[ pejch @ 14.11.2006. 14:34 ] @
Gigabite GA7DXE F5
NVIDIA 6200 AGP
768 MB Ram
AMD 761 cip set

Problem oko instalacije windovsa koji mi se nikad nije javljao.Odradi kompletan posao krene u restart i kad treba da ga podigne i nastavi instalaciju napise mi poruku error loading operating system. posumjnao sam na ram memoriju uzeo od prijatelja njegov modul od 512 MB pokusao ponovo i opet isto ,savet sam poslusao od drugog prijatelja da izbacim graficku stavim neku drugu odradim instalaciju vratim graficku instaliram drajvere i teraj,ali opet avaj problem isti i poruka ista error loading operating system.Skinem HDD odem kod prijatelja i stavim kod njega u masinu odradi instalaciju bez problema.Vratim se kuci probam instalacije Linuxa Mandrake 10.1 instalacija prodje bez problema linux radi.Pregledan BIOS sve O.K.
Neznam vise sta da probam.
[ mLAN @ 14.11.2006. 15:04 ] @
Pogledaj sta ti je namesteno za first boot device u biosu... (treba da bude cd, pa hdd (ili c))

Ako imas utaknut neki USB uredjaj u racunar izvadi ga, pa pokusaj ponovo...
[ iMiki @ 14.11.2006. 15:15 ] @
Mozda ti je los CD, mozda.

Probaj instaliraj Win98 ili WinMe tek da se podigne komp (bez drajvera).
Iz Win98(Me) pokreni instalaciju XP-a, cisto da vidis sta se desava.

P.S. Znam da je ludo ali probaj.
[ MMX @ 14.11.2006. 16:08 ] @
A kakvu gresku ti racunar izbacuje? Kada bi nam napisao celu poruku, mozda bi mogli da pomognemo... Ovako, mozemo samo da nagadjamo sta je u pitanju.
[ SlobaBgd @ 14.11.2006. 16:41 ] @
@ MMX:
Citat:
pejch:
napise mi poruku error loading operating system.
[ vaske71 @ 14.11.2006. 16:43 ] @
Mozda i najverovatnije su ti dva hardverska dela na istoj adresi na primer Modem i zvucna kartica pa se procesor zbuni ajd probaj da skines modem pa pokusaj pa da vidimo dalje !!!
[ MMX @ 14.11.2006. 17:07 ] @
@ SlobaBgd

Ok, mislio sam da mu izbacuje malo vise detalja.

@pejch

Pogledaj sta kazu na Microsoftovom sajtu u vezi tvog problema:

http://support.microsoft.com/kb/326676
[ vaske71 @ 14.11.2006. 17:18 ] @
@Pejch@ Normalno da si stavio opciju za Bios Difolts zar ne!!! ili nisi ???
[ pejch @ 14.11.2006. 18:07 ] @
Sve sto ste mi savetovali sam uradio.
Zaboravio sam samo da jos kazem da posedujem i drugi HDD na kom je instalisan windows sp2 i on radi odlicno.Ovaj HDD je bio u recku i resio sam da i na njega instalisem windows i da ga namestim samo za igrice.Normalno je da sam u biosu odradio sta treba da sam uklonio HDD na kom je istalisan O.S , medjutim nije mi jasno sta smeta instalaciji neka od komponenti ga zeza.Ukloni sam i modem jer sam i na to posumnja medjutim ista situacija,poruka prilikom ponovnog podizanja O.S glasi ERROR LOADING OPERATING SYSTEM.Ista poruka je kad sam probao i sa O.S 2000 , jedino Linux nepravi nikakav problem i sve prodje O.K.
[ Milan Gligorijevic @ 14.11.2006. 18:35 ] @
Nabavi startnu disketu, podigni sistem sa nje, i ukucaj C:\NTDETECT.COM
Sačekaš 5 do 10 sekundi i restartuješ računar.
[ iMiki @ 15.11.2006. 07:53 ] @
Izgleda da si se upetljao.
Za podizanje Windows-a postoji nesto sto se zove NTLOADER (win to sam ubaci u boot sektor harda) pitanje je gde se to tebi nalazi (na kom hardu). Mozda ovaj XP nije u stanju da prepozna NTLOADER od SP2 i da se ugnjezdi u njega i prijavi ovaj drugi sistem pa da pri podizanju imas opciju da izaberes koji sistem hoces.
[ pejch @ 15.11.2006. 09:49 ] @
ok Miki na hdd0 mi je o.s. i on je master drugi hdd je na slave.Izvadio sam iz racunara i hdd0 i na njegovo mesto stavio drugi hdd1 setovo ga na master i krenuo instalaciju i tad pocinju problemi.Pogleao sam sto mi rece MMX ali tu pise da je problem u biosu,kod mene je bios na defoltu,napominjem da me zeza XP i 2000 ali zato Linux nepravi nikakav problem.Sav hardver je o.k. ali jednostavno nece i nece.