[ Zoran Rodic @ 14.11.2006. 07:30 ] @
[ Zoran Rodic @ 14.11.2006. 07:30 ] @
[ Mitrović Srđan @ 14.11.2006. 07:57 ] @
Stvarno ovo vise sa stancovanjem tema i kopiranjem raznih izvora
je dosadilo i Bogu i narodu. [ ventura @ 14.11.2006. 07:58 ] @
'Mala' ispravka:
Time Europe Magazine 60 years of heroes P.S. Zašto je on izlistan pod "Rebels & Leaders"? Zar ne bi trebalo da je on neki inovator? [ cynique @ 14.11.2006. 11:52 ] @
Citat: ventura: 'Mala' ispravka: P.S. Zašto je on izlistan pod "Rebels & Leaders"? Zar ne bi trebalo da je on neki inovator? Nema puno toga inovativno u linux kernelu, trebalo mu je 13 godina da dobije (tj. klonira) elementarne stvari koje drugi OS-evi imaju od početka, kao što su O(1) scheduler, punu podršku za large pages, te preemptive kernel koji skalira na više od 4 CPU-a, od kojih su sve mahom donacije koda iz SGI-a, IBM-a i ostalih velikih kompanija, a ne djelo Linusa i sl. "m4d hax0ra". Linus je tu više utjelovljenje nekakvog prkosa spram korporativnog okruženja i razvoja softvera po potrebi i zahtjevima mušterija. Umjesto odavanja počasti nekom "anonimnom F/OSS koderu" u maniri narodnooslobodilačkih spomenika iz prošlog milenija, uvijek je za širu publiku (za Šteficu u tajništvu i sl.) primječivije idolizirati cijeli pokret u jednoj personi, i priču začiniti pikantnim dramaturškim detaljima (college dropout u sukobu sa "eminentnim OS stručnjakom" dr. Tannenbaumom je odlučio jednog dosadnog četvrtka poslijepodne promijeniti svijet kad je prepisao prvu liniju koda iz Minixa...) [ xtraya @ 14.11.2006. 13:26 ] @
haha, a billy je pisao MS DOS od nule ili je kupio DR DOS?
HAHAHAH [ ventura @ 15.11.2006. 10:24 ] @
Citat: xtraya: haha, a billy je pisao MS DOS od nule ili je kupio DR DOS? O bože... Porediti Billa i Linusa je u najmanju ruku smešno... Bill je promenio svet, da ti nije njega ti danas ne bi kucao na računaru i pisao ovakve gluposti na ES-u... Linus na drugu stranu, je plagijator koji kopira ono što su drugi napravili i još uvek kaska 5-10 godina za industry leaderima. To je činjenica, i meni je upravo bilo interesantno to što on nije proglašen za nekog inovatora (za kakvog on voli da se odaje, kao uostalom i cela ta ekipa), već za nekakvog buntovnika... [ Zoran Rodic @ 15.11.2006. 11:17 ] @
@blood
Pre nekih 2 meseca u u forumu Predlozi i pitanja (tema je obrisana, cini mi se), neko je konstatovao da je Advocacy postao dosadan jer se svodi na obicno prepucavanje i lupetanje gluposti i da ga treba zatvoriti. U ovom trenutku, mozes da biras izmedju 2 opcije: 1. Da postavis flame temu gde ce preovladjivati ovakvi komentari 2. Da postavis neku vest, (primer 1 ili primer 2) informaciju koja ce imati neke uljudne i smislene komentare. Smatram da je advocacy sjano mesto gde se moze, postaviti, procitati i komentarisati neki dogadjaj. Ako nisam u pravu, tu je moderator me opomene, izbrise temu ili da se pojavi jos komentara slicnih tvojima. U tom slucaju, moje je da procenim svoje ucesce Ili, pak smatras da treba da sacekamo da Dragi tata i Degojs u nekome otkriju “linuxovca” (ma sta to znacilo) . Sa druge strane mozda je bolje da se otvori jedna tema u kojoj se generalno pljuje, hvali, komentarise sve uopsteno bez obzira na naslov. Mada, mozda su neki u pravu pa se jos samo nisam navikao, samo nije mi jasno, na sta? [ vladdy @ 15.11.2006. 19:02 ] @
ovo su stvarno gluposti, samo se ponavlja i ispira isto bla bla truc truc iz supljeg u prazno
[ Mitrović Srđan @ 15.11.2006. 21:00 ] @
Citat: da ti nije njega ti danas ne bi kucao na računaru i pisao ovakve gluposti na ES-u... Linus na drugu stranu, je plagijator koji kopira ono što su drugi napravili i još uvek kaska 5-10 godina za industry leaderima. Mislim da je gosn ventura ovim dovoljno rekao i da treba da se povuce iz rasprava u advocacy forumu ;-) Citat: da ti nije njega ti danas ne bi kucao na računaru i pisao ovakve gluposti na ES-u [ Dragi Tata @ 15.11.2006. 21:13 ] @
RMS će da smrša od muke.
