[ mvasicdo @ 16.11.2006. 08:23 ] @
Pozdrav, ovako stoje stvari: Imam neku aplikaciju u C#-u koja je povezana sa access-ovom bazom, u jednoj celiji u tabeli se nalaze neki brojevi od 13 karaktera. Kada procitam jedan broj iz tabele, pomocu odredjenih funkcija taj broj konvertujem u EAN13 barkod i prikazem u PictureBox kontroli na formi. Meni treba, ako se u bazi nalazi npr. 20 rekorda, da procitam jedan po jedan, konvertujem u barkod i smjestim ga na papir A4 formata koristeci CrystalReports. Velicina barkoda sa jos nekim informacijama, naziv, cijena, trebala bi da bude tolika da kada se poredaju u 4 kolone sa 5 redova zauzme tacno A4 format. Sve preko 20, 40, 60 ... da se stampaju na novim listovima. Evo i djelovi koda kojim ubacujem u PictureBox: Code: private Ean13 ean13 = null; private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { System.Drawing.Graphics g = this.picBarcode.CreateGraphics(); g.FillRectangle(new System.Drawing.SolidBrush(System.Drawing.SystemColors.Control), new Rectangle(0, 0, picBarcode.Width, picBarcode.Height)); CreateEan13(); ean13.Scale = (float)Convert.ToDecimal(cboScale.Items[cboScale.SelectedIndex]); ean13.DrawEan13Barcode(g, new System.Drawing.Point(0, 0)); tbChecksumDigit.Text = ean13.ChecksumDigit; g.Dispose(); } ... ... ... private void CreateEan13() { string CountryCode = ""; string ManufacturerCode = ""; string ProductCode = ""; string barkod = tbBarkod.Text; CountryCode = barkod.Substring(0, 2); ManufacturerCode = barkod.Substring(2, 5); ProductCode = barkod.Substring(7, 5); ean13 = new Ean13(); ean13.CountryCode = CountryCode; ean13.ManufacturerCode = ManufacturerCode; ean13.ProductCode = ProductCode; if (tbChecksumDigit.Text.Length > 0) ean13.ChecksumDigit = tbChecksumDigit.Text; } .... .... .... Na ovom primjeru broj uzimam iz TextBox-a, mislim da je slicno i kada koristim bazu. Ima li ko kakvu ideju, ne trazim da mi uradite zadatak, samo me uputite u pravom smjeru ... HVALA UNAPRIJED ... |