[ zorpetus @ 17.11.2006. 15:04 ] @

Kompjuter mi je stalno na Internetu preko kablovskog modema, a uveo sam i ADSL. Zeleo bih nekako da mi surf ide preko kablovskog a da mi programi za download koriste ADSL (koji je flat, za razliku od kablovskog Interneta

Takodje bi hteo da mi MSN Messenger ide preko kablovskog a ne preko ADSL-a, pogotovo kada je ADSL zagusen usled downloada...

Pitanje je: da li postoji neki program pomocu koga mogu da odredjenim programima odn. aplikacijama kazem da koriste kablovski interfejs a drugima da kazem da koriste ADSL? Varijante sa dodavanjem ruta ne volim jer su previse zamorne za podesavanja, a resenje da se instalira vise "Virtuelnih" masina u kojoj se vrti po jedna aplikacija pa se onda svakoj virt. masini dodeli adapter je zahtevno resursima.

Ima li nekog medjuresenja?
[ Vanjans975 @ 20.11.2006. 12:42 ] @
Znam da je pricano o ovome. Ali ipak u svim temama nisam nasao adekvatan odgovor.
Situacija sledeca:

ISP 1 - mrezna karta - IP adresa racunara rucno konfigurisana, kao i GW i DNS-ovi
ISP 2 - mrezna karta - IP adresa racunara rucno konfigurisana, kao i GW i DNS-ovi

Kako da dobijem sledece:

HTTP - da radi (surf u firefox-u npr.) preko ISP 1 (mrezne karte 1)
P2P (bitcomet npr.) da radi preko ISP 2 (mrezne karte 2)

Pojednostavljeno receno
* da sa jednog provajdera korisim "internet",ftp i http download
* sa drugog ISP-a da downloadujem preko torrenta.

Znaci neka fora softwerskog rutiranja ili kako vec...?

Ima li neko ideju?

Hvala unapred!

[mod trooper - merge druge teme]

[Ovu poruku je menjao trooper dana 21.11.2006. u 14:53 GMT+1]
[ Milos Stojanovic @ 21.11.2006. 13:48 ] @
Možda bi najlakše rešenje bilo da instaliraš SOCKS Proxy server, koji podesiš da koristi samo određeni network interface (mislim da recimo WinGate ovo može, mada verujem da ima i jednostavnijih proxy servera za to), u kombinaciji sa SocksCap programčićem koji ti omogućava da, za aplikaciju startovanu preko njega, sav njen TCP/UDP saobraćaj šalje na odgovarajući SOCKS proxy. I onda recimo svoj Internet Browser i MSN Messenger startuješ kroz SocksCap.

Drugo što mi pada na pamet je recimo transparent proxy ili neki Policy Based tj. konkretno Port-Based routing, ali mislim da je suludo postavljati tako nešto samo zbog jedne mašine.