[ MIKY 2006 @ 18.11.2006. 00:44 ] @
Pitanje? Koristim prosječno računalo snage AMD 2600 XP 1 GB rama,Zvučna kartica Creative labs audigy4, pošto se bavim uglavnom elektronskom glazbom koristim Frooity loops 6 i Cubase Orion Itd. Radim puno s VST instrumentima (cpu killerima) poput Albino3, FM7,Vanguard,Saxlab,Sytrus, Blue, itd.koji naravno uzimaju 90% i više procesorske snage kad ih se većina upregne! pa me zanima korištenjem nekih od zvučnih kartica tipa E-MU 0404 ili M audio 2496 ,dali se smanjuje opterečenje centralnog procesora? na primjer sa Audigy 4 mi je u fruitiyu procesor na 80%, s nekom skladbom u kojoj koristim 8 soft synthova, dali bi E-MU 0404 ESI Juli@,ili M audio 2496 smanjili opterecenje centralnog procesora npr. za 50 %? Jer vidim da kartice koriste nazive DSP? za (UAD karticu mi je situacija jasna to je Primarno DSP Kartica), Molim ako ima netko tko mi može odgovoriti bio bih mu JAKO JAKO zahvalan...imam na umu da kartice imaju kvalitetne DA/AD konvertere! Unaprijed HVALA! PS: na ovaj forum sam se registrirao iz razloga sto sam uvidio da je forum na profesionalnij razini i mislim da cu biti stalni posjetitelj... i mislim da je Ton Majstor pokazao zavidne sposobnosti na području audio tehnike i produkcije! |