[ lopkiju @ 18.11.2006. 02:30 ] @
Ovo pitanje ima veze sa ovom temom ยป http://www.elitesecurity.org/p1322664.

Imam kontrole koje se ucitavaju, kao u temi na linku, na glavnoj formi.
Sve kontrole su nasledjene iz Module klase koja im dodaje collapse/expand button i to sve radi.
Meni treba da handlujem event u glavnoj formi, jer treba da izvrsim jednu f-ju kada korisnik klikne na collapse/expand button. (mora preko eventova)

Problem je sto taj event nije od onih koji vec postoje u UserControl klasi, nego je to moj event pa ono += 'n' stuff nece radi.

Nasao sam nesto u MSDNu, ali mi nije pomoglo.

Ako neko ima neki sample code, bio bih zahvalan ili da me uputi na neki koristan link.
[ dusty @ 18.11.2006. 09:12 ] @
Citat:
nego je to moj event pa ono += 'n' stuff nece radi.

da, delegati, i to jeste metoda kojom se podizu eventi. Pogledaj malo bolje po MSDN-u, nesto si zeznuo, ili baci ovde deo koda kojim deklarises delegat i event.
[ lopkiju @ 20.11.2006. 22:33 ] @
Znam da se koristi += za podizanje eventa, ali sam negde procitao da sa Reflectionon ne mozes da podizes event sa +=, tj. postoje dva nacina podizanja eventova, sa += i sa EventInfo i MethodInfo klasama.

Inace, resio sam problem, a nisam mogao ranije da se javim jer je ES bio offline neko vreme, kao sto i znate.

Code:

((Module)uc).CollapseHandler += new Module.CollapsedEvent(frmMain_CollapseHandler);