[ tihi_20 @ 14.11.2006. 16:44 ] @
Nedavno smo skinuli sa sajta ETF-a novu verziju mog omiljenog pretrazivaca Opera. Posto sam pocetnik u Linux-u zanima me kako da je instaliram jer vidim da nije isto kao pod Windowsom. Hvala |
[ tihi_20 @ 14.11.2006. 16:44 ] @
[ jorganwd @ 14.11.2006. 17:30 ] @
Nauci da citas manual prvo.
[ MMX @ 14.11.2006. 17:35 ] @
1) Raspakujes .tar.gz arhivu koju si downloadovala
2) pomocu konzole udjes u folder sa sadrzajem arhive koju si otpakovala (prethodni korak) i ukucas ./install.sh 3) pratis upustva na ekranu Ako jos nesto nije jasno, pitaj u okviru ove teme. [ lord_celtic @ 14.11.2006. 18:19 ] @
Ako ti to neide skini rpm paket i instaliraj, dvoklik i instalira se.Za pocetak ce ti to biti najbolje dok se nesnadjes sa tar.gz paketima..
www.rpmseek.com ovde imas mnostvo rpm-a http://packman.links2linux.org/ ovo ti je samo za suse linux, tu ces naci rpm podršku za skoro sve što ti treba od multimedije do........... [ Backy @ 14.11.2006. 19:16 ] @
na zvaničnom sajtu opere postoje linkovi do prekompajliranih paketa za razne distribucije...
[ kvaju @ 08.05.2008. 17:07 ] @
Pozdrav
Evo instalirao sam Operu 9.2 na Ubuntu 8.04. Instalirao sam je zbog toga jer u mozzili kad otvorim par tabova, CPU mi skoči preko 80, i nekad nestaje boje (bude crno bjelo). Instalirana je i otvorio sam evo 8-9 tabova, radi bez problema, CPU mi je 10. No kad god odem recimo na youtube, nemogu da gledam klipove niti išta, samo stoji, čak ne vidim ni preview klipa. Evo ss ![]() Što mi je činiti, flash imam instaliran, instalirao sam ga kod mozzile. Do čega bi moglo biti? Hvala [ jonathan @ 08.05.2008. 21:22 ] @
Tools - Preferences - Advanced - Content - Change path - Find New
Ako je slučajno nema, dodaj putanju do mesta gde si instalirao flash plugin. Alek [ Ixtis @ 08.05.2008. 22:38 ] @
Citat: jonathan: Tools - Preferences - Advanced - Content - Change path - Find New Ako je slučajno nema, dodaj putanju do mesta gde si instalirao flash plugin. Alek Ma jok. Treba ti starija verzija Flashplayera 9.0.r48. Ili jos bolje, skini Operu 9.5beta i udri Youtube do mile volje. Onaj flash sto ide uz mozillu je osakacen i opera sa njim ne fercera bas najbolje. Znaci Opera 9.5b, i ona moze da radi i sa Flashplayer 9.0.r124. Skini flash sa Adobinog sajta "flashplayer_9r124_linux.tar.gz". Raspakuj ga, i u folderu koji se zove "install_flash_player_9_linux" startuj Terminal i ukucaj "./flashplayer-installer". Trazice ti da mu zadas putanju do Opere (npr. usr/lib/opera) i to je to. Pozdrav. [ kvaju @ 08.05.2008. 22:59 ] @
evo c/p s ovog foruma drugog, na kojem sam pisao istu scenu
sad je ok, opera radi super. Hvala vam još jednom, napokon imam browser koji u Linuxu radi normalno..napokon icon_biggrin Skinuo sam 9.05 beta verziju, i instalirala se preko ove, sad radi ok. hvala još jednom, pozzz icon_biggrin PS. Bit će još vjerovatno masa pitanja od mene, najbolje bi bilo da otvorim neki svoj topik u kojem ću samo ja da spamam icon_biggrin, jer još nisam ufrštuljio ove sude i ovo icon_smile Baš me zanima kako je vama bilo kad ste se vi prvi put susreli s Linuxom općenito, nebitno koji distro, i kakvi su vaši početci bili. EDIT - E jesam ga urekao. Ostavio comp na 5 min. vratio se, 3 taba otvorena koja nemaju nikakvih video klipova nit išta, znači samo stojalo, zakucano 99% CPU. A neam sreće nikako. KAko vi izlazite na kraj s ovim fakin flashom općenito? i drugi post, par minuta kasnije....!!! Evo baš zatvorio Operu, i sve mi pogašeno, CPU i dalje zakucan na 100%, buka u računalu je bila nepodnošljiva, u procesima je pisalo operaplugin neki i išao sam na njeg kill proces, no i dalje je brujalo. Znači sve pozatvarano, samo desctop prazan a ono zakucano. a jesam nezer uglavnom pomanitalo sve PS. jonathan i ixtis hvala vam [ lord_celtic @ 29.05.2008. 22:49 ] @
E sad pogledaj u koji ti proces uzima 99% procesora pa javi.
Zasto imam osecaj da je to beagled-helper..... Ako je to samo napravi uprgade paketa i resices problem Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|