[ Not now, John! @ 15.11.2006. 21:14 ] @
Citat: blood: Mislim da je gosn ventura ovim dovoljno rekao i da treba da se povuce iz rasprava u advocacy forumu Ja još ne gubim nadu da se ventura samo šalio. [ degojs @ 15.11.2006. 22:10 ] @
Citat: blood: Mislim da je gosn ventura ovim dovoljno rekao i da treba da se povuce iz rasprava u advocacy forumu ;-) S obzirom da se javljaš stalno iz Windowsa, nije ventura baš ni pogrešio. [ ton_majstor @ 15.11.2006. 22:36 ] @
No, vi zaista ne vidite ko je sve u TOM spisku "heroja"!!!
PeRtla Keli Jicak Rabin Vaclav Havel Imre Nađ Leh Valensa Margaret Tačer ... Nataša Kandić!!!??? WTF!!!??? http://www.time.com/time/europe/hero2006/kandic.html [img][att_url][/img] HA-HA-HA! Lepo društvance, čast MNOGIM izuzecima! Linus je "prirodan" deo toga, po shvatanju urednika. Da sam na njegovom mestu, protestovao bih.. ybog turanja u spisak sa takvim skotovima (ne mislim na Kandićku, tužiće me)! Pozdrav! [ xtraya @ 15.11.2006. 22:46 ] @
Citat: O bože... Porediti Billa i Linusa je u najmanju ruku smešno... Bill je promenio svet, da ti nije njega ti danas ne bi kucao na računaru i pisao ovakve gluposti na ES-u... Linus na drugu stranu, je plagijator koji kopira ono što su drugi napravili i još uvek kaska 5-10 godina za industry leaderima. chek chek, ko je kupio DigitalResearch DOS? MS ili Linus? (tad je bio klinja sa svojih 10-ak godina) [ Mitrović Srđan @ 15.11.2006. 23:30 ] @
@degos
Jao kako sam lame koristim win ;-) Jel to zabranjeno mozda. Ukoliko ti nekog cenis ili njego znanje po OS sa koga ispise par postova na es onda stvarno ne znam...Sta je sledece CPU merenje pritiska , krvne grupa? Neku ljudi su generalno jako zadrti windows advokati toliko arogantni da i sami sebi smetaju. A jel kad se javim sa *nixa tad sam baja ili sta ? Veoma zanimljiv nacin razmisljanja degojs. Samo pokazujes dokle ide primitivnost win advokata. [ xtraya @ 15.11.2006. 23:34 ] @
a ta glupost koji je OS host masina, he he, pa to samo degejs moze da smisli...
mrzi me sad da pisem 5 postova sa razlicitih os-eva [ Zoran Rodic @ 15.11.2006. 23:48 ] @
ma samo kazi, koji treba
[Ovu poruku je menjao alkion dana 16.11.2006. u 08:18 GMT+1] [ NastyBoy @ 16.11.2006. 00:47 ] @
Krenuli smo da lepimo tapete na svakoj temi.... naaajs...
Citat: RMS će da smrša od muke. Hehehe i ja bih rekao... izgleda da vlada opshta zabuna u neukim medijima shta je to ustvari Linux :) Nego, Why the Linux desktop dream is over [ degojs @ 16.11.2006. 02:03 ] @
I lep zakljucak iz teksta:
Citat: My view - to have any chance of gaining ground, Linux has to get ahead, rather than always a couple of years behind. [ Zoran Rodic @ 16.11.2006. 07:22 ] @
...CIO Jury had to say about it here, and click here to see other CIO Jury results...
O ovome mislite/pricate/pisete? A da otvorimo temu CioJury vs LugoNS ? [ Apatrid @ 17.11.2006. 06:37 ] @
Citat: cynique: Nema puno toga inovativno u linux kernelu, trebalo mu je 13 godina da dobije (tj. klonira) elementarne stvari koje drugi OS-evi imaju od početka, kao što su O(1) scheduler, punu podršku za large pages, te preemptive kernel koji skalira na više od 4 CPU-a, od kojih su sve mahom donacije koda iz SGI-a, IBM-a i ostalih velikih kompanija, a ne djelo Linusa i sl. "m4d hax0ra". Linus je tu više utjelovljenje nekakvog prkosa spram korporativnog okruženja i razvoja softvera po potrebi i zahtjevima mušterija. Malo je nategnuto Linusu utrpavati "nekakav prkos spram korporativnog okruzenja" u slijedecoj recenici poslije tvrdnje da je njegovo cedo pun-punano koda napravljenog u "velikim kompanijama", ne cini li ti se? Ako je Linus simbol (?!) nekakvog prkosa, onda se radi o prkosu ogranicenom na jednu i samo jednu korporaciju. ;) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|