su ovo prevare, pa zar je moguce da ljudi imaju toliko obraza da nemogu prestati lagati. Kao preuzece nas neka jaka firma a sami sebe preuzeli, sve same lazi
i prevare. Domen www.yuweb.info je registrovao Igor Jovanovic iz Berna koja laz!!! pa on je iz Nisa - a na whois http://whois.domaintools.com/yuweb.info je napisano da je iz beca hahahahah...

U donjem delu sajta www.yuweb.info pise

Agencija za marketing i PR Top-Promote - 21220 Bečej - P.Drapšina 3 - Tel.: ++381 (021) 6911 913

Pogodite gde je hostovan sajt top-promote.net http://whois.domaintools.com/top-promote.net Tonijev, a sajt je na nemackom mada je vlasnik neko iz beceja mozda nam on moze malo vise pojasniti.

Citat:
stole986:a domen je reg 9.feb 2007 ! pa kad pre da se skupe toliki klijenti :) i btw gde je ta lista referenci:)
a vlasnik domena je :
Registrant Name:Igor Jovanovic (neki tonijev rodjak verovatno:)

a i serveri te "nove hosting kompanije sa mnoooogo klijenata" se i dalje nalazi kod hetzner.de

a o podacima firme, sedistu i PIB-u da i ne govorimo...cak nema ni mail!
Izgleda da Toni ponovo jase... samo pod drugim imenom :)

Haahahah nemogu verovati 1000 naloga za mesec dana pa stvarno su ludi... To je ili neverovatno velika laz ili imaju zaista dobre menadzere:)

Citat:
LiveForSpeed

I jos jednom da napomenem kako su mogli da rade update 6 marta kada nisu imali pristup domenima i serverima dva meseca, znaci opet prevara, verovatno imaju pristup domenima ali nezele da kazu da nebi izgubili sve naloge.

A koji su ovo name serveri, skinuto sa sajta www.yuweb.info
Naši DNS serveri su:
Naziv IP Adresa
ns9.ns14.de 62.116.129.129
ns10.ns14.de 62.116.163.100
[ LiveForSpeed @ 15.04.2007. 14:41 ] @
ili sam glup ili nista ne kapiram....
Ovo cudo i dalje radi, ali nema tehnicke podrske i nemam mogucnost da promenim hosting (transfer domena)
Neko pominje da se njemu redirektuje, meni je sve kao i do pre 10 danas.... sve po starom...
Mail je prazan, 0 obavestenja.....

ocito ce trebati ovde jos par nedelja da se sve razjasni ja se nadam, pa da se vec jednom zavrsi ova prica.....

Sva sreca da na ovom forumu ima upucenih ljudi pa eto mogu da pratim situaciju :P tnx svima
[ dados.p @ 15.04.2007. 15:11 ] @
Nisi glup nego verovatno ne koristis link srv1-pcth.info za pristup cpanelu, to je bio link za pristup vhcs-u nakon sto im je server pukao ili sta vec bilo to samo Toni zna i kada su se prebacili na ovaj sadasnji, u pocetku se koristio taj link umesto sadasnjeg www.nazivdomena.nesto/vhcs a sada kada ukucas srv1-pcth.info desi se redirect na www.yuweb.info

A kako se meni cini ova se prica nikada nece razjasniti, trebalo bi da za ovo saznaju svi korisnici njihovih usluga, da ih vise nevuku za nos nego da im daju njihove aktivacione kodove za domene i da ih puste da sami odluce gde ce sa njima, a verujem da neko od njih ima pristup domenima samo ne zeli da se izjasni!
[ kebic @ 15.04.2007. 16:05 ] @
Evo jednog resenja vlasnik sajta powercthost je verovatno i vlasnik servera tako da se mozda izvlace na tonija ali evo pa sam pogledaj i zovi njioh nek ti oni rese jer preko njihovog sajta je prevara izvrsena znaci da oni snose veliku odgovornost.

Njihovi sajtovi:
www.powercms.net
http://coppeteam.co.yu/info.htm

Registrant:
CoppeTeam Studio
Dusana Danilovica 1
Novi Sad, 21000
Serbia

Administrative Contact:
Kopricanec, Predrag [email protected]
CoppeTeam Studio
Dusana Danilovica 1
Novi Sad, 21000
Serbia

TEL/FAX:
+381-21-402-102
MOBTEL:
+381-64-25-38-228
+381-63-72-92-065

jel powerCThost znaci ct je nastalo od CoppeTeam ili Kopricanec Predrag.
Resenje je da njih vatate za husu jer ako su mogli da prebace u dogovoru sa nemcima servere na sebe onda neka to urade i sa domenima.

Pozz
[ LiveForSpeed @ 15.04.2007. 17:02 ] @
@dados.p
a ja sam uvek isao na cpanle preko http://srv1-pcth.info/vhcs2/
gde je i dalje sve po starom

Jel probao neko da stupi u kontakt sa ovim "novim" hostingom koji je kao preuzeo server.....
ima li tu nesto novo.....
[ dragan031965 @ 15.04.2007. 18:39 ] @
Prvo Obavestenje za sve onih, koji su prevareni od gospodina Toni Jovanovica!!!

