[ Gogas @ 16.11.2006. 15:56 ] @
Pozdrav svima.
Pisem program koji treba da salje AT komade modemu. Koristim SerialPort komponentu iz .net 2. Uspeo sam da otvorim port, posaljem AT komandu, ali od modema dobijam samo ono sto ja posaljem. Ako posaljem "AT" isto to dobijem i na izlazu, iako ocekujem da dobijem "OK".
Modem je 100% ispravan i funkcionise jer sve lepo radi iz hyper terminala.
Ima li neko ideju u cemu je problem?
[ dusty @ 17.11.2006. 08:15 ] @
Mozda je problem sto nisi zavrsio AT komandu sa CRLF ?
[ vladab @ 17.11.2006. 08:19 ] @
A to sto dobijas od modema samo sto ti posaljes, mozda ti je ukljucen echo.
[ Gogas @ 17.11.2006. 15:57 ] @
Citat:
dusty: Mozda je problem sto nisi zavrsio AT komandu sa CRLF ?

Na kraju svake komande saljem "\r\n". Probao sam i samo "\r", samo "\n" i probao sam "\n\r". Nisam napomenuo da radim u C#. Probao sam i sa Write() metodom i sa WriteLine(). Uvek je efekat isti.

Citat:
vladab: A to sto dobijas od modema samo sto ti posaljes, mozda ti je ukljucen echo.

Samo eho i dobijam. To je ono sto me zbunjuje. Pristupim portu bez ikakvih problema, mogu da saljem na port, mogu da primam podatke sa porta, bez problema. Jedino sto dobijam sa porta je eho onoga sto posaljem, a ne odgovor od modema kao sto ocekujem, to i jeste moj problem. Da li postoji nacin da se taj eho eliminise? Kao sto sam rekao, iz hyper terminala sve radi kako bi trebalo.
[ vladab @ 18.11.2006. 09:16 ] @
Nisam radio sa serijskim portom iz C#-a. Pogledaj u properties te tvoje kolone da li postoji vrednost echo ili nesto slicno.
[ Gogas @ 18.11.2006. 09:28 ] @
Na zalost, nema nista slicno.
[ Gogas @ 18.11.2006. 10:32 ] @
Mislim da sam resio problem! Pri ocitavanju vrednosti sam koristio serialPort.ReadLine(). Kada sam promenio ReadLine u ReadExisting() dobio sam ono sto ocekujem.
Zapravo, kao odgovor dobijem moju komandu (ono sto sam poslao) i odgovor od modema.
Hvala vam na odgovorima!