[ winners @ 17.11.2006. 13:02 ] @
Imam gotovu aplikaciju u Accessu 2003 koju želim da prebacim pod MS SQL server i Access Project međutim parametarski upit koji preuzima podatke sa forme na. pr.
SELECT tblFinDokumentStav.* FROM tblFinDokumentStav WHERE (((tblFinDokumentStav.DokumentIDz)=[forms]![FinDokument]![DokumentID]));
koji besprekorno funkcioniše u Access 2003 u Access Project-u neredi kako treba tj. kada hoću da otvorim formu zasnovanu na tom upitu otvara se prozor za unos parametra umesto da parametar pokupi sa forme.
Možda je samo u pitanj sintaksa upisa a možda nešto drugo, molim pomoć jako mi je hitno.
[ suvimiro @ 28.11.2006. 12:12 ] @
Pronadji NortwindCS.adp i videces. Sapatnik.
[ Zidar @ 29.11.2006. 16:36 ] @
Access ADP projekti ne rade na isti nacin kao Access 'normalni' projekti. Kad ides na ADP dobijes otprilike istu stvar kao da si front end radio u VB, umesto u Accessu. 'Normalan' access i ADP dakle su veoma razlicite stvari i nije moguce samo pretvoriti .MDB projekat u .ADP projekat bez izmena, koje us ponekad nezgodne i povelike.

Ako hoces da naprosto podatke iz Access MDB prebacis u MS SQL i da nastavis da koristis staru aplikaciju, treba da tabele iz MS SQL linkujes na tvoju aplikaciju (NIJE ISTO sto i ADP) i onda imas daleko vecu sansu da sve radi onako kako je predvidjeno. Pri linkovanju pazi da preimenujes tabele jer ce biti linkvane sa prefixom dbo_ koji moras ukloniti da bi ti ostali isti nazivi tabela, da bi mogli da ti rade ostali Accessovi objekti (forme, kveriji, reporti i kod). Onda ces mozda da uvidis da su ti neki kveriji sporiji nego pre i da je mozda boje da ih prebacis na SQL server, kao views, i onda pocinje zabava. malo po malo, promenis back end, pa ond apocnes da menjas fromt end i tako dalje.

Pouka; ako nesto planiras da radi u SQL, napravi ga odmah kao SQL resenje, bilo ADP ili MDB sa linkovanjem. Ako moras da 'upsize', onda je MDB+linkovanje laksa opcija, barem na pocetku. ADP je uglavnom bolje raditi od nule nego konvertovati postojece aplikacije.

Dobro rece suvimire : sapatnik

;-)
[ veljk1976 @ 03.09.2014. 20:59 ] @
treba mi kod da se sa vb5 u vb6 prevede
imam problem kod petlje
Set db1 = OpenDatabase(putanja & baza)

db1.Execute "Delete * from Izvestaj"
db1.Execute "Insert into Izvestaj Select konto, sum(duguje) as d, sum(potrazuje) as p from Dnevnik group by Konto"
Set rs1 = db1.OpenRecordset("select * from izvestaj order by konto")

Do While rs1.EOF = False
rs1.Edit
Set rs2 = db1.OpenRecordset("Select sum(dug
uje), sum(potrazuje) from dnevnik where Br_Nal = '0' and konto = '" & rs1.Konto & "'")
If IsNull(rs2(0)) = False Then
rs1!DUGUJE = rs2(0)
End If
If IsNull(rs2(1)) = False Then
rs1!POTRAZUJE = rs2(1)
End If

If rs2.RecordCount >= 1 Then

End If

rs1!knt3 = Left(rs1!Konto, 3)
rs1!knt2 = Left(rs1!Konto, 2)
rs1!knt1 = Left(rs1!Konto, 1)
rs1.Update

rs1.MoveNext
Loop

rs1.Close
[ Zidar @ 09.09.2014. 14:13 ] @
@veljk1976: A zasto bi 'prevodio' iz VB5 u VB6? Ovaj kod nema razloga da ne radi u VB6. jedino akoti nije uklonjena referenca na DAO i umesto nje imas default referencu na ADO, pa VB6 misli da su tvoji rekordseti ADO tipa i to se zbuni. Samo podesi reference bices OK.