1. Mi kao agencija koja nudi i hosting po domenu yuweb.net (sada yuweb.info) smo posle duge diskusije konacno preuzeli jedan server od hetznera kako bi mogli da spasimo korisnike.
2. Mi smo preuzeli sav dug od januara 2007. do 17.04. 2007 za dva servera i uplatili tri meseci unapred kako bi obezbedili dalji rad.
3. Svi korisnici koji imaju hosting na (88.198.13.40) ce biti ove nedelje obavesteni kako bi mogli da odluce dali zele da ostanu na tom serveru ili da se preseli.
4. Sta se tice domene koju su registrovani sa strane toni jovanovica - molimo jos za koji dan strpljenje - da razresimo mogucnosti kako bi svako mogao da preseli domen ili da ostane kod nas pre izticaja roka.
5. Ko misli da mi zelimo da prevarimo nekoga ili jednostavno nema dobar osecaj, ima mogucnost da se seli sa servera odma.
6. Ko zeli da ostane na ovom serveru moze da ostane. Mi cemo da izpostujemo Rok ugovora. Nakon toga cemo naplacivati po nasim cenama koji mozete videti na nasem sajtu. Mislimo da su cene OK i fer.
7. Mi smo preko nemackog advokata preneli tuzbu protiv toni jovanovicu i hetzner ce se time pridruziti kako bi mogli da predamo slucaj javnom tuzitelju u svajcarske zbog prevare itd.

Jos nesto:
Agencija Top-Promote je prijavljena redovna firma od 15.03.2005 sediste je u Beceju, kome treba PIB ili Maticni Broj kako bi se uverio nek se javi.
Igor Jovanovic nije i nema nikakve rodne veze sa "toni jovanovicu". To je samo slucajno isto prezime. Igor Jovanovic je programer i administrator u agenciji.

Nadam se da cemo sto pre ovo da resimo i da se prica toni jovanovic zatvori - jer tolko price nije vise ni vredan.

Znam da i ovde bas taj toni ovde cita i mozda i pise u ovom threadu - E pa imam poruku za njega:
"Du verlogene Drecksau - wir kriegen Dich noch."

Pozdrav svima

Dragan Drazic
Direktor
Agencija Top-Promote
P.Drapsina 3
21220 Becej
021-6911913
http://www.top-promote.net
http://www.yuweb.info
[ connectingn @ 15.04.2007. 22:21 ] @
http://whois.domaintools.com/yuweb.info

Admin ID:TOJOA0005
Admin Street2:
Admin Street3:
Admin City:Bern
Admin State/Province:Bern
Admin Postal Code:3007
Admin Country:CH
Admin Phone:+41.795858082
Admin Phone Ext.:
Admin FAX:+41.795858082
Admin FAX Ext.:

Tech ID:TOJOA0005
Tech Name:Jovanovic Toni
Tech Organization:Procon Networks
Tech Street1:Monbijoustrasse 80
Tech Street2:
Tech Street3:
Tech City:Bern
Tech State/Province:Bern
Tech Postal Code:3007
Tech Country:CH
Tech Phone:+41.795858082
Tech Phone Ext.:
Tech FAX:+41.795858082

Billing ID:TOJOA0005
Billing Name:Jovanovic Toni
Billing Organization:Procon Networks
Billing Street1:Monbijoustrasse 80
Billing Street2:
Billing Street3:
Billing City:Bern
Billing State/Province:Bern
Billing Postal Code:3007
Billing Country:CH
Billing Phone:+41.795858082
Billing Phone Ext.:
Billing FAX:+41.795858082

Zasto se vodi da je ovaj domen kupio Toni, kao i da je on tehnicar i admin? A sam domen je registrovan 09-Feb-2007 :))

[Ovu poruku je menjao connectingn dana 15.04.2007. u 23:57 GMT+1]
[ LiveForSpeed @ 15.04.2007. 22:36 ] @
@dragan031965
Daj boze da bude tako, evo ja sam na tom IP u i ocekujem mail u tih nedelju dana....

verovatno bih ostao bar jos neko vreme, ali prvo sto bih uradio jeste da dobijem aut kod za domen, jer vise ne zelim da zavisim od drugih ! Nadam se da ce to moci da se izvede ako domen glasi na moj email
[ dragan031965 @ 16.04.2007. 06:55 ] @
@ connectingn
Eto zato sto smo i mi neki domena (moje licne i neke rezerve) kod powercthost.net registrovali. Ali to cemo uskoro promenuti cim budemo imali auth kodove. Tako cemo, nadam se i moci ostalima da posaljemo auth kod kako bi se moglo preuzeti sopstveni domen i onda promeniti podatke.

Danas cemo sve korisnici da obavestimo stanje i sta se moze uraditi.

Pozdrav

Dragan Drazic
Agencija Top-Promote
[ connectingn @ 16.04.2007. 10:48 ] @
Vi kao hosting kompanija ste registrovali domene preko powercthost :) , i to jos u Feb. kad se znalo uveliko da kradu domene... Sumljivo :)
[ kebic @ 16.04.2007. 11:19 ] @
I ovaj stari post je interesantan (clan: dragan031965)

