Citat:
sashadpb: Kupio sam kabl koji povezuje satelitski reciever Strong 6126 i kompjuter. Kabl na obe strane ima "zenske" serijske ulaze, ali ja na mojoj maticnoj ploci nemam serijski izlaz. Gledao sam na net-u, adapteri sa USB na R2S2 kostaju nekih 20-ak dolara, pa me interesuje da li je moguce nekako prevezati da na jednom kraju imam R2S2 ulaz za reciever, a na drugom USB ulaz za komp???
Zdravo prijatelju, gde si do sada bre!!! Ja vec mesecima ljudima govorim kako proizvodjaci postepeno izbacuju seriske portove sa ploca, a oni mi ne veruju, jer "njihova" ploca ima jedan (ili dva), a radilo se o mogucnosti koriscenja eksternih, seriskih modema na Linuxu, jer su takvi modemi odmah spremni za rad.
Sad nazad na problem. Ne razumem dobro - pitas da li je moguce prevezati; zasto prevezivati - da li ti je onaj fabricki adapter skup ili ne odgovara? Sve sto sam do sada gledao od takvih adaptera, ima u sebi i neku elektroniku i drajver, tako da sumnjam da ce nesto moci da se zbudzi. Fabrika je uradila bas to sto ti pitas - prevezala na odredjeni nacin i oni to rade najjeftinije, jer fabrika je fabrika, imaju znanje, alate, materijal, velike su serije i to je to.