[ Nije bitno @ 14.11.2006. 22:01 ] @
| Kako mogu da ubacim srpski jezik ali latinicu u Regional Settings u Control Panelu?Radi se o Windows-u 98 SE.
Tamo imam samo mogućnost biranja srpskog (ćirilica) zatim slovenskog,hrvatskog itd...ali srpski-latinica nema...
Znači ne radi se o jeziku tastature,tu imam i ćirilicu i latinicu.Inače ne postoji nikakva opcija "add" tako da pojma nemam kako da instaliram to.A mora da postoji neki način.
|
[ calexx @ 14.11.2006. 23:27 ] @
Zvanično ne možeš nikako jer M$ to nije ubacio u bilo koji Wndows koji nije NT. Kao da su različite ekipe radile, od prvog NT ima oba srpska regiona/pisma dok 3.x pa 9.x i valjda i Me uopšte ne poznaju srpsku latinicu.
Postoje dva načina, jedan je da kod instalacije Win98 izabereš slovenački ili hrvatski a posle primeniš jedan mali patch tj izmeniš par reda u redžistriju ali ako si već instalirao, postoji nekoliko pečeva koji to rade, praktično zamene nekoliko detalja u redžistriju i promene sistemske fontove. Ovo poslednje je potrebno da bi za imena fajlova i slično mogla da se koriste naša slova. Ja uvek koristim prvi način.
[ Not now, John! @ 14.11.2006. 23:35 ] @
Pogledaj na
www.ambra.rs.ba. Opisana je procedura za Windows ME, ali ćeš lako skontati kako da uradiš na Win98. Uglavnom, za to što tražiš, dovoljno je dodati znakovnu vrijednost u registry i u Regional Settings će se pojaviti Serbian (Latin). Podrška za srpsku latinicu je ugrađena u Win98, ali je nema na listi. Pitaj boga zašto...
[ calexx @ 15.11.2006. 00:04 ] @
Taj prvi deo menja samo opciju u Regional Settings ali da bi dobio naša slova u sistemskom delu, mora da uradi i sve ono što je opisano na linku koji je na dnu stranice. Zato su neki i napravili patch da bi olakšali posao a to, kao još mnogo toga, ima
na sajtu mog prijatelja. :)
[ Not now, John! @ 15.11.2006. 09:16 ] @
Pa, što ne stavi link u prethodnoj porucu?

[ calexx @ 15.11.2006. 10:46 ] @
Ako misliš na
ovaj link, pa stavio sam ga.

[ Not now, John! @ 15.11.2006. 20:13 ] @
Hehehe, nikako da se razumijemo. Mislio sam zašto nisi stavio taj link u svom prvom odgovoru postavljaču teme. No, nema veze. Bitno je da čovjek ima više rješenja.
Mene je nerviralo što su mnogi na takva pitanja odgovarali sa "reinstaliraj Windows", pa sam i sastavio to uputstvo da prekinem taj trend.
Pozdrav.
[ calexx @ 15.11.2006. 21:57 ] @
Pa nisam stavio pošto nisam znao gde je zapelo. Jedan način je za novu instalaciju, drugi za sređivanje postojeće. U svakom slučaju, mi ovde obnavljamo staro gradivo a onaj ko je počeo temu se ne javlja da znamo kako da nastavimo. ;)
[ Nije bitno @ 16.11.2006. 11:20 ] @
Ehehe evo me.
Sve je sredjeno,hvala svima na pomoci.
Ovo upustvo je obavilo posao...
http://www.ambra.rs.ba/regional.htm
Tako da ako nekom ubuduce bude trebalo...
[ calexx @ 16.11.2006. 17:43 ] @
Ako nisi odradio i onaj deo koji opisuje link na dnu stranice, verovatno nećeš moći da koristiš naša slova za imena fajlova ili foldera.
[ Nije bitno @ 16.11.2006. 22:34 ] @
Nisam to uradio...
Ne poklapa se baš sve sa WIN 98 (kao i što piše) a i neki djelovi mi nisu baš najjasniji,pokušao sam malo ali bolje da ne idem dalje kad nisam siguran šta radim i da ne smaram sa pitanjima koja bih postavljao.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.