Citat:
Postovano drustvo,

Procon Networks LTD
Jovanovic Toni
Monbijoustrasse 80
CH-3007 Bern

sretno i pozdrav

[ dados.p @ 16.04.2007. 11:25 ] @
Kako je moguce da za tako kratko vreme pridobijete 1000 korisnika, i jos nesto sada pisete kako mozte da pristupite domenima, zamolio bih vas da se ovde izjasnite kako ste to ucinili, i da li imate pristup domenima ili ne! Ali bez lazi!!! Dosta je bilo! Na whois-u je vidjeno da je na nekim domenima radjen update kako kada ste rekli da nemate pristup, sada bi bilo dobro i da u sledecem topicu lepo ispisete listu domena kojima odma mozete dati autorizacione kodove za preregistraciju domena, bilo bi lepo sa vase strane... A iskreno i ja pokusavam da otrgnem neke domene i mozda uspem u tome za koji dan, da iscupam autorizacione kodove a onda cu svima poslati kako to da ucine...
[ dragan031965 @ 16.04.2007. 11:26 ] @
Kao sto sam reko, mi smo za neke stvari zakupili 20GB na serveru za nase projekte a i zatim smo i registrovali neke domene. Tu je upao i yuweb.info. Ne zelim vise da gubim vreme dali je sumljivo ili ne, nek svako zakljuci kako hoce. Mi imamo najbolje namere i svakako moze svako da odluci da li ce ostati na serveru ili ne.

Obavestenje su svim korisnicima danas poslati. Tako da proverite mail i javite se nama.

Pozdrav
Dragan Drazic
Agencija Top-Promote
YUWEB:NET (www.yuweb.info)
[ dragan031965 @ 16.04.2007. 12:06 ] @
@dados.p
Moja Agencija se bavi hostingu vec od 1999 god. tada u minhenu. 2005 sam se doselio poslovno (ne zbog hostinga) u srbiju Beceju. I mi administriramo ukupno 4 servera i zatim preko 1000 domena nasih klijenta. Mislim da je dovoljno objasnjenje.
Sta se tice auth-kodova: Svaki korisnik ce biti obavesten od koga imamo auth-kode, kako bi mogo da vrsi transfer. Necemo objaviti nikakvu listu ovde u forum.

Pozdrav
Dragan Drazic
[ connectingn @ 16.04.2007. 13:18 ] @
Citat:
dragan031965: @dados.p
Moja Agencija se bavi hostingu vec od 1999 god. tada u minhenu. 2005 sam se doselio poslovno (ne zbog hostinga) u srbiju Beceju. I mi administriramo ukupno 4 servera i zatim preko 1000 domena nasih klijenta. Mislim da je dovoljno objasnjenje.
Sta se tice auth-kodova: Svaki korisnik ce biti obavesten od koga imamo auth-kode, kako bi mogo da vrsi transfer. Necemo objaviti nikakvu listu ovde u forum.

Pozdrav
Dragan Drazic

Posle ovakog posta opet mi nije jasno da ste registrovali domen preko powercthost :) , i to jos u Feb. kad se znalo uveliko da kradu domene... I preko kog to sajta radite od '99 god.?
[ dados.p @ 16.04.2007. 13:46 ] @
Ok, kao sto covek kaze obratite im se i trazite vase autorizacione kodove jer ih oni imaju.
[ DJ_IGGY @ 16.04.2007. 14:59 ] @
Ljudi, kratko i jasno:
Gospodin Dragan Drazic iz Agencija Top-Promote, YUWEB:NET (www.yuweb.info) je platio za oba servera dug i unapred za nekoliko meseci!
Njegov admin je uspeo neke aut.kodove da povadi za domene.
Ne vidim zasto neki smatraju ovo opet prevarom!? Svi nalozi ce ostati na serveru dok ne isteknu, a i dobicete aut. kodove od svojih domena (domeni za koji su uspeli da izvuku aut.kodove), ako zelite mozete ostati i dalje kod njih ili preci kod drugih, to je vasa oduka! Mislim da vise nema smisla pominjati Tonija Jovanovica, jer je svima 100% jasno sta je sa njim i sta je napravio!
[ dados.p @ 16.04.2007. 15:15 ] @
Evo ljudi i ja sam danas uspeo da iscupam autorizacione kodove bez icije pomoci za tri domena, bitno je samo da ste vi navedeni kao vlasnik, i procedura je malo teza ali na kraju se uspe... Trebalo bi mi malo poduze da ispisem ovde pa ako neko zeli neka mi se javi na pp.
[ NenadS @ 16.04.2007. 15:42 ] @
Cudno mi je jedno... stigao mi je mail od YUWEB.NET, a taj domen (dakle www.yuweb.net) je istekao i neki domain register robot ga je preregistrovao i sada se tu vrte reklame... a firma je ozbiljna sa vise 1000 klijenata i sl... hm, bas cudno... ali dobro... to je samo moje zapazanje... pored svega ostalog sto se ovde moze procitati...
[ kebic @ 16.04.2007. 17:14 ] @
Samo je potrebno da posaljete fax na seldeci broj 99499415998978

==========================================

Faks treba da bude slican ovom koji je dole naveden, samo je potrebno da unesete svoje podatke i kod vam stize na mail u roku od pola sata od slanja faxa.
Svi podaci moraju se slagati sa onim navedenim prilikom registracije domena.
Obavezno se potpisite i promenite sve podatke koji su navedeni u zagradama na nasem jeziku.

I jos da naveden da je ovaj nacin proveren danas i da sigurno radi jel nama je poslo za rukom da resimo vise domena.

Primer molbe:

===========================================

Helo,

Pleas help me,

My name is (VASE IME I PREZIME), address (VASA ADRESA), (MESTO STANOVANJA), Srbija, phone:(BROJ TELEFONA)

I am owner of next domain: (IME DOMENA ZA KOJI TRAZITE AUTORIZACIONI KOD)

My e-mail address is: (VASA EMAIL ADRESA)

I want to you help me to transfer this domain (IME VASEG DOMENA), to another services and give me authorization code for transfer my domain.

