[ king size @ 17.11.2006. 12:47 ] @
Gospodo,
imam veliki problem. Usb disk >Kingmax od 1GB jednostavno vise ne radi. Win Xp ga prepoznaje, ali kada pokusam pristupiti kaze : "please insert drive F:.... Medjutim, iako sam pokusao da ga kroz Disk managment formatiram nisam uspio. Skinuo sam brdo alata za formatiranje usb diskova (Hp, Pen recover, EZrecover, PCi_usb_smartercover...), , ali ne pomaze. Nijedan ga ne vidi, odnosno vidi, ali kaze da ga ubacim da ga formatiram. Pokusao sam i sa Win98, ali tu je cudo jos vece - kada pokusam pristupiti usb disku (kojeg Win 98 vidi) on se automatki restartuje. Isto je i kad na njemu koristitim Norton disk doktora. Na mom sljedecem OS sistemu SuSe 10.0, nema konstatne komunikacije izmedju usb diska i sistema (vidim po led lampici), ali ga na usbview registruje (naravno oznake su na nulama, i kad ga izvadim iz usb-a podaci nestaju), dok ga u Qtparted i slicnim partition editorima nema nikako. Sta da radim, ne kupuje mi se novi, a ovaj nije ni rodjendana proslavio (garancija je 6 mjeseci i istekla je)????
[ Horvat I @ 17.11.2006. 20:54 ] @
Isti problem sam imao sa verbatimom ostavio ga ustrani nakon nedelju dana kad sam hteo odneti reklamirati utaknem i radi!
[ ddjuk @ 01.12.2006. 13:20 ] @
Ukljuci usb
Ukljuci komp i stavi cd od xp boot
idi kao da zelis formatirati disk i odaberi disk na kojem je usb vidjet ces i po velicini memorije prvo ga izbrisi zatim formatiraj i bit ce ok.