[ define @ 15.11.2006. 23:18 ] @
Evo nesto obilazim sajtove u zadnje vreme i vidim da na vecim sajtovima kao da imaju sopstvene forume koje su oni kreirali. Interesuje me da li neko to stvarno pravi sve ispocetka ili se koristi nesto. Koliko vidim ono nije phpbb niti neki od foruma koje sam koristio.

Ono sto je fino je sto na sajtu mogu da se koriste jedni korisnici za sve, pa eto pre nego se upustim u avanturu bolje da pitam.
[ define @ 15.11.2006. 23:25 ] @
Mislio sam da ova tema treba da bude u php-u zato sto sam bas mislio da radim forum u php-u i da ne otvaram jos jednu temu. Ovde mi niko nece odgovoriti od ljudi koji prave forume.
[ Jezdimir Lončar @ 16.11.2006. 10:42 ] @
Eh...
Prvo mi reci koliko je tvoje znanje iz PHPa i MySQLa ?
Ovaj forum je baziran na tForum-u, sto, ako mene pitas je teze bilo modifikovati nego praviti iz pocetka.
Koliko sam ja upoznat sa svim ovim na ESu, samo je ACP ostao isti..
[ Jezdimir Lončar @ 16.11.2006. 10:43 ] @
Ja licno mozda bih i umio da sklepam neki forum ali bi mi za to trebalo mnogo vremena...
A i nije mi to nesto pretjerano neophodno.
Kad budem u buduce koristio forume, koristicu neku modifikovanu verziju koju sam sam modifikovao.
[ komentator @ 16.11.2006. 11:35 ] @
Meni se cini da velika vecina koristi gotove forum skripte, modifikovane ili ne.

Vrlo vrlo retko sam nailazio na namenski pravljene forume.
[ vejin @ 16.11.2006. 12:13 ] @
Ja sam se odlucio za gotovo resenje pre svega zbog tehnicke podrske korisnika. Preporucio bih da se prvo proba sa gotovom verzijom foruma , ap tek onda da se proba napraviti neka licna.
[ define @ 16.11.2006. 13:29 ] @
Ma ne cini se meni nesto preterano tesko da napravim forum neki, mada ne sa milion operacija jer to zahteva mnogo planiranja i rada, pa zato gledam kako i sta.
[ Jezdimir Lončar @ 17.11.2006. 10:34 ] @
Jbg, ako gledas "necu da bude komplikovan - ocu da bude samo da se moze postovati" skines malo komplikovaniji guestbook koji se pravi, otprilike, za sat - dva vremena ...