Because Toni Jovanovic (www.powercthost.net; www.procon-networks.net and www.balkandns.info) is a cheat and he don’t want help me and respond me to my e-mail.

Thank you very much!

Best regard.
(VASE IME I PREZIME)

[ Shoshone @ 16.04.2007. 18:34 ] @
Cek,cek,cek...Nesto meni tu sada nije jasno...
Kopricanec Predrag ( tip na ciji racun u HVB banci je uplacivan novac i na cije ime je regovan domen power..) je u istom kosu kao i toni, muljali su zajedno?
[ crews_adder @ 16.04.2007. 18:42 ] @
Je l' bi katanac na ovu temu bio dobrodosao?
[ LiveForSpeed @ 16.04.2007. 19:54 ] @
Evo ja sam dobio od novih vlasnik auth kod na moj zahtev. Ne bi trebalo da bude nikakve prevara jer su dali kod i to veoma brzo (za 10-ak minuta sam dobio povratni mail)

Sve u svemu, sada mogu da prebacim domen na drugi host ili treba prvo da stave na listu za transver (neki unlock) ?
I koliko dugo moze da se drzi tako domen spreman za transfer ?
tnx
[ dados.p @ 16.04.2007. 19:55 ] @
Nema vise tu sta da se kaze i doda ocigledno su svi prevaranti mislim da bi trebala tema da se zakljuca i da se u njoj vise nepise jel se sve ponavlja, da je powercthost prevarant i ko god ima veze sa njima su u istom kosu, ko ima hosting neka bezi sto dalje i neka uzme svoj autorizacioni kod a kako to da ucini moze i da vidi sam.
http://www.elitesecurity.org/t227743-8#1547726
[ kostolac @ 16.04.2007. 22:25 ] @
Sto znaci da posto je moj domen na Tonijevo ime, ja nista ne mogu da uradim, cak ni sa slanjem ovog fax-a. Jer tako ?
Ako ima neko neki predlog - resenje kako uraditi transfer neka kaze.

Hvala unapred svima
[ kebic @ 16.04.2007. 22:56 ] @
Ti probaj da napises fax sa obrazlozenjem zasto nije na tvoje ime ali mislim da ce ti to pomoci samo u slucaju da je domen registrovan na tvoj mail inace nista od transfera domena.
Drugo resenje da kontaktiras novog vlasnika koji je preuzeo sve poslove od tonija i neka ti oni pomognu ako mogu i sledeci put pazi na koga registrujes domen jel ovakvih problema uvek ima.

Pozz
[ pyc @ 06.05.2007. 11:10 ] @
samo da prijavim da sam sa Tonijem i ja imao jako lose iskustvo... zaobilaziti njegovu firmu u sirokom luku.
[ dados.p @ 06.05.2007. 11:19 ] @
Citat:
pyc: samo da prijavim da sam sa Tonijem i ja imao jako lose iskustvo... zaobilaziti njegovu firmu u sirokom luku.

Takodje savet i od mene, nista sa njima nikada vise, cima vam isteknu nalozi bezite koliko vas noge nose, ne dajte se zavarati...
[ NeShYU @ 06.05.2007. 22:48 ] @
Pre neki dan mi je stigao mail:

Code:
Postovani,

najpre bih zeleli da Vam se izvinimo na oduzetom vremenu i uznemiravanju.

Server "srv2-pcth.info" na kome ste imali otvoren korisnicki servis audio
striminga od 05.04.2007. god. se nalazi u vlasnistvu Agencije za web dizajn
i hosting usluge - TREZORengineering.com

U ranijem periodu, kako smo saznali od korisnika koji imaju registrovane
audio/video striminge, hostinge i sl., server nije bio na zadovoljavajucem
nivou u smislu ucestalog ispadanja tj. gresaka "bug" u radu.
U momentu preuzimanja tj. otkupa servera nasi administratori su unapredili
rad svih ponudjenih servisa na sada nasem serveru, tako da se mozemo
pohvaliti tip top resursima i kvalitetom nasih usluga koje Vam mozemo
ponuditi kao najkonkurentnija hosting kompanija u Srbiji.

Iz ovog razloga, molimo Vas, u koliko posedujete zakup nekog od servisa
ondasnjeg PowerCTHost-a prosledite nam na ovu e-mail adresu kompletne
podatke kao i datum uplate i rok prestanka Vaseg naloga po isteku pretplate,
kako bi mogli uporediti nasu bazu i naknadno Vam aktivirali Vas nalog.

S'postovanjem,
TREZORengineering Hosting Team

Mail je stigao sa [email protected] pa me zanima da li je to neka prevara ili je jos neki korisnik primio nesto slicno. Samo da napomenem i da je subjekat bio OBAVESTENJE - Audio striming posto sam imao probni nalog za striming.
[ inodius @ 07.05.2007. 08:32 ] @
Dakle, ovo je strasno, ne mogu da verujem sta se ovde desava...

A sad i neki TREZORengineering...

Citat:
najpre bih zeleli

lol :)
[ dados.p @ 07.05.2007. 15:17 ] @
Ovo je smejurija, cika Toni powercthost je pukao, i sada nasi domacini se bore za parce kolaca ko ce zgrabiti vece, e pa smece ste obicno, zato svi koji imaju naloge bilo da je to hosting, domen, striming bezite od njih glavom bez obzira, resite se njih i zakupite novi nalog negde drugde ima ih sada krs jeftinih i 100 puta boljih od njih, autorizacione kodove ste dobili tako da nemate nikakvih problema, nemojte da se ciganite ionako ste ovaj hosting dobili za bagatelu, jos pre sam govorio da beze ljudi od njih i oni koji su me poslusali su zahvalni i sada ponovo kazem resite se njih i vise u zivotu nemojte imati bilo kakav kontakt sa njima, pokupite svoje naloge, striminge, domene i preselite ih kod dgugih jer ovi nisu vredni vasih para i zivaca, i mislim da vise ne bi trebalo da se savetuje ljudima jer ako posle ovakvih ispada i dalje ostanu kod njih odnosno kod ovih novih, takvima ne treba davati savete to su crne ovce za sisanje...
[ NeShYU @ 07.05.2007. 15:41 ] @
Ma nije meni stalo za hostingi striming, trenutno ga imam na pretek. Mene samo zanima da li je i ovo neka prevara?
[ dados.p @ 07.05.2007. 16:32 ] @
Ma ko ce ih vise znati, stavite ih na black listu i neka se puse... I svaki njihov mail prijavite kao spam.. A jos kada sam video da ste primili mail sa [email protected] pa ocigledno je da je to neka spamina, da iskoristi prevarene korisnike i da uvati kintu kao da ga obavestite kada istice vas nalog da moze pre neko sto ce da vam istekne nalog spamovati vas mailbox sa nekim strava hosting ponudama, e sada treba im poslati mail i cekati odgovor i reci da zelite kupiti hosting od njih i onda kada vidite o kome se radi prijaviti ih za sve moguce zloupotrebe a posebno za spamovanje, i prijaviti ih da im srevere stave na black listu...
[ NeShYU @ 08.05.2007. 13:26 ] @
Pa nema se kome prijaviti a da ima nekog efekta. Sto se tice black liste, nije problem to, vec je problem sto se time spusta nivo provajdera od koga uzimaju server jer kad ovi otkazu server i neko drugi zakupi i dobije IP adrese koje je ovaj server koristio, bice na black listi a nikome ne odgovara da ne moze sa svog servera da posalje mail i slicno. Time powercthost-u necemo nista uraditi jer mislim da su njihovi serveri iskljuceni odavno.
[ cobragangsta @ 31.05.2007. 22:36 ] @
jel imao neko iskustva sa likovima iz "www.webnetstudio.info"
njihova ponuda je bila:

Hosting za samo 29.9din. na mesec dana,
Hosting i sa cPanelom+Fantastiko,
Domen za 4€ uz hosting,
Webdesign paket za svega 4000.00din.+hosting+domen,
Audio striming,
Smin...i jos mnogo toga...

www.webnetstudio.info
[email protected]

a sajt je prestao da im radi otprilike kad i powercthost

obratite paznju na "...i jos mnogo toga..."
mmmmmmmmmmm!
[ NeShYU @ 01.06.2007. 22:29 ] @
Za pocetak je to "...i jos mnogo toga..." vrlo neprofesionalno. Mrzi me da radim whois za domain i ostalo, ali nisu bili na istom serveru jer jedan Tonijev server je imao VHCS panel a ovde se pominje cPanel. Neko negde u ovij temi chini mi se pomenu da je powerct imao 2 servera, pa je moguce da su drugi koristili pod tim imenom. Naglasavam da je ovo samo nagadjanje. Mislim da ovde nema vise sta da se kaze a da nije ponavljanje pa bih molio admine i moderatore da zakljacujaju temu da se ne vrtimo u krug.
[ engineer @ 02.06.2007. 15:30 ] @
Code:
Domain ID:D14133736-LRMS
Domain Name:WEBNETSTUDIO.INFO
Created On:20-Jul-2006 20:55:15 UTC
Last Updated On:14-May-2007 15:05:58 UTC
Expiration Date:20-Jul-2007 20:55:15 UTC
Sponsoring Registrar:Key-Systems GmbH (R124-LRMS)
Status:CLIENT TRANSFER PROHIBITED
Registrant ID:P-499659
Registrant Name:Toni Toni Jovanovic
Registrant Organization:Procon Networks
Registrant Street1:Monbijoustrasse
Registrant Street2:
Registrant Street3:
Registrant City:Bern
Registrant State/Province:Bern
Registrant Postal Code:3007
Registrant Country:CH
Registrant Phone:+41.795858082
Registrant Phone Ext.:
Registrant FAX:+41.325108352
Registrant FAX Ext.:
Registrant Email:[email protected]
Admin ID:P-499659
Admin Name:Toni Toni Jovanovic
Admin Organization:Procon Networks
Admin Street1:Monbijoustrasse
Admin Street2:
Admin Street3:
Admin City:Bern
Admin State/Province:Bern
Admin Postal Code:3007
Admin Country:CH
Admin Phone:+41.795858082
Admin Phone Ext.:
Admin FAX:+41.325108352
Admin FAX Ext.:
Admin Email:[email protected]
Billing ID:P-499659
Billing Name:Toni Toni Jovanovic
Billing Organization:Procon Networks
Billing Street1:Monbijoustrasse
Billing Street2:
Billing Street3:
Billing City:Bern
Billing State/Province:Bern
Billing Postal Code:3007
Billing Country:CH
Billing Phone:+41.795858082
Billing Phone Ext.:
Billing FAX:+41.325108352
Billing FAX Ext.:
Billing Email:[email protected]
Tech ID:P-499659
Tech Name:Toni Toni Jovanovic
Tech Organization:Procon Networks
Tech Street1:Monbijoustrasse
Tech Street2:
Tech Street3:
Tech City:Bern
Tech State/Province:Bern
Tech Postal Code:3007
Tech Country:CH
Tech Phone:+41.795858082
Tech Phone Ext.:
Tech FAX:+41.325108352
Tech FAX Ext.:
Tech Email:[email protected]
Name Server:NS9.NS14.DE
Name Server:NS10.NS14.DE
[ view @ 05.06.2007. 13:15 ] @
Pozdrav svima!
ja sam postavio ovu temu pre sedam meseci i vidim da se jos prica o powercthost-u.U decembru sam otisao u vojsku tako da sam preskocio sva ta zezanja sa tonijem radi-ne radi....
nisam stigao bas sve postove da procitam ali iz ovih koje sam procitao dosta stvari mi nije jasno npr. na cijem serveru se nalazi moj sajt?kako da dodjem do teh. podrske?da li uopste da se zezam sa tim hostingom ili da uplatim kod nekog normalnijeg provajdera?
koliko primecujem kod mene sve radi ok,koristim VHCS panel.jel ima razlike sto neki bivsi tonijevi korisnici koriste Cpanel a neki VHCS?
[ dados.p @ 05.06.2007. 13:25 ] @
Mislim da ih je preuzeo http://www.yuweb.info i da se tamo nalazi tvoj nalog
[ dados.p @ 05.06.2007. 13:26 ] @
Postovani.
Ukoliko niste obavesteni, Powercthost je prestao sa radom zbog malverzacija i prevare od strane coveka koji je stajao iza njega i koji se predstavljao kao Toni Jovanovic iz Svajcarske koji je za sobom ostavio vise neplacenih racuna kako za servere tako i za domene.

Posle vise nedelja pregovora sa nemackom firmom Hetzner kod koje se nalaze serveri uspeli smo da izdejstvujemo da se Toni Jovanovic u potpunosti iskljuci iz citavog posla i da se protiv njega pokrene krivicni postupak, a da se serveri prebace na ime nase agencije.

Novi vlasnik servera je agencija "Top-Promote" iz Beceja, koja je registrovana 15.03.2005 i koja u jednom delu svoga poslovanja nudi usluge hostinga pod nazivom "Yuweb:net hosting"
Vise informacija o agenciji i o usluzi hostinga koje nudi mozete pogledati na adresama:
www.top-promote.net i www.yuweb.info

Agencija "Top-Promote" je izmirila nastale obaveze prema Hetzner-u i potpisala ugovor o daljem zakupu servera.

Svi korisnici koji zele dalje da koriste usluge hostinga na ovom serveru neka se jave putem emaila ili jos bolje direktno putem telefona (021)6911-913.
Agencija "Top-Promote" ce ispostovati sve rokove do kojih su klijenti registrovani bez nadoknade.

Za svaku dalju podrsku u vezi servera i njegovog funkcionisanja kontaktirajte nas putem telefona.

S postovanjem,
Agencija Top-Promote
Odeljenje YUWEB:NET
Petra Drapsina 3/1
21220 Becej
Tel/Fax: (021)6911-913
[ view @ 05.06.2007. 13:59 ] @
Hvala.poslao sam pitanje tehnickoj podrsci YUWEB.net.
mislim da bi ova tema trbala da se zakljuca.
Pozdrav svima!
[ dados.p @ 05.06.2007. 15:00 ] @
Citat:
view: Hvala.poslao sam pitanje tehnickoj podrsci YUWEB.net.
mislim da bi ova tema trbala da se zakljuca.
Pozdrav svima!

Takodje imam isto misljenje...
[ komsija @ 30.09.2007. 18:25 ] @
Zaobidjite i yuweb.net !!!!
Ovo Vam govorim iz nazalost loseg iskustva. Ukinuli su mi domain i hosting 3 mjeseca prije isteka. Sve se moze vidjeti na kada se uradi
whois mog domena, ali "gospoda" iz yuweb.net se ne javljaju na telefon i NE odgovaraju na vec nekoliko poslatih mail-ova.
[ dragan031965 @ 30.09.2007. 20:48 ] @
Neznam ni ko ste Vi niti znaju korisnici iz ovog foruma ko ste Vi.

Ja sam vlasnik YUWEB:NET-a i jedino sto mogu da kazem na ovo je:

Ako smo nekoga pre vremena "iskljucili" onda zbog zloupotrebe hostinga kao postaviti skriptove za "phising" podataka poznate svetske banke, izhakovane sajtovi (joomla), veliko prekoracenje protoka ili sajtove koje jednostavno krse zakone i to ne samo srpske nego i nemacke (serveri se nalaze u nemackoj).
A inace iskljucujemo svakoga ko ne placa racune na vreme - mislim da je to sve posteno.

Do sada sam svaki mail odgovorio, osim one koji neznaju da se ponasaju (vredjanje), ne kazu za koji domen se javljaju (nismo vidoviti, a imamo preko 350 klijenta).

Ako bi procitali na nasem sajtu zasto telefon ne radi onda bi vam bilo i to jasno. A inace postoji kontaktformular koji trebate samo da ispunite. Odgovor Vam sledi u roku od 48 sati.

Pozdrav
[ Koby_FCRS @ 30.09.2007. 21:20 ] @
Kakvog prekoracenja protoka?
Meni kad se ulogujem u kontrol panel pise da imam neogranicen protok.. (iako to nije moguce).
Takodje, na koji nacin ja mogu da preusmerim svoj domen koji je hostovan i kupljen kod vas kad na mail ne odgovarate kako kaze moj prethodnik sagovornik, a telefoni vam nerade?
[ dragan031965 @ 01.10.2007. 07:07 ] @
Postovani,

za prvo, mi odgovaramo mailom. Jeste nam vec ikad pisali?
za drugo, Domen nije kupljen kod nas nego preko prethodnog vlasnika (citajte ovaj celi thread). Ukoliko imamo Auth-kodove, koji smo mogli spasiti, vlasnici ce ga zahtevom i dobiti (i to mozete ovde citati).
za trece, ako se nama vlasnici ne jave, sami su krivi za domen i hosting.

Vise suporta ovde nece biti, jel forum nije za to namenjen. Obratite se nama direktno.
[ kebic @ 01.10.2007. 08:46 ] @
Druze ako nemas autorizacioni kod imas ovde opisano na koji sam ja nacin dosao do kodova za sebe i neke svoje korisnike.

http://www.elitesecurity.org/t...jom-domena-www-powercthost-net
[ komsija @ 01.10.2007. 09:39 ] @
Citat:
dragan031965: Neznam ni ko ste Vi niti znaju korisnici iz ovog foruma ko ste Vi.

Ja sam vlasnik YUWEB:NET-a i jedino sto mogu da kazem na ovo je:

Ako smo nekoga pre vremena "iskljucili" onda zbog zloupotrebe hostinga kao postaviti skriptove za "phising" podataka poznate svetske banke, izhakovane sajtovi (joomla), veliko prekoracenje protoka ili sajtove koje jednostavno krse zakone i to ne samo srpske nego i nemacke (serveri se nalaze u nemackoj).
A inace iskljucujemo svakoga ko ne placa racune na vreme - mislim da je to sve posteno.

Do sada sam svaki mail odgovorio, osim one koji neznaju da se ponasaju (vredjanje), ne kazu za koji domen se javljaju (nismo vidoviti, a imamo preko 350 klijenta).

Ako bi procitali na nasem sajtu zasto telefon ne radi onda bi vam bilo i to jasno. A inace postoji kontaktformular koji trebate samo da ispunite. Odgovor Vam sledi u roku od 48 sati.

Pozdrav

Dragane,

poslao sam Vam privatnu poruku u njoj sve pise (kada sam dobio mail od vas, kada sam vam odgovarao....).

Zalim sto sam morao ovdje da Vas prozovem, ali mozda mi pomogne.

EDIT:pomoglo je!

[Ovu poruku je menjao komsija dana 03.10.2007. u 04:26 GMT+1]
[ bukovski @ 01.10.2007. 18:22 ] @
bezite dok mozete i od njih isto sr*nje samo drugo pakovanje ! imate milion boljih hosting kuca ! Ko se jednom zezne nece nikad vise ...
[ view @ 08.10.2007. 19:25 ] @
evo i ja opet da se javim ja sam otvorio ovu temu pre skoro godinu dana i vidim da se jos uvek komentarise prevara powercthosta-yuwebnet.mozda se vlasnik promenio ali namera da varaju ljude je ostala ista.prosle godine hosting sam platio po veoma povoljnim uslovima a evo danas sam dobio mail od yuweb-a i traze da im platim taj isti hosting DESET x VISE!!!!Pa da li ste vi normalni?od tih 350 klijenata sto spominjete garantujem da vam do kraja godine ni pola nece ostati A mozda i hoce jer doci do gospode iz tehnicke podrske je nemoguce,u periodu kada se promenio vlasnik hostinga trazio sam aut...code i dobio sam pomislio sam da niste losi i da ostavim sajt na vasem serveru ali iz nekih drugih licnih razloga pre dva meseca sam odlucio da promenim hosting i transferujem domen.zakupio sam prostor kod drugog hosting provajdera i pokrenuo transfer domena sa codom koji sam dobio od vas i posle nekog vremena javila mi se teh.podrska novog provajdera sa obrazlozenjem da ne mogu da izvrse transfer domena cafe022.net jer autorizacioni kod nije tacan i domen nije otkljucan!kad sam otisao na sajt yuweb.info okrenuo sam broj fiksnog 021****** i nisam nikog dobio...na sajtu ima neko obavestenje da fixni ne radi.ALOOO bre pa zasto ljudi koriste vise brojeva ili mobilne???a oni stavili jedan fixni broj,to je prava hosting firma koja ima jedan broj telefona i to neradi...A KONTAKT FORMULAR sam poslao nekoliko puta sa zahtevom da mi daju autorizacioni kod i da otljucaju domen ali nista od odgovora,a sad me se setili kad treba da se uplati za sledecu godinu,toliko od te tehnicke podrske...
i onda u razgovoru sa novim hosting provajderom dogovorim da mi registruju novi domen www.cafe022.COM i resim svoje probleme!

JA SAM SE PREVARIO NEMOJTE I VI!!!!

Pozdrav
Zeljko Paunovic

[ dragan031965 @ 09.10.2007. 08:37 ] @
Postovani Zeljko,

ako napisete vec ovakvo nesto onda napisite i detajle. Vi ste pre godinu dana kod tonija (powercthost) kako vi kazete deset puta manje platili. To je onda negde oko 23DIN/Mesecno ili 276DIN godisnje. Za Hosting od 250MB prostora i neograniceni protok.

Molim Vas lepo, gde to ima.
Toni je Vas prevario. Da nebi mi uskocili i preuzeli server i dugove itd. Vi i 350 ostalih od 15.Marta 2007 nebi imali nista. Ni Domen, ni Hosting.

Sada kad ste dobili predracun od 2.760DIN za godinu dana hosting za 250MB i dozvoljeni 15GB Protok, vi se bunite. A dobili ste obavestenje vec onda i da ce posle ispostovanog roka, uslove biti po nasim cenama. A vi sada kao da ste se iznenadili. A bili ste vise puta na nasem sajtu, verovatno. Inace ne bi znali gde je kontaktformular....

Sta se tice Kontakt i nas telefon. Na zalost je stvarno tako da prebacivanje naseg broja traje suvise dugo. Za to nismo mi krivi. Namerno nismo postavili mobilni broj. Postoji svakako kontakt preko formulara.

Sta se tice vaseg Auth-Koda koji ste dobili od nas. To su podaci koji smo dobili. Do sada su bili svi tacni i nijedan vlasnik se nije zalio ili slicno. Tu ste mogli i da procitate nacin kako doci do koda i bez nas.

Nismo mi krivi da ste vi naseli na prevaranta Toni Jovanovicu i da ste mu sve verovali i da ste zakupili za 23DIN mesecno Hosting.

Ali ovde je valda takav nacin, uvek druge kriviti za svoje greske. I najlakse je ovde u ovom forumu.
[ kebic @ 10.10.2007. 08:17 ] @
Interesantno ni sajt vam nije aktivan a ne samo telefon.
[ dragan031965 @ 10.10.2007. 08:31 ] @
Apache se zaustavio. Razlog jos neznamo i radimo na tome.
[ dragan031965 @ 10.10.2007. 08:52 ] @
Evo sada opet sve radi!
[ kebic @ 10.10.2007. 09:09 ] @
Ok sad stvarno radi sajt ali ne i kontakt forma.
[ view @ 11.10.2007. 17:35 ] @
Citat:
Molim Vas lepo, gde to ima.
IMA?

Istina je da je to bilo povoljno ali normalno je da trazim nesto jeftinije nego da me sisaju.

Kao prvo ja nisam zakupio 250mb vec 100mb prostora a 100mb sam dobio na poklon jer je bio jedan problem pa su mi kao za uzvrat poklonili jos 100mb a odakle sad 250mb to stvarno ne znam.evo ako neko zeli da pogleda stari tonijev sajt http://web.archive.org/web/200...22/http://www.powercthost.net/
sada hostujem dva sajta kod jednog domaceg provajdera.jedan host ima 200Mb prostora sa 40gb protoka za 89din/mes
a vi skoro isti prostor za 230din/mes sa 25gb MANJE protoka i sa mnogoooo slabijom tehnickom podrskom (bez podrske)

Citat:
Sta se tice Kontakt i nas telefon. Na zalost je stvarno tako da prebacivanje naseg broja traje suvise dugo. Za to nismo mi krivi. Namerno nismo postavili mobilni broj. Postoji svakako kontakt preko formulara.

Pa i ja cekam da mi prebace fiksni telefon vec 15 godina i sta sad...kupio sam mobilni i resio problem cak je i taj propali powercthost imao i fiksni i online tehnicku podrsku i mail i "mobilni" a vi nista.a kontakt formular ili ne radi ili samo meni niste odgovarali pa je ovo jedini nacin da vam se obratim a i dobro je za vasu anti-reklamu jer je ova tema prikazana oko 11000 puta.
Citat:
Sta se tice vaseg Auth-Koda koji ste dobili od nas. To su podaci koji smo dobili. Do sada su bili svi tacni i nijedan vlasnik se nije zalio ili slicno. Tu ste mogli i da procitate nacin kako doci do koda i bez nas

Za ovo vi niste krivi i ako jeste oprastam vam...dosadilo mi da se cimam sa prevarantima...

Citat:
Nismo mi krivi da ste vi naseli na prevaranta Toni Jovanovicu i da ste mu sve verovali i da ste zakupili za 23DIN mesecno Hosting.

Ali ovde je valda takav nacin, uvek druge kriviti za svoje greske. I najlakse je ovde u ovom forumu.

Ja stvarno ne poznajem Tonija Jovanovica i nije me on prevario vec sam se sam prevario ali necu opet jer smatram da nije u redu ako sam ja korisnik usluga vaseg hostinga bez obzira ko je glavni ili ko stoji iza svega da jedne godine platim jednu cenu a sledece 10 ili 20 puta vise.to bi bilo kao sto je telenor kupio mobtel i da je sad povecao cene 20 puta,verujem da bi svi presli na mts ali to se nije desilo.
jedno pitanje za vas
Zasto ste uopste uzimali te servere i reklamirali se kao da ste vi spasili ove prevarene korisnike powercthosta?mislim da bi ste bolje prosli da ste otvorili firmu i ponudili trzistu neku konkurentnu cenu hostinga i verujem da bi imali vise korisnika nego sada sto ste nasledili pa hocete da udarate po usima sa